Aвтор/заглавие

Доставка

Доставка с куриер (в страната): 3.50 - 4.00 лв. Доставка по пощата: 3.00 - 3.50 лв.

Вашата количка

Вашата количка е празна

Към Библиотека “Виделина”

Ако не намирате търсеното заглавие в електронната ни книжарница, потърсете го в Библиотека "Виделина":


Ако намерите тук търсената от вас книга, пишете ни, за да ви изпратим калкулация на цената за копиране и доставка до адрес.

Езотерика, самоусъвършенстване, духовно развитие, New Age

Езотерика, самоусъвършенстване, духовно развитие, New Age

Ръкопис за петте стъпала на Миямото Мусаши. 52 значими идеи и тяхната интерпретация

 • Автор: Лео Гоф
 • Издателство: Инфо Дар
 • ISBN: 9789547614895
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 168
Additional DescriptionПовече детайли

Написан през 1645 г., „Ръкопис за петте стъпала” е класически трактат по военна стратегия, който продължава да се чете и до днес. Авторът – японски самурай на име Миямото Мусаши – описва опита си в кенджуцу („изкуството на меча”) и годините на тежки битки. Но как идеите на един самурай от 17. век могат да ни помогнат да се справим с предизвикателствата, с които се сблъскваме днес?
В тази брилянтна интерпретация Лео Гоф преобразява древния текст на Мусаши в практическо ръководство за решаване на конфликти, като използва примери от 21. век.
Открийте:
• колко е важно да познавате разположението на „врага” си;
• защо не трябва да имате любим начин за вършене на нещата;
• защо не трябва да пренебрегвате предчувствията си;
• как да останете съсредоточени върху целите си;
• тайната на умението да прозирате през измамите.
С интерпретацията на мъдрите слова на Мусаши ловкият, автентичен и реалистичен подход на Гоф показва на читателите как да победят противниците, с които се сблъскват в кариерата, социалните взаимоотношения и личния си живот. При това – без да размахват окървавени мечове!


8.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

2012 г. Измененията на Земята и бъдещето на човечеството. Послания от Основателите.

 • Автор: Сал Ракели
 • Издателство: Възнесение ООД
 • ISBN: 978-954-92916-1-2
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2012
 • Брой страници: 400
Additional DescriptionПовече детайли

Живеем в най-значимото време от цялата човешка история. За първи път милиони от нас ще имат възможност да се развият отвъд ограниченията на материалната форма, преминавайки в свят на неописуема красота и прелест. Прагът към следващото стъпало в човешката еволюция е точно пред нас.

Какво точно се случва на планетата Земя? Каква е истината зад различните пророчества и предсказания? За първи път сега имаме цялостно разяснение, внимателно подготвено и получено чрез телепатичния канал Сал Ракели от необятен колективен висш разум на Светлината от 12-то измерение, наречен Основателите. Тази книга отговаря на въпросите кой, какво, къде, кога и защо, свързани с измененията на Земята, и как човечеството ще премине през космическите изменения, които засягат Земята. Книгата съдържа информация за промените в биологията, психологията, технологиите, метафизиката, религията, духовността и дори икономиката и политиката.

Основателите са вашите пътеводители в това удивително пътешествие на душата по пътя на нейната еволюция, възнесение и освобождаване от ограниченията. Те ни учат, че сме необятни същества от безкрайна любов и неограничени възможности, създадени по образ и подобие на нашия Създател. Добре дошли в новия свят!

Темите, които ще обсъждаме в тази книга

Ще започнем пътешествието, като Основателите ни посветят в естеството на Вселената. След това ще насочим погледа си към истинската история на Земята и това, което обикновено се нарича извънземно присъствие на Земята и около нея. По-нататък вниманието ще се премести към еволюцията на душата и към т.нар. „възнесение“.

Основателите ще обяснят какво е носител на Меркаба и как работи той. Ще осветят темите за душата, семейството души, групите души, родствените души, пламъците близнаци и т.н. Ще бъде направен опит да се поясни делението на душата и как става фрагментирането. Те ще разгледат кои фрагментации са полезни и кои – не, а след това ще обсъдят как да се постигне обединението на душата. Също така материалът ще ни по­могне да разберем концепцията за времевите линии.

По-нататък ще ни поведат към разкриването на истинската природа на ДНК, включвайки светлинните ключове и кодове на ДНК, които предшестват образуването на молекулите на ДНК. Ще разгледаме аспектите на ДНК, които остават неразбрани от уче­ните на Земята. Ще обясним целта на т.нар. „отпадъчна ДНК“. В действителност няма отпадъци в Божието Творение, тъй като цялата природа е част от разумен проект. Всички творения са аспекти на Божественото Съзнание. Следователно всичко, ко­ето Бог е сътворил, има цел.

Във физическото тяло няма част, която да няма цел. И пре­махвайки органи от физическото тяло, ние в някаква степен намаляваме неговата полезност. Всички части на тялото изпълняват своята функция. Някои от тях, например апендиксът, имат маловажни функции, но въпреки това всяка част от тялото заема своето място в грандиозната схема.

Аналогично, всяка част на ДНК има функция и един от аспектите на т.нар. „отпадъчна ДНК“ е да записва извънзем­ните животи на душата. Това ни връща към темата за извънземните. На нея са посветени две глави. В Глава трета Основа­телите ще представят обзор на извънземното присъствие на Земята, а в Част втора на книгата подробно ще изложат ро­лите на нашите извънземни помощници, докато ние премина­ваме през измененията на Земята.

В Част втора на книгата Основателите ще изследват естеството на измененията, включвайки Прецесионното изравня­ване през 2012 г. и Галактическия преход – какво представляват те, как работят и защо имат такова голямо значение. Ще бъде предложен кратък научен поглед върху прецесиите на оста. След научното обяснение на измененията, случващи се на Земята и в Слънчевата система, Основателите подробно ще опишат различните аспекти на измененията от гледните точки на много области на познанието, към което се отнасят. Час­тично ще бъдат включени биологията, философията, психоло­гията, социологията, икономиката и политиката.

И накрая ще хвърлим поглед към това какъв веро­ятно ще бъде животът на Земята след измененията.

За мен е голямо удоволствие да съм домакин, докато Осно­вателите ви водят в това необятно пътешествие. Каня ви да се присъедините и да се насладите на пътуването!

Сал Ракели


18.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

2012 година. Пътя на издигането

 • Автор: Юдит Сабо
 • Издателство: Векста
 • ISBN: 9789549239713
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2009
 • Брой страници: 164
Additional DescriptionПовече детайли

В тази книга възвисени небесни учители дават ново и ясно разбиране за процеса на духовната трансформация до 2012-та година, за причините, протичането и за възможните изходи. Подробно са описани процесът на поляризация, който вече е в разгара си, както и новата Земя, която очаква издигналите се души. Читателят ще получи ясно обяснение за успоредните вселени, за връзката между време и пространство, както и за образуването на финото човешко тяло.

Конкретните практически упражнения са за онези, които биха искали да подкрепят своето вътрешно развитие и да се справят по-добре с ежедневните емоционални и духовни предизвикателства. Докосващите душата учения, изпълнени с любов и чиста духовност, дават реална картина за глобалния процес на издигането, а с надеждата, която носят, окуражават всяка устремена нагоре душа.


12.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Aз сe спрaвям! С бeзпaричиeтo

 • Автор: Ангелина Могилевска
 • Издателство: Публишинг Медиа Груп
 • ISBN: 9789549239317
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2009
 • Брой страници: 144
Additional DescriptionПовече детайли

Aз - нe cъм ангeл... Ho аз вяpвам, чe нeвидимитe пoмoщници - мoитe вepни cпътници Aнгeлитe - мe заoбикалят oт вcички cтpани.
Aз уceщам пpиcъcтвиeтo им във вcичкo.
Тe cа c мeн в pадocт, тe cа c мeн в мoитe нeпpиятнocти, ocoбeнo в бeдата, пoддъpжайки мe c любoвта cи. Тoгава ми изpаcтват кpила и мoга cмeлo да заявя:
"Aз ce cпpавям!"
Aз ce cпpавям c мъката, c пpoблeмитe на здpавeтo и взаимooтнoшeнията, c бeзнадeжнocтта и пpиятeлcтвата пo мoя Път.
Спpавям ce c вpъхлeтeлитe мe pадocти и уcпeхи, аз мoга да ги cпoдeля c дpугитe бeз cтpах.
A oт каквo да ce бoя, акo зад мeн има такава Сила?!

Aнгeл Бoжи! Бъди c мeн в мoя забeлeжитeлeн зeмeн живoт. Спopeд Бoжията вoля, дeн cлeд дeн, пази мe, напътcтвай мe!
Aз ce cпpавям!
Aнгeлина


12.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

CD - Древна практика за релаксация, хармонизиране, зареждане (йога нидра)/CD

 • Автор и водещ: Димитрина Спасова
 • Издателство: Сребърно звънче
 • ISBN:
 • Състояние: нов
 • Година на издаване: 2011
Additional DescriptionПовече детайли

Нада йога - могъщо средство към Добруването

Нада йога е чуден дар, истинска магия, достигнала до нас от древността.

Това е мощен метод, който използва силата на звука и гласа за пробуждане и достигане до състояние на вътрешен мир. Практикуването на нада йога помага за освобождаване от отрицателните емоции и стреса, пречиства, балансира и зарежда енергийната система на човешкото тяло, увеличава творческите сили и способности.

Нада йога е леко, приятно и освежаващо изживяване за свързване с истинската ни същност.


16.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Corpus Hermeticum, том 1

 • Автор: Хермес Трисмегист
 • Издателство: Мириам пъблишинг
 • ISBN: 9789547870833
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 102

Изчерпана наличност

Additional DescriptionПовече детайли

CORPUS HERMETICUM

ТОМ І

Пимандър + Диалог с Асклепй + Свещената проповед на Хермес Трисмегист

Книга I: Пимандър

Книга II: Диалог с Асклепий

Книга III: Свещената проповед на Хермес Трисмегист

Книга IV: Кратерът, или Монадата

Книга V: Бог е невидим и същевременно явен

Книга VI: Добротата е в Бог и никъде другаде

Приложение

1. От издателството

2. Джордж Робърт Стоу Мид: Запазената до наши дни херметична литература

3. Джон Дейвид Чембърс: За Хермес Трисмегист

Настъпи времето да осъществим проект, отдавна замислян от нашето издателство ‒ издаването на български език на всички философски трактати, за чиито автор е смятан легендарният Хермес Трисмегист. В няколко последователни тома ще ви представим нашия превод на Corpus Hermeticum (от който към настоящия момент са известни осемнадесет трактата, които ще публикуваме в три тома), Асклепий, или Свещената книга на Хермес Трисмегист (четиринадесет трактата, които ще издадем в два тома), различни фрагменти от херметични трактати, събрани от Йоан Стобей (или Йоан от Стоби, късноантичен изследовател и съставител на древни текстове, живял през 5 в. в Стоби (Македония), както и Изумруденият скрижал (който ще издадем с преводите на всички известни изследователи на херметичната философия). Библиотечната поредица, в която ще бъдат включени произведенията на Хермес Трисмегист, нарекохме Collectanea hermetica.

След Ренесанса чак до наши дни Хермес Трисмегист и неговите произведения продължават да вълнуват човечеството. В този период са осъществени преводите на херметичната литература на всички европейски езици, а трактатите стават обект на множество научни и литературни изследвания. В няколкото тома, в които ще издадем превода на произведенията на Трисмегист, ние ще предоставим на читателя откъси от книгите на най-известните преводачи и изследователи на неговото творчество. Според нас това е най-добрият начин да бъде представена философията на древния легендарен мъдрец. Въздържаме се да поместим различните коментарии към трактатите, тъй като бихме искали читателят сам да преосмисли и осъзнае текстовете, без да му влияят тенденциите на разсъждение на различните философски школи, създадени през вековете за изследване на херметичното познание.

Нашият превод на херметичните трактати на български език е осъществен по четиритомното издание на Луи Менар Хермес Трисмегист, публикувано в Париж през 1866 г. Това всъщност е първият превод на френски език, от оригиналните текстове на гръцки, на почти всички известни трактати на Трисмегист, а изданието е наградено с най-голямата награда на Френската академия на ръкописите и литературата. Според повечето изследователи това е един от най-добрите преводи на трактатите, осъществени до ден днешен. За повече точност сравнихме превода ни с три английски издания (осъществени от оригиналните текстове на гръцки език, а не от превода на Фичино на латински) ‒ първото издание на английски език от 1650 г. на Corpus Hermeticum (17 трактата) на Джон Еверард, озаглавен Божественият Пимандър; изданието на Джон Дейвид Чембърс The Theological and Philosophical Works of Hermes Trismegistus (Теологични и философски произведения на Хермес Трисмегист), публикувано в Единбург­ през 1882 г. и преводът на теософа Джордж Робърт Стоу Мид в книгата му Thrice-Greatest Hermes: Studies in Hellenistic Theosophy and Gnosis (Хермес Трижди Велики: изследвания на еленистичната философия и гносис), 1906 г.
В първия том на нашето издание са включени първите шест трактата от Corpus Hermeticum.


36.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Агни йога : Учение на живата етика - Огнен свят 1

 • Автор: Рьорих, Елена Ивановна
 • Издателство: София : Клуб Фохат
 • ISBN: 954-9909-01-8
 • Състояние: запазена
 • Година на издаване: 1999
 • Брой страници:200

5.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Агни Йога, т. 1.

 • Автор: Рьорих, Елена  – Наталия Рокотова (псевд.)
 • Издателство: Астрала
 • ISBN: 9545620625
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 1996
 • Брой страници: 288

3.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Аз обичам себе си - върховната тантра

 • Автор: Петър Няголов
 • Издателство: Гайа
 • ISBN: 978-954-91833-5-1
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2012
 • Брой страници: 224

Повече за книгата и автора

Additional DescriptionПовече детайли

"Аз обичам себе си - върховната тантра" очертава с много хумор най-приятния и лек път за върховно сливане със Себе си - този на любовта. Съдържанието е вдъхновено от Висшето съзнание. "Това е книгата на живота ми - казва Петър. - В нея съм казал всичко, което имам да казвам на света."


14.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Айкидо - изкуството на мира

 • Автор: Георги Зарков – съставител
 • Издателство: Хелиопол
 • ISBN: 9789545782596
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 201о
 • Брой страници: 96
Additional DescriptionПовече детайли

"Аз разбрах, чрез четене на ШИНТО текстове, че ТАКЕМУСУ е сърцето на японското БУДУ - напълно свободно и способно на неограничени преобразувания. Универсалното и частичното функционират хармонично в ТАКЕМУСУ АЙКИ; - ТАКЕ, също произнасяно като БУ - "Бойна доблест"; - МУСУ произлиза от МУСУБУ - съзидателната сила на съществуването - плодородно, животворящо, изключително продуктивно.
Взети заедно ТАКЕМУСУ АЙКИ означава безграничната съзидателност на айкидо."


8.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Археометърът

 • Автор: Сент-Ив Д’Алведр
 • Издателство: Ст. Загора : Булхаус
 • ISBN: 9789549364071
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 20о8
 • Брой страници: 381
Additional DescriptionПовече детайли

“Археометърът" е ключ към всички религии и всички знания на древността, синтетична реформа на всички съвременни изкуства.
Една от най-значимите и мъдри книги, а нейният автор е французинът Сент-Ив Д'Алведр (1842-1909). Той е енциклопедична личност, изследовател на религиите, на феномените и съответствията, езотерик, забележителен музикант, социолог с голям размах, мощен историк, ориенталист, който владее цялостно иврит и санскрит и не на последно място превъзходен писател.

“Археометърът” е била най-преследваната книга в миналото, защото всеки, който е идвал да управлява, е намирал в нея корените си и е бързал да я унищожи, та след него да не може друг да се възползва от нейното висше познание. Затова от оригинала оцеляват само няколко екземпляра – един в Националната библиотека на Париж и пет в колекционери. Има и по едно копие на испански и на руски език. Уникалната книга идва и в България благодарение на пословичните и безкористни усилия на родолюбивите ни учени Таньо Танев и Ангел Манев, както и на превода от френски на Мария Дойчева, и на компютърната обработка и редакция на Таня Дамянова, всичките от Стара Загора. С тяхната неоценима помощ пред българския читател е представен този неоценим интердисциплинарен шедьовър.

Името на книгата произхожда от “arka” (Слънце, централна емблема на Божествения печат) и от “matra” (Мярката-Майка, която е жива в Словото-Бог). А в съчетание двете думи означават метод, инструмент, знак за всички пропорционални нива на Божествените еквивалентности. С археометричната наука може да се сравни всичко, което е било, със средата, със Закона. С нея може да се въплъти определена музика във формата на някое здание, чаша или друг предмет.

Сент-Ив определя природните форми като кристализирала музика, тъй като музикалните закони действат навсякъде и така влияят на всички нива в живота и най-вече чрез художествените форми. Понеже музиката е откровение, мелодия на Светлината, за която в библейската книга “Битие” се казва: “И рече Бог: Да бъде Светлина”. А според Книгата на Йезекил музикално съдържание имат мерките на Соломоновия храм и размерите на Мойсеевата Скиния (Изход:25). И това е възможно, защото Божествения матрикс на една идея в причинния свят се изразява чрез музиката и нейните три компонента – мелодия, хармония и ритъм, които оформят темата-образ.

Преоткритото древно и висше познание от Сент-Ив, така както е направил преди него и Орфей, и Питагор, е един комплексен подход, който включва астрология, астрономия, археология, религия, философия, филология, физика, математика, бионика, наука за информацията и др. “Археометърът” е инструментът, с който са си служили древните хора за изграждане на всички езотерични митове на религиите. Той е и канонът на древното Изкуство в неговите различни изяви – архитектурни, музикални, поетични, теологични. С този възстановен синкретичен метод енциклопедистът разкрива тайните на Вселената, изследва тайнствата, дава ключа за приложение на езотеричните знания. Това става като установява връзката, съотношението между тон, форма и идея, като свързва звуците, формите и Словото в най-великата хармония на песента на сферите. А сега чрез съдържащата се в “Археометърът” живителна сила, извираща от Принципа на Любовта, тя ще звучи и над българската земя.


25.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Аурата на България. Не чети, води до еволюция!

 • Автор: Деян Колев
 • Издателство: Шамбала
 • ISBN: 9789545782657
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 268
Additional DescriptionПовече детайли

ДУХОВНА (Р)ЕВОЛЮЦИЯ

Рейки мастър Деян Колев е един от изследователите на индиго децата в България. За изминалите няколко години той има десетки интервюта и анализи в най-големите столични вестници по темата. Участва в редица предавания и шоу програми, където със своя уред аура-камера разкрива съществуването на Шестата раса. В първата си книга българинът описва срещите си с представителите на Новата раса, техните чудеса и биоенергийни способности. Тук Колев за пръв път проговаря и за мистичните сили, които движат света, в който живеем. Или в който си мислим, че живеем – магия, невъплътени форми на живот, извънземни, енергийни битки, мултивселена.
„С навлизането на нашата планета в 2011 г. отпадна забраната Свише да се разкрива истината за триизмерния ни свят, пояснява авторът. И обнародва сензационни откровения на духовните си учители към земляните. В посланията от Небесата се съдържат сериозни доказателства колко малко всъщност знаем за себе си и реалността:

• Човек е 3 в 1 – тяло, душа и космически дух, който ни дава вечен живот
• Можем да лекуваме болести и магия чрез силата на Светлината и Любовта
• Тялото ни има 13-чакрена система, с която сме способни да пътуваме из Вселената
• 50 % от земетресенията са предизвикани от тъмни сили – черни магове, експериментални оръжия, НЛО
• Невидима пирамида пази България от катаклизми
• Децата индиго са неразбрани от обществото, съзнанието им превключва към паралелни светове
• Атлантите са пренаредили Слънчевата система
• Посветени мастъри променят ъгъла на Земната ос заради 2012 г.
• Цветът на аурата разкрива талантите, човешкия характер и нивото на духовната ни еволюция

Това са само част от откритията, които ще направите, ако посмеете да разлистите тази книга. Всъщност, „Аурата на България” е като Кутия на „Пандора” за всяко неподготвено съзнание. Не случайно авторът предупреждава – „който не е готов да прогледне отвъд фалшивата холограмна Матрица, в никакъв случай да не разтваря тези корици...!”


14.99 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Безкраят - необятна родина : Лекции XXII том : Окултни лекции, държани в градовете Варна и София през 2011 г.

 • Автор: Елеазар Хараш
 • Издателство: Логос Варна
 • ISBN:978-954-9734-47-8
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2012
 • Брой страници:195
Additional DescriptionПовече детайли

Покоят е господар на устрема - Лао Дзъ

Дао не гледа доброто, то се вглежда в чистото. Чистото му е сродно. - Из "Учението за Дао"

Мъдрецът е лек, той няма корени. - Из "Учението за Дао"

Ако трябва да прекалиш с нещо, прекали с благодарността. - Окултна Мъдрост

*********
Предговор
*********

Само в дълбините си ще видиш простотата. - Чан

Който няма истинност, е вече осъден. - Чан

Истинският отшелник скрит е сред града, дребният отшелник из горите се спотайва. - Чан

Не е важно дали се занимаваш с практика, или не, важно е да не се отделяш от Чан-същността. - Чан

Чан, това е съзнание, което никога не се губи в блуждаещи мисли. - Чан

Освободеният човек е вездесъщо съзнание, докато спасеният е ограничен. - Розенкройцерите

Стани истинен, а не религиозен. - Елеазар

Във времето има вечност; ти чувал ли си, мой приятелю, напева на крилата? - Елеазар

Не се отдавай на преданността, отдай се на Дао. - Лао Дзъ

Елеазар Хараш
Варна, декември 2011 г.


12.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Безмълвното учение

 • Автор: Шри Чинмой
 • Издателство: Шри Чинмой център
 • ISBN: 9789549073881
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2010
 • Брой страници: 48
Additional DescriptionПовече детайли

Ръководство по медитация за начинаещи

"Медитацията е тишина, енергетизираща и осъществяваща. Тишината е красноречив израз на неизразимото."

"От духовна гледна точка всеки търсещ е начинаещ. В момента, в който пожелаете да напредвате постоянно и неотклонно, вие ставате вечен начинаещ."

Шри Чинмой


2.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Богочовек

 • Автор: Кирпал Сингх
 • Издателство: Зограф
 • ISBN: 9789541502136
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2008
 • Брой страници: 206
Additional DescriptionПовече детайли

Въпреки дългия разказ за "неизпълненото обещание" и "пропиляната възможност", каквото в действителност представлява човешката история, тук-там ние откриваме проблясъци на начин на живот, различаващ се от начина на живот на повечето хора така, както едно дъбово дърво се различава от един жълъд. Идеалът за Богочовека и възможността да се стане Богочовек, Онзи, Който е станал едно с Бог и е "съвършен, също както е съвършен Неговият Баща в Небесата", присъства във всички религиозни и езотерични традиции. Повечето религии черпят от Живота и Ученията на един или на повече от тези гиганти, чиято жизнена дейност се състои в това: да ни покажат с всички възможни средства, че ние също притежаваме способността, и в действителност - рожденото право - да станем Богочовеци.

Както авторът посочва в своя предговор, той е имал привилегията да бъде двадесет и четири години в "нозете" на един истински Богочовек - Баба Саван Сингх от Беас, Индия - и тази книга (която представлява едно подробно изследване на произхода, естеството и мисията на Учителите от най-висша степен, и която има за основа онова, което Те са изрекли и записали), първоначално е била написана още по времето, когато Кирпал Сингх е бил последовател, като най-висш акт на преданост към неговия Гуру. Времето обаче прибавило друго измерение към авторитетността и "пълномощията" на книгата. От мига на отминаването на Баба Саван Сингх от физическото ниво през 1948 година, авторът, подчинявайки се на указанията на своя Гуру, самият той започнал да изпълнява задълженията на един голям Учител. И така, тази книга е първата от този вид: едно цялостно изследване на най-висшите духовни адепти, извършено от Онзи, Който също е бил духовен адепт от най-висшата степен.


4.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Бунтът на Луцифер. Първа част

 • Автор: Хуан Хосе Бенитес
 • Издателство: Хелиопол
 • ISBN: 9545780711
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 260
Additional DescriptionПовече детайли

Знaeтe ли пpичинитe зa oнoвa митичнo въcтaниe и пocлeдицитe зa чoвeчecтвoтo? Дaли e билo митичнo?

Много ca въпpocитe, нa кoитo нямaшe oтгoвop, кaквитo и ти cи зaдaвaл нa нaшитe бeceди. Етo, чe ceгa имaмe пpeд ceбe cи нeпoвтopимaтa възмoжнocт дa удoвлeтвopим, мoжe би отчасти, тaзи жaждa зa пoзнaниe.
"Пopaди милocттa нa cтapцитe нa днитe, oбичaни ми Синуxe, ни ce дapявa възмoжнocттa дa узнaeм, кoй нaиcтинa e Луцифep... Зaщo ce e paзбунтувaл? Кaкви ca били пpичинитe и цeлитe нa въcтaниeтo? Дoкъдe e cтигнaлo нeпoдчинeниeтo? Кoгo e пoвлякъл cъc ceбe cи? Кaкви oтpaжeния и пocлeдици в имaлo въcтaниeтo зa нaшaтa плaнeтa? Измeжду мaлкoтo пo тaзи тeмa, зa кoятo ce paзкaзвa в Библиятa, кoe e вяpнoтo, кoe e cимвoлизъм?..."


5.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Български вълшебни сакрални приказки

 • Автор: Спас Мавров
 • Издателство: Данграфик
 • ISBN: 9789549418415
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2009
 • Брой страници: 368
Additional DescriptionПовече детайли

В книгата си Спас Мавров прави колобърски анализ на сакралните корени в няколко приказки, сред които: "Снежанка и седемте джуджета", "Спящата красавица", "Ян Бибиян", "Златното момиче" и др.
Приказката е основно средство на българската колобърска традиция за предаване на нейните тайни екзотерично – за хората, докато езотеричното (тайното) се е предавало винаги само от посветен на посветен. Фолклорният сакрален разказ е разширена кодова информация за живота, работеща на подсъзнателно ниво в човека. Тъй като българите (душите на българите) идват от съзвездие "Еднорог" и са пратеници на Централното слънце (Танг-Ра), те вече са посветени души – служители и учители на нееволюиралите души от планетарните системи на Вселената. Затова те прилагат метода Приказка за кодиране на информация, която на ниво подсъзнание достига до ума и той си припомня знанието.


14.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Български царици - амазонки

 • Автор: Галя Маджарова
 • Издателство: Алфиола
 • ISBN: 978-954-8139-55-7
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2010
 • Брой страници: 260
Additional DescriptionПовече детайли

След книгите “Златна България” и “Отново амазонки” (за които е отличена с Чувашка национална женска премия – Емине), и в тази си книга Галя Маджарова възстановява драмите на отминали животи на велики жени, свързани съдбовно с нашата история…

Савската царица, Семирамида, Бастет, Тамарислу, които за съвремието ни са по-скоро образи от приказките, всъщност са реални исторически личности и носят български ген…

Мистериите на деветнадесетия път Само една амазонка може да събори кулите от заблуди и да съсече веригите, с които е окована истината за жената. След книгите "Златна България" и "Отново амазонки", и в тази си книга Галя Маджарова възстановява драмите на отминали животи на велики жени, свързани съдбовно с нашата история... Савската царица, Семирамида, Бастет, Тамарислу, които за съвремието ни са по-скоро образи от приказките, всъщност са реални исторически личности и носят български ген... "Алфиола" “... Ние, българите, сме преки наследници на амазонките и трябва да знаем истината за тези жрици, преминали през най-висши посвещения, като това на 19-ят път от Дървото на Живота (според Кавала) Посветените знаят, че 19-ят път от Дървото на Живота е Пътят на Бастет - пътят на разумните души, положили Доброто за основа на своя живот и овладели Силата, По времето на Атлантида това е Пътят на жриците, посветени в "Ордена на Преминаването" от Храма на Светлината,,, ... моята теза: че това пространство (храмът на Бастет, връх Градешница и Мишкова нива) е древна Школа на амазонките - един от центровете на Големите мистерии, организиран по схемата на Дървото на Живота - открива нови хоризонти в тракологията... ... във всяка жена живее една царица, жрица, амазонка и във всеки мъж един принц, трубадур, рицар, Те са най-прекрасната част във всеки от нас. Нека ги събудим от дълбокия сън и да премахнем преградите на егоизма! Дошло е време всеки с радост да заеме отреденото му място в Цялото" Галя Маджарова


14.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

В обятията на Шамбала

 • Автор: Ернст Мулдашев
 • Издателство: НСМ Медиа
 • ISBN: 9789548477178
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2004
 • Брой страници: 408
Additional DescriptionПовече детайли

Огромни сферични огледала, които изкривяват времето и пространството. Необичайни пирамидални конструкции, високи стотици метри. Непознати лазерни технологии, които ни отвеждат във времената на атлантите и паралелния свят на Шамбала... Това са част от сензационните факти, документирани от руската научна експедиция в поднебесния Град на боговете, разположен в сърцето на Тибет. Едно от местата, за които легендите твърдят, че прочистват аурата на Земята.


15.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

В светлината на Учителя

 • Автор: Христо Маджаров – предговор
 • Издателство: Алфиола
 • ISBN: 954-8139-08-1
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 1999
 • Брой страници: 140
Additional DescriptionПовече детайли

В книгата се разкриват окултни явления и Учението на Беинса Дуно в нетрадиционни форми.

Съдържа предговор от Хр. Маджаров: - Българският Распутин - биографично есе за живота на ясновидеца Л. Лулчев.


5.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

В средата на времето

 • Автор: Пако Рабан
 • Издателство: Хипопо
 • ISBN: 9546190179
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 1995
 • Брой страници: 228
Additional DescriptionПовече детайли

"Как да изживеем добре днешното си пребиваване на земята, в този бурен период, който бележи прехода между насилието на Желязната Ера и хармонията на Ерата на Водолея? Как да преминем от страха към радостта, да се изплъзнем от хватката на стреса? Всичко е в писанията, свещените книги на Изтока, Стария Завет, Евангелията и Коранът са на първо място практически сборници и са полезни за онзи, който умее да ги тълкува.
Пако Рабан го е направил за нас. Тук ще намерите различни техники на медитация, разяснения за обредната полезност на храната, водата, огъня, камъните, начини за защита срещу враговете ви и лека за всички болки - добре разбраната любов.
Ще откриете приказния потенциал, с който разполагате от най-древни времена, за да изминем земната си траектория. И тогава, при един "втори прочит" на индуистките писания, на суфизма, Кабалата или християнската алхимия, ще можете да се доближите по-подробно до неназовимото и големия въпрос.
"В средата на времето": една книга, която ни кара да се чувстваме добре и ни дарява надежда. Наистина, дори в тези смутни години, утрешният ден е и обещание."


2.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Вдъхновение за всеки ден от Монаха, който продаде своето ферари

 • Автор: Робин Шарма
 • Издателство: Екслибрис
 • ISBN: 9789548208857
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 422
Additional DescriptionПовече детайли

В дългоочакваната книга "Вдъхновение за всеки ден от Монаха, който продаде своето ферари", блестящият Робин Шарма дестилира най-силните идеи от своя международен бестселър "Монахът, който продаде своето ферари", както и от всички други заглавия от тази поредица, в един приятен за четене вечен календар, чиято цел е да придаде изключителност на всеки от дните ви.

Като обхваща такива основни теми като Истинския успех, Умението да превъзмогваме трудностите и разочарованието, Създаването на забележителни отношения и Влиянието и наследството, което ще оставим след себе си, тази прекрасна книга със сигурност ще стане ваш спътник за цял живот по пътя към изграждането ви като изключително човешко същество - и начин на живот, с който ще се гордеете.

Поредицата "Монахът, който продаде своето ферари" е на върха на класациите в цял свят и се е превърнала в един от най-авторитетните наръчници за хората, които търсят живот с истински успех и трайно щастие. Издадени на 43 езика, тези приятно написани, но същевременно силно въздействащи книги помагат на милиони хора да намерят повече радост, жизненост, успех и вътрешен мир.


14.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Вечният танц на Човека с Вселената

 • Автор: Сиси Георг
 • Издателство: Аливго
 • ISBN: 9789549166040
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2010
 • Брой страници: 168
Additional DescriptionПовече детайли

Вечният танц на човека с Вселената (Всичко е саморегулация). В книгата има CD с експерименти от Сиси Георг. Това е псевдоним. Истинското име на автора е професор Сийка Георгиева, доктор на науките. В книгата се оформя нова представа за „запомнящата“ Вселена и Човека като нейно миниатюрно създание. Разработена е психо-физическа матрица (психика – тяло) за взаимното проникване на духовното, ефирното и астралното тела, т.нар. фини тела, които са оригиналът; и познатото ни физическо тяло, което е копието. Осъществява се фотография и анализ на невидимото за окото, т.е. Аурата на енергийното поле на човека, на информационно-енергийните центрове (чакри) и много друго. Откриват се пътища за ранна прогноза, преди каквато и да е болка или друг признак, преди това да може да се фиксира от традиционната медицинска апаратура. Изследват се биопулсациите на човека в „ритъм“ с Вселената, което е един вечен танц. Внимателно се анализира „мъдростта“ на Вселената и нейното върхово постижение – Саморегулацията във всичко. Като се признава био-информационно-енергийната основа на човека, с успех се експериментират редица енергийни, информационно-енергийни, невро-адаптивни, медитативни подходи и такива на „образно мислене“. Достига се до единство на био-информационно-енергийната същност във всичко. Към това се прибавят възможностите, които откриват новите нанотехнологии за съвпадение на биопулсациите в клетките на тялото на човека с биопулсациите на уникални нанопродукти, добити от природата. Революцията на ХХІ век комбинира „био – информация – енергия – нанотехнологии – самогенерация на нови идеи и ценности.“ Изследвани са методи за включване на човека в „синхрона“ на Вселената и в „резонанса“ на Безсмъртното Единно Информационно Поле на Съзнанието. Показани са главните връзки между планетите от Слънчевата система и астрологическите зодиакални знаци при човека. Вселената се грижи за всичко – както за подсъзнанието като преграда пред съзнанието, за интуицията и натрупания опит като извор на ново знание, така и за създаването на бъдещата нова раса, децата Индиго. Основно внимание е отделено на подпомагане на саморегулативните процеси в човека по хуморален чрез течностите, клетъчен, неврогенен, хормонален път. На практика е проверена връзката „чакри – жлези“. На всички Ваши здравни и житейски въпроси ще намерите отговор в Интегрираната система за саморегулация и укрепване на първичния имунитет на човека. В създадената система се съединяват представите от няколко екологически равнища, като се изгражда Интердисциплинарно поле от знания и узрява идеята за нова научно-приложна дисциплина като Био-информационноенергийна-психическа саморегулация във Вселената и в Човека. Опознавайте себе си и връзките с майката Вселена.


14.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Вибрационно лечение

 • Автор: Тед Андрюс
 • Издателство: Аратрон
 • ISBN: 9546260320
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 1997
 • Брой страници: 304
Additional DescriptionПовече детайли

"Baшитe eмoциoнaлни и мислoвни състoяния въздeйствaт в знaчитeлнa стeпeн въpxу здpaвeтo ви. Bъпpeки чe всeкиднeвнo стe излoжeни нa влияниeтo нa виpуси и бaктepии, всъщнoст вaшитe нeбaлaнсиpaни или блoкиpaни eмoции, нaгaлaси и мисли сa oнoвa, кoeтo нaмaлявa и изтoщaвa вaшитe физичeски eнepгии и ви пpaви пo-пoдaтливи към ""xвaщaнeтo нa нaстинкa"" или към пpoявaтa нa някaкъв дpуг физичeски пpoблeм.

Книгaтa ""Bибpaциoннo лeчeниe"" paзкpивa, чe пoвeчeтo зaбoлявaния сa плoд нa някaквa мeтaфизичнa пpичинa и ни дaвa paзлични пoдxoди зa лeчeниe, кoитo сa нaсoчeни към лoкaлизиpaнe и oтстpaнявaнe нa тeзи eнepгийни блoкиpaния.

• Изучeтe чeтиpитe пpeдпoстaвки зa всякo лeчeниe.
• Oткpийтe кaк дa изпoлзвaтe вибpaциoннитe сpeдствa зa лeчeниe oт paзстoяниe.
• Избepeтe тepaпия с цвят зa пoвeчe oт 50 зaбoлявaния.
• Oткpийтe oсeмтe лeчeбни пpинципa нa звукa.
• Haучeтe сe кaк дa укpeпвaтe пpoблeмнитe eнepгийни мepидиaни в тялoтo.
• Идeнтифициpaйтe eмoциoнaлнитe и мислoвнитe нaглaси, кoитo пopaждaт дисбaлaнси във всякa oт сeдeмтe чaкpи.
• Paзбepeтe силaтa нa тинктуpитe oт цвeтя и скъпoцeнни кaмъни, кaктo и нaчинa зa изпoлзвaнeтo им."


4.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Виждащата любов : Окултни лекции, държани в градовете Варна и София през 2007, XVIII том

 • Автор: Елеазар Хараш
 • Издателство: Логос Варна
 • ISBN: 978-954-9734-34-8
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2008
 • Брой страници: 270
Additional DescriptionПовече детайли

Съдържание:

3.04.2007г
лекция:
МАЙСТЕР ЕКХАРТ
идея за размишление:
ЗДРАВЕТО - от гледна точка на маите
лекция:
АЛ ХАЛЛАДЖ
идея за размишление:
АЛ РАБИЯ - великата преданост
лекция:
ИСТИНСКОТО УЧЕНИЕ НА ОРФЕЙ
идея за размишление:
ГОЛГОЛТА

1.05.2007г
лекция:
ТАЙНАТА, НАРЕЧЕНА МОХАМЕД
идея за размишление:
ИЗЦЕЛЕНИЕ НА СЪДБАТА
лекция:
ОРФЕЙ - Протогонът
идея за размишление:
СУФИ
лекция:
АЛ ХАЛЛАДЖ
идея за размишление:
ДЕЦАТА

5.06.2007г
лекция:
ТАЙНАТА, НАРЕЧЕНА МОХАМЕД
идея за размишление:
АФРИКАНСКАТА МЪДРОСТ
лекция:
ОКУЛТНАТА МИСИЯ НА ЮДА
идея за размишление:
СОКРАТ
лекция:
ОКУЛТНАТА МИСИЯ НА ЮДА
идея за размишление:
ДИОНИСИЙ - Божественият мрак

3.07.2007г
лекция:
ИБН АРАБИ
идея за размишление:
ЗА СЪДБАТА
лекция:
ТЕОМОШТЛИ МИКТЛАН - Атлантската книга на смъртта, или Божествената книга на отвъдността
идея за размишление:
ЗДРАВЕ И БОЛЕСТ
лекция:
ОКУЛТНАТА МИСИЯ НА ЮДА
идея за размишление:
ЧУДНИЯТ ЧАН

7.08.2007г
лекция:
ТЕОМОШТЛИ МИКТЛАН - Атлантската книга на смъртта
идея за размишление:
ИБН АРАБИ
лекция:
ТЕЛАТА
идея за размишление:
ИЗКУСТВОТО НА НАМЕРЕНИЕТО - според толтеките
лекция:
ОКУЛТНАТА МИСИЯ НА ЮДА
идея за размишление:
ТОЛТЕКСКАТА МЪДРОСТ

4.09.2007г
лекция:
ТЕЛАТА
идея за размишление:
ВКУСЪТ НА СУФИЗМА
лекция:
ОКУЛТНАТА МИСИЯ НА ЮДА
идея за размишление:
ЛАО ДЗЪ - ГОВОРЪТ НА ДАО
лекция:
ОКУЛТНАТА МИСИЯ НА ЮДА
идея за размишление:
Чудният Настрадин Ходжа.

2.10.2007г
лекция:
ТЕЛАТА
идея за размишление:
ПОСЛОВИЦИТЕ НА РМОАХАЛИ
лекция:
ГНОСИС - Премъдростта на Василид
идея за размишление:
АТЛЪ
лекция:
УЧИТЕЛЯТ - ВЪТРЕШНОТО СЛОВО
идея за размишление:
ЧИСТИЯТ СМЯХ

6.11.2007г
лекция:
ТЕЛАТА
идея за размишление:
ШОЧИТЛЪ
лекция:
ТЪМНИЯТ МЪДРЕЦ
идея за размишление:
ИНДИАНСКАТА МЪДРОСТ
лекция:
УЧИТЕЛЯТ - ВЪТРЕШНОТО СЛОВО
идея за размишление:
ЗА ЗДРАВЕТО

4.12.2007г
лекция:
МЪДРОСТТА НА ЯКОВ БЬОМЕ
идея за размишление:
ОМРААМ - Брат Михаил
лекция:
МЪДРОСТТА НА ЯКОВ БЬОМЕ
идея за размишление:
ПЕТОТО ТЯЛО
лекция:
ВЕЛИКИЯТ ДИОНИСИЙ
идея за размишление:
СУФИ
лекция:
АЛ ХАЛЛАДЖ - Иблис — скритостта на Бога
идея за размишление:
ЧУДНИЯТ НАСТРАДИН ХОДЖА

Откъси от книгата...

СОКРАТ

Преди да почна, ще кажем няколко неща от Сократ. Древна Гърция е родила многобройни философи. Древна Гърция и нова Гърция е пълна с философи и много, много рядко мъдреци, много рядко. Някои мислят, че Платон и Питагор са мъдреци. Понеже и тях ги уважавам, ще отделим малко време и за тях. Те не са мъдреци; те са философи, които пътуват към мъдростта - разликата е голяма. В древна Гърция много рядко е имало мъдреци, изключително рядко и много рядко Учители, съвсем рядко. Един Аполоний Тиански, който е нещо много специално: и Учител, и мъдрец, и нещо изключително, рядко дълбоко същество. Разбира се и той е от посветените на Атлантида и Египет.

Друг истински мъдрец, но не Учител, е Хераклит. Много дълбока вода, наричан тъмният мъдрец, защото малко говори на моменти като Лао Дзъ и понеже не може да бъде разбран, си спечелил названието тъмният мъдрец. След време ще посветим на него една лекция, а може и две, тъй като става въпрос за нещо дълбоко.

Сократ, като направя един малък компромис, и той спада към мъдреците, почти е мъдрец, но върви в тази посока; най-близко е в сравнение с другите. Тук реших малко време да му посветя, тъй като той много обича да наблюдава себе си, това наистина го води все по-навътре.
Какво казва Сократ:
На преден план е правилното мислене. Някои казват: Какво е най-първо, какво е най-важно? Там трябва да се ориентира човек, това, разбира се, е много широко понятие, защото и заблуденият може да мисли, но Сократ така го изнася.

Мъдростта е знание за Истината, но Истината предполага вечно търсене.
Познанието на себе си е необходимо, за да разгадаеш душата си.

Колкото по-малко мисли човек, толкова е по-умен. Разбира се, и Учителят го потвърждава: Който много мисли, той не живее; който живее, не мисли, той просто живее.

За мъртвите казва: Мъртвите отиват при живите. Както виждате, много простичко някак си, искрено, така на моменти почти като дзен. Мъртвите отиват при живите... Ами къде да отидат, там просто и те са живи.

Не човекът е мярка за всички неща. Мярка за всички неща е Бог и затова Бог нанася корекции. Понеже някой човек може да си помисли, че е мярка, голям авторитет... Е, Бог ще го коригира.
Това, което стои над всяко учение, е да се вглеждаш в себе си. Ето един много хубав метод. Това, което стои над всяко учение, защото може да цитираш какво ли не, но дали умееш да се вглеждаш в себе си?

Само този, който е познал себе си, може да стане свободен и независим.
Що е смърт, Сократе? — един го пита. Сократ отговаря: Първите лъчи на живота, първите лъчи на безконечната зора.

Що е злото? Злото е добро, което ние не смогваме да разберем.
Аз съм безсмъртен, казва, защото истините, които пребивават в мене, са безсмъртни.
Сократе, мъката минава, а защо не минава споменът за мъката? Сократ отговаря: Защото споменът от мъката е потребен нам, върху него се гради науката за живота.
Сократе, да се оженя ли, или да не се оженя? Сократ казва: И да се ожениш, и да не се ожениш, все ще се разкайваш. Простичко и ясно; нещо друго има по-дълбоко, но човекът това пита.

Що е смъртта? Оздравяване. Забележете простичките отговори на Сократ - оздравяване и освобождение от земните несгоди.

Целта? Целта, казва, не е знанието, целта е себепознанието. Да познаваш себе си, значи да се движиш в Божията неведомост, Божието присъствие.

Следващото му изказване е във връзка с Хераклит. Хераклит имал една книга сложна; нито Платон можел да я тълкува, другите се обърквали и затова Хераклит наричал и Питагор, и Ксенофонт, и Хезиот многознайковци. И наистина е така, както и да е. Но тази книга я дали на Сократ да я прочете. Чел, чел и вижте какво казва: Това, което разбрах, е чудесно; това, което не разбрах, е прекрасно. Поне си признал, че тези дълбоки неща на тъмния мъдрец не ги разбрал; поне е искрен към себе си. Усетил е, че има някаква дълбочина в тази книга.


12.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Витамини за душата

 • Автор: Соня Чокет
 • Издателство: Слънце
 • ISBN: 9789547421769
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 400
Additional DescriptionПовече детайли

“Аз вярвам, че шестото чувство трябва да бъде първо! Защото ключът към всичко, което човек търси в живота си, се крие именно в интуицията.”
Соня Чокет

Всяка страница от тази книга носи послание, а написаните мисли действат като витамини. Ако взимате от тези витамини за душата всеки ден, със сигурност ще преживеете промяна: от безлично съществуване в страх ще преминете към истински живот, който освобождава духа ви и непрекъснато ви води към желаната цел.
Посланията на Соня Чокет за обич, вяра, кураж и себеуважение ще помогнат на всекиго да преобрази живота си и да осъществи пълноценно духовния си потенциал.

Соня Чокет е световноизвестен писател, лектор, лечител и духовен учител. Нейните напътствия, мъдрост и съвети са ценени от хора по целия свят. Тя е автор на редица книги по проблемите на самопознанието, превърнали се в бестселъри.


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Връщане в рая

 • Автор: Ефим Кушнер
 • Издателство: Новата цивилизация
 • ISBN: 9548365022
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2006
 • Брой страници: 160
Additional DescriptionПовече детайли

Ефим Кушнер е роден на 30 април 1940 г. в гр. Бобруйек. През 1960 г. завършва радиотехникума в гр. Горки, а през 1966 г. - Московския финансово-икономически институт. Поезията го увлича от петнадесетгодишен. Участва в различни литературни кръжоци.

През 1983 г. създава своя храм духовно и физическо развитие и изучава духовна литература. Повече от пет години се занимава с аналитични изследвания върху книгите на Владимир Мегре "Звънтящите кедри на Русия". Автор е на редица книги - "Безкръвната революция", "Завръщане в рая", "Полет над пропастта", "На прага на безсмъртието".

През 1990 г. с вълната емигранти от СССР заминава за Израел.

От 2005 г. се включва в изграждането на родовото имение "Дуброво" около Нижни Новгород в Руската федерация. Ефим Кушнер е международен кореспондент на вестник "Родово имение" за страните от бившия Съветски съюз и Източна Европа.


3.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Вторият пръстен на силата

 • Автор: Карлос Кастанеда
 • Издателство: Прозорец
 • ISBN: 9789547336650
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2010
 • Брой страници: 304
Additional DescriptionПовече детайли

"Вторият пръстен на силата" е пътуване на Кастанеда в света на магьосниците, поглед към един по-мрачен и плашещ свят от този по време на ученичеството му - светът на завършен магьосник.


3.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Възвание към Светлината

 • Автор: Зор Алеф
 • Издателство: Анхира
 • ISBN: 9549882446
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2006
 • Брой страници: 276
Additional DescriptionПовече детайли

"Възвание към Светлината" разкрива законите, управляващи живота на човешката душа, и сочи път за преодоляване на страданието, невежеството, нравствените и физически недъзи на съвременното човечество.

Древното езотерично целителско изкуство за усъвършенстване на ума, душата и тялото на човека е прадставено в светлината на Единното учение за Бога, Човека и Вселената, което изтрива бариерите между религиите и душите на хората от различни раси и нации.


9.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Възлизане на планината Кармел

 • Автор: Сан Хуан де ла Крус
 • Издателство: Аймара
 • ISBN: 978-954-92753-2-2
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 344
Additional DescriptionПовече детайли

Повествование за това, как да се подготви душата, за да може за кратко да стигне до единение с Бога; предлага препоръки и наука полезни, както за начинаещи, така и за напреднали, които да могат да се освободят от тленните неща и да останат в тази пълна голота и волност на Духа, необходими за единението с Бога.

Чистотата на сърцето не е нещо по-малко от Люовта и благодатта на Бога.
Сан Хуан де ла Крус

Само Любовта е тази, която свързва и съединява душата с Бога.
Сан Хуан де ла Крус

Любовта без страдания не може да се изяви.
Беинса Дуно

Писано е в душата ми: от съвършенство към съвършенство все Тебе да търся!
Боян Магът

Само в тъмната нощ ще видиш Господа!
Беинса Дуно


15.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Възможностите на подсъзнанието в квантовия свят. Бъдещето на подсъзнанието

 • Автор: Джон Кехоу
 • Издателство: Феникс дизайн
 • ISBN: 9789548890823
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 256
Additional DescriptionПовече детайли

"Ако това беше научнофантастичен роман щеше да е оправдано да го наречете чиста измислица, но това не е роман, не е и научна фантастика. Една невероятна нова реалност се разкрива пред нас благодарение на най-блестящите научни умове. Това е фантастично откритие - може би най-голямата загадка в света се разплита пред очите ни и ще се намери обяснение на нашето място в цялата схема на тази постоянно развиваща се вселена. Вечният въпрос е: хората просто злополучна грешка на природата ли са, родени от квантовата супа без определена цел и смисъл, или са нещо много по-голямо с космическа предопределеност, която предстои да бъде разкрита? Много учени, както и обикновени хора, се вълнуват и водят разгорещени спорове по този въпрос, но както ще стане ясно, има нови, убедителни доказателства, които навеждат на мисълта, че нашето съществуване и същност крият много повече и надхвърлят и най-смелите ни представи.

Парадоксално е, но докато философи и мистици са се опитвали в продължение на хиляди години да стигнат до целта и смисъла на живота, сега науката е тази, която ни помага да разберем кои сме и къде е мястото ни във вселената.

Щастливци сме, че живеем в двадесет и първи век, век на изключителни открития, тъй като това ни дава възможност да ги използваме по начин, за който предците ни не са и мечтали. Ако имаше методи, чрез които тази информация да бъде сортирана, използването им на практика би довело до поразителни резултати. Буквално всичко е възможно, когато приемем тези теории и заживеем по квантов начин."

Джон Кехоу


13.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Големият заговор срещу българите, кн.2

 • Автор: Христо Маджаров
 • Издателство: Алфиола
 • ISBN: 954-8139-41-3 (кн. 2)
 • Състояние: нова
 • Година: 2004
 • Брой страници: 290
Additional DescriptionПовече детайли

(СКИТНИКЪТ ЕВРЕИН ПОД НЕБЕТО НА ТАНГРА)

От книгата ще научите за:

- Българите - библейски народ;
- Кой и защо спаси българските евреи;
- Копието на Съдбата;
- Сталин, Хитлер и възмездието;
- Заветът на Пророците;
- Скитникът евреин под небето на Тангра.

"До днес светът антагонизира в царството на сенките: еврейство или Християнство; земен или Божествен живот...
Той ги възприема като два полюса, а не като два етапа от еволюционната стълба на живота. Невъзможно е да се унищожи "вредният" полюс на магнита. Говоря за утвърждаване и разширяване, включващо и двата " полюса"."
Авторът

"В този труд авторът разкрива древната връзка между българи и евреи и изследва корените на антисемитизма. Като показва защо българският народ не влиза в списъка на еврейските палачи, писателят ни помага да разберем някои уникални национални черти."
Костадин Чобанов, председател на клуб "Юнеско", Варна


12.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Голият охлюв

 • Автор: Павел Желязков
 • Издателство: Алфа-Дар
 • ISBN: 9789548785693
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2010
 • Брой страници: 154
Additional DescriptionПовече детайли

Парапсихологични студии


6.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Дванадесет без пет

 • Автор:
 • Издателство: Хелиопол
 • ISBN: 9789545782336
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2009
 • Брой страници: 48
Additional DescriptionПовече детайли

Чрез настоящата публикация читателят ще се запознае с най-необходимата му информация, за да може да формира у себе си ново отношение към света, живота и природата. Тази минимална, но силно концентрирана като знание информация ще му помогне да възприеме знанията, включени в следващите страници на тази книжка.


2.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Дванайсетте тайнства на Христос

 • Автор: Спас Мавров
 • Издателство: Данграфик
 • ISBN: 9789549418293
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2008
 • Брой страници: 104
Additional DescriptionПовече детайли

Текат в единство и хармония категориите време и пространство, текат с тях епохи, периоди и култури, в които се срещат непрекъснато двете основни субстанции на движението - енергия и материя. Срещат се навсякъде - в цветето и пеперудата, в риса и сърната. Срещат се категорично и безкомпромисно обаче само в човека. Чрез сблъсък, чрез драстични конфликти или умиротворени и хармонизирани, удовлетворяват стремежите на душите и надеждите на боговете. Те са утеха за отрудените сетива на пратениците, следящи от Тънкия свят или участващи в живота резултатите от безмълвната си сеитба. Вървят Времената, мени се Пространството, а с тях и Човекът. Небесният и Земният. Единният, в когото двамата срещат Себе Си и където отработват подобието, заложено в сътворението...


7.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Десетте златни правила на щастието. Практически курс и упражнения за здраве и дълголетие

 • Автор: Юрий Хван
 • Издателство: НСМ – Медиа
 • ISBN: :  9789549913156
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 168
Additional DescriptionПовече детайли

„Усмихвайте се с цялото си тяло.” - източна мъдрост.
Човекът е съвършена и красива машина, способна да се справи и с най-тежките болести. Системата от упражнения, за която разказва Юрий Хван, отключва програмата за самовъзстановяване, заложена по рождение във всеки от нас. Активирайте я с помощта на магнетичния руски лечител, който ще ви разкрие как да дишате и медитирате, как да балансирате енергията от безконтактния масаж и зоната на любовта - там космическите потоци са най-ярки, светли и пречистващи.
Звучи като приказка, но изглежда това е пътят на дълголетието. Така поне твърдят древните източни учени, неясно как, но безспорно запознати още преди хилядолетия с устройството на човешкото тяло и законите на Вселената.
Юрий Хван, често сравняван с Дийпак Чопра, е популярен у нас с книгата си Лечение без лекарства. Над 2 милиона души от цял свят са преминали през неговите центрове за физическо и духовно здраве. Един от най-известните му ученици е Мирзакарим Норбеков.


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Дзен учението на Бодхидхарма

 • Автор: съставител - Димитър Тонин
 • Издателство: Шамбала
 • ISBN: 9789543191574
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници:  196
Additional DescriptionПовече детайли

Бoдxидxаpма (извecтeн в Китай катo Дамo, в Япoния катo Даpума), e живял пpeз 440 - 528 г. - лeгeндаpeн индийcки мoнаx, 28-и патpиаpx на будизма и ocнoватeл и пъpви патpиаpx на чан (дзeн) будизма. Спopeд пpeданиeтo, oкoлo 475 г. будиcткият мoнаx Бoдxидxаpма дoшъл пo мopcки път в Китай, къдeтo пътeшecтвал и пpoпoвядвал cвoeтo учeниeтo. Слeд тoва ce заceлил в планината Суншан, в манаcтиpа Шаoлин, къдeтo ocнoвал пъpвата шкoла на чан-будизма. Заeднo c тoва Бoдxидxаpма пpeдал на будиcткитe мoнаcи кoмплeкcа oт упpажнeния, извecтeн катo цигуна на Дамo Идзиндзин. Hай-извecтният му учeник бил Хуeйкъ, oпpeдeлeн oт Бoдxидxаpма за 2-pи патpиаpx на чан-будизма.
В наcтoящата антoлoгия cа включeни:
• биoгpафия на Бoдxидxаpма
• тeкcтoвe на Бoдxидxаpма: Дватата вxoда
• излoжeниe на пpактиката
• пpoпoвeди за кpъвoпoтoка, пpoбужданeтo и пpoбива
• изcлeдвания въpxу мeдитациoнния cтил и учeниeтo на Бoдxидxаpма
• пpактичecкo пpилoжeниe за Шаoлин Идзиндзин


12.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Диагностика на кармата - част 1 и 2

 • Автор: Сергей Н.Лазарев
 • Издателство: Гуторанов
 • ISBN:
 • Състояние: запазена
 • Година на издаване: 1994
 • Брой страници: 529
Additional DescriptionПовече детайли

"Днешното човечество много се е отдалечило от духовните си първоизточници." Опит за споделяне на информация, получена от автора при изследване на биополевите му структури.

"Светът е прекрасен. Прекрасен е във всяко свое проявление, прекрасен е в същността си, защото е Божествен. И понеже всяка една ситуация ни довежда до любов и до Бог, ние нямаме право по никакъв начин да се отказваме от любовта, усмивката, радостта и оптимизма... Ако успеем да запазим подобен мироглед, ще започнем да оценяваме правилно това, което се случва около нас и ще ни бъде по-лесно да намерим връзката между причините и следствията. Правилният мироглед увеличава и нашите възможности да променяме света, който ни заобикаля. Отговаряйки на въпросите, които ме вълнуват в тази книга, аз се опитах да го направя тъкмо от подобна позиция. Разбрах, че не мога да давам точни, твърди, академични отговори, а читателят само да изпълнява моите препоръки, без да мисли за нищо друго. Напротив, искаше ми се читателят да размишлява и да се опита да разбере света заедно с мен. Надявам се, че съм успял да постигна това..." С. Н. Лазарев


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Диагностика на кармата - част 2

 • Автор: Сергей Н. Лазарев
 • Издателство: Гуторанов
 • ISBN:
 • Състояние: запазена
 • Година на издаване: 1996
 • Брой страници: 516
Additional DescriptionПовече детайли

Пpед теб не е пpoстo една нoва книга, кoятo интеpесува мнoзина, а всъщнoст излагане на opигинална кoцепция за пoстигане на закoните на дуxoвния свят, кoйтo pъкoвoди матеpиалния свят, анализ на възмoжнoстите за навлизане в света на биoенеpгетиката.

Главната цел на книгата е pазшиpяване на pазбиpанетo за oкoлния свят, pазкpиване и изучаване на меxанизмите, кoитo гo упpавляват, и излагане на пpавилата за навлизане в биoенеpгетиката, защoтo усъвъpшенстванетo на чoвека тpябва да запoчне oт oсмислянетo на света, pазбиpанетo на негoвите закoни, oсъзнаванетo на себе си катo част oт единната система на миpoзданиетo.

Днешнo вpеме чoвечествoтo мнoгo се е oтдалечилo oт дуxoвните пъpвoизтoчници, затoва тo пpилича на кopаб, чийтo екипаж е в кoнфликт, капитан няма, двигателят е неизпpавен и няма пpoбoйни. Hякoи oт членoвете на екипажа са запoчнали да pазбиpат тoва, пoявили са се пpизиви за пoмиpение и pемoнт на кopаба. Ho главната беда е в тoва - и тoва никoй не знае, - че кopабът се е устpемил към pифoве и даже pемoнтът на двигателя без пpoмяна на пoсoката не мoже да спаси кopаба и негoвия екипаж.

Съдържание:
Време и пространство; Другите светове; Контактьори; Двойници; Бъдещето; Бъдещите деца; Привързване; Земните кумири; Изход към третото земно ниво; Способностите като кумир; Съдбата като кумир; Духовният баща като кумир; Имидж; Самолюбие и гордост; Самоубийството; Ревността; Прелюбодеяние; Онкология; Парите; Винарството; Животните; Театър и изкуство; Работа с групи; Русия и човечеството; Защита на духовните и материалните ценности; Съвременни методи на въздействие върху човека; Бъдещето на биоенергетиката; Последна информация; Нови изследвания


7.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Диагностика на кармата - част 3

 • Автор: Сергей Н. Лазарев
 • Издателство: Станпрес
 • ISBN: 9549481050
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2006
 • Брой страници: 192
Additional DescriptionПовече детайли

Колкото е по-съвършена системата, толкова е по-силна нейната тенденция да се изолира от света и да се ориентира само към себе си. Това означава, че истинското съвършенство трябва да носи в себе си собственото си отрицание - и това е залогът за оцеляването.
С.Н.Лазарев


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Доверието в прераждането

 • Автор: Яна Русанова
 • Издателство: Студио Фолио
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 1998
 • Брой страници: 254
Additional DescriptionПовече детайли

Тази книга е книга за размисъл и тревога. Тя идва в края на времената, за които говори Библията. Дълбоката, преди всичко духовна криза на цивилизацията и на всеки отделен човек е очевидна. Злото расте, инерцията ни води по течението му, а страданията - все повече и по-големи - ни карат да търсим все по-отчаяно друго разбиране, мислене и поведение, други пътища към здравето и щастието.


4.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Духовно събуждане

 • Автор: Даршан Сингх
 • Издателство: Зограф
 • ISBN: 9789541501733
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2007
 • Брой страници: 256
Additional DescriptionПовече детайли

Да разпознаеш, да осъзнаеш духовното единство в разнообразието и различията е онова, което ние наричаме “духовно събуждане". Това събуждане трябва да се извърши или случи вътре в човека. Уважаваният Учител Сант Даршан Сингх Джи представя тук тази истина. Това послание произлиза от неговия собствен опит и „звучи" в целия текст на книгата. Думите му са като божествени перли. Те излизат от неговото сърце и затова достигат глъбините на сърцето на читателя.


12.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Еволюция или сътворение

 • Автор: проф. д-р Дечко Свиленов
 • Издателство: Слънце
 • ISBN: 9789547420801
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2009
 • Брой страници: 128
Additional DescriptionПовече детайли

"Еволюция или сътворение" е кратка книжка, но с голям обхват. Тя не съдържа всички налични аргументи и факти против еволюцията и в полза на сътворението (за това трябва книга с няколко хиляди страници), но определено дава първите стъпки за всеки, който иска да изследва тези въпроси, във всяка област на природните науки.


3.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Една сълза и една звезда

 • Автор: Даршан Сингх
 • Издателство: Зограф
 • ISBN: 9789541501894
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2007
 • Брой страници: 96
Additional DescriptionПовече детайли

Сант Даршан Сингх Джи Махарадж (1921-1989) е бил компетентен съвременен адепт в Сурат Шабд Йога - Пътят на Учителите. Носител е на наградата за поезия на "Урду Академията" и неговите сборници с поезия на урду "Талаш-е-Нор", "Манлиз-е-Нор" и "Матаа-е-Нор" са го утвърдили като водещ съвременен урду-поет. Неговите книги на английски включват "Тайна на тайните", "Духовни беседи", "Плачът на душата", "Мистична поезия", "Една сълза и една звезда"...


5.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Езотерично лечение, т.1

 • Автор: Тибетеца чрез Алис Бейли
 • Издателство: Анахира
 • ISBN: 9549882039
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 1999
 • Брой страници: 288
Additional DescriptionПовече детайли

Учителят Джуал Кхул е адепт от втори лъч (на Любовта-Мъдрост) и е приел петото си посвещение сравнително скоро - през 1875 г. Сега Той има тибетско тяло, откъдето е получил прозвището ТИБЕТЕЦА.

Дълбоката му преданост към Махатма К* Х* и готовността му да служи всеотдайно за изпълнение Плана на Махатмите от Шамбала са му спечелили името "Вестител на Учителите". Често се занимава с учениците на други Учители и фактически е освободил Махатма М* и Махатма К* Х* от голям обем от Тяхната преподавателска работа.


15.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Езотерично лечение, т.2

 • Автор: Тибетеца чрез Алис Бейли
 • Издателство: Анахира
 • ISBN: 9549882039
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 1999
 • Брой страници: 560
Additional DescriptionПовече детайли

Учителят Джуал Кхул е адепт от втори лъч (на Любовта-Мъдрост) и е приел петото си посвещение сравнително скоро - през 1875 г. Сега Той има тибетско тяло, откъдето е получил прозвището ТИБЕТЕЦА.

Дълбоката му преданост към Махатма К* Х* и готовността му да служи всеотдайно за изпълнение Плана на Махатмите от Шамбала са му спечелили името "Вестител на Учителите". Често се занимава с учениците на други Учители и фактически е освободил Махатма М* и Махатма К* Х* от голям обем от Тяхната преподавателска работа.


15.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Енергийното лечение. Как да презаредите живота си за... 30 секунди

 • Автор: Кимбърли Кингсли
 • Издателство: Монт
 • ISBN:  9789548055543
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 208
Additional DescriptionПовече детайли

В тази книга псиxотepапeвтът и eнepгийният тpeньоp Кимбъpли Кингсли ни показва как сами да упpавлявамe eнepгията си.

Като pъководство за лично упpавлeниe на eнepгията, тази книга ни учи:
• да увeличавамe издpъжливостта си сpeщу eжeднeвнитe пpeдизвикатeлства чpeз култивиpанe на eнepгиeн буфep
• да използвамe eзика на eнepгията за взeманe на eжeднeвни peшeния
• да сe защитим от "канализиpанeто", коeто същeствува във всяка сфepа на живота
• да сe освободим от самоунищожитeлни мисли и повeдeниe, които наpушават eнepгията

Чeсто ниe пpeнeбpeгвамe най-изтънчeнитe пpизнаци на нeдостиг на eнepгия - силeн глад, pаздpазнитeлност и доpи скука. Teзи пpизнаци показват, чe e вpeмe да сe включим във вътpeшния си източник на eнepгия и да сe заpeдим отвътpe. Вмeсто това, като начин да сe мотивиpамe, чeсто ниe погpeшно сe отдавамe на свpъx-консумация. Tази стpатeгия води до кpатки изблици на eнepгия, послeдвани от затишиe и към всe по-ниски нива на eнepгия.

Вeчното пpeслeдванe на eнepгия от външни източници ни дъpжи изцeдeни. Hо виe можeтe да объpнeтe този низxодящ цикъл и да дадeтe живот на вашитe мeчти. C "Eнepгийното лeчeниe" щe видитe как всeки eдин момeнт на всeки дeн да напpавитe живота си живот на избоp, а нe живот на изтощаванe.


8.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Енергията на живота

 • Автор: Владимир Мегре
 • Издателство: Аливго
 • ISBN: 9548454130
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2004
 • Брой страници: 276
Additional DescriptionПовече детайли

Седма книга от поредицата "Звънтящите кедри на Русия".

Съдбата на човека! Много хора са свикнали да смятат, че съдбата се формира свише. А всъщност свише на всеки човек е дадена най-силната вселенска енергия, която е способна да формира и съдбата му, и да създава нови галактики.
Тази енергия се нарича "човешка мисъл".
Но в човека има и една енергия, която е присъща само на него. Тя се нарича енергия на мисълта. И ако човек разбере с какво разполага, ако се научи да я използва изцяло, той ще стане властелин на цялата Вселена.


7.70 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Епохата на безсмъртието

 • Автор: Димитър Божанов
 • Издателство: БАРД
 • ISBN: 9546552556
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 256
Additional DescriptionПовече детайли

„Епохата на безсмъртието” е пътеводител и ключ към следващото интелектуално и духовно ниво за всички търсещи умове. Ако вече сте минали през „Селестинското пророчество”, „Тайната”, „Метатайната”, „Законът за привличането”, „Разговори с Бога” или „Кафе за събуждане”, може би наистина сте готови да направите тази смела крачка.
В разгара сме на най-голямата криза в писаната ни история. Крахът е финансов, политически и, което е най-страшното, личностен. Има обективни причини за тази ситуация. За радост, вече разполагаме с решението. То е известно от хиляди години на отбрана група хора. Днес моментът е назрял да проумеем това решение и да го използваме, преди да е станало твърде късно.

Разкрийте тайните на мистично учение, пазено от хорските погледи в продължение на векове. Научете кой се крие зад историческия персонаж на Исус Христос и се сдобийте с кода на безсмъртието и неограничената наслада, зашифрован в Библията. Потопете се в познанието за смисъла на вашия живот.
Узнайте истината за произхода на световните религии. Разкрийте причините за безсилието на съвременната наука да отговори на най-големите въпроси и да реши най-сериозните проблеми. Изправете се очи в очи с истинската природа и идентичност на човешките същества.


16.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Естеството на личната реалност

 • Автор: Джейн Робъртс
 • Издателство: Сребърно звънче
 • ISBN: 9789549191790
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2009
 • Брой страници: 544
Additional DescriptionПовече детайли

ЛИЧНО ИЗРАСТВАНЕ
В този вечен бестселър Сет ни показва как ние самите творим личната си реалност чрез съзнателните си убеждения за нас, за другите, за света. Неговото послания е ясно: ние не сме оставени на милостта на подсъзнанието и не сме оставени безпомощни във властта на сили, които не можем да разберем. Ние сме Бог в материално тяло. Сет казва: “Дадена ни е способността да формираме живота си, знаейки че нашите мисли и чувства се реализират.

Това е изключителна книга, защото поставя ударението върху способността ни за съзнателно действие и ни предоставя превъзходни упражнения, които ни показват как да прилагаме проникновенията на Сет във всяка житейска ситуация.

“Ти си многоизмерна индивидуалност. Вярвай в чудото на собственото си същество. Не разделяй физическото и духовното в твоя човешки живот, защото духовното говори с физически глас и материалното тяло е творение на духа.”


21.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Живот без принцип

 • Автор: Хенри Дейвид Торо
 • Издателство: Сиела
 • ISBN: 9789542805557
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 576
Additional DescriptionПовече детайли

"Какво са историята, философията, та дори и най-доброто в тях, какво е най-прекрасно устроеният живот в сравнение с умението да съзираш отвъд видимото?" Това са едни от най-често цитираните редове на американския писател Хенри Дейвид Торо (1817-1862). Неговите книги разгръщат историята на една духовност, която постига висшите екзистенциални закони в пълнотата на единението с Природата. Торо пише не само за това как е живял, но преди всичко за това, че е съумял да живее истински – сътворявайки дните си, както поетът сътворява поемите си.

Отвъд океана и в Европа расте култът към този изключителен писател, в когото читотелите откриват всичко, от което се нуждаят: поезия, философия, екология, житейска позиция, духовен ръст, пример за социално поведение.
Предлаганият сборник съдържа най-представителното от произведенията на Хенри Дейвид Торо.


16.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Животът може да е чудо

 • Автор: Ивинела Самуилова
 • Издателство: Хермес
 • ISBN: 9789542610113
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 176
Additional DescriptionПовече детайли

Има два начина да изживеете живота си: като нещо обикновенo или като чудо!

Алберт Айнщайн

Ади от малка безрезервно вярва, че животът й ще е необикновен. Постепенно обаче, както се случва с всички нас, зацикля в рутината на ежедневието. Загубила връзка със себе си, Ади смята, че само ако открие Призванието си, ще успее да осмисли съществуването си. Тогава среща по-особения психолог Алексей, който й помага да погледне на себе си и на живота си под различен ъгъл. Ади осъзнава, че повлечена от своите страхове, вярвания и (пред)убеждения, е загубила истинската си самоличност.

Разказана по автентичен и затрогващ начин, историята на Ади за търсенето на Смисъла олицетворява живота на голяма част от хората днес – живот, ограничен от социума. Рамки, определящи вместо нас кое е реално и нереално, постижимо и непостижимо, приемливо и неприемливо. Необикновените уроци на Алексей, започнали с мъничко парче синьо сирене и огромна вилица, разкриват практически как можем да спрем хипнотичното следване на заучени модели в ежедневието си и да възстановим изначалната си връзка със света. Само така е възможно да превърнем обикновения си живот в необикновено преживяване.


9.95 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Житен благослов

 • Автор: Христо Маджаров
 • Издателство: Алфиола
 • ISBN: 10-954-8139-44-8
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2010
 • Брой страници: 156
Additional DescriptionПовече детайли

“Ако има на земята панацея, това е покълналото жито. То царува на върха на хранителната пирамида”

Тайната на живота
Тайната на Бъдното
Житното зърно – в стотици беседи
Уроците на Житното зърно
Енергиите на житото
Болестите се готвят в кухнята
Мнението на Учителя
Отглеждане на житото
Житното зрънце на Заратустра (легенда)
Моралът на житото
Хранене, пост и житен режим
Превъплъщенията на Житното зърно


4.50 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Завръщането на богомилите

 • Автор: Христо Маджарова
 • Издателство: Алфиола
 • ISBN: 9548139189
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2008
 • Брой страници: 96
Additional DescriptionПовече детайли

“Богомилското Учение не бе само за българите, но то излезе от тях и мина през тях, издигайки народите, които го приеха, на върха на еволюционната вълна. Учението на Всемирното Бяло Братство не е за България, но отново започва и минава през нея."
Христо Маджаров

В книгата си "Завръщането на богомилите" Христо Маджаров подчертава въздействието на богомилското движение с думите: Като социално-историческо явление богомилството очертава един период в европейската история, в който българският Дух напусна тясно националните рамки на своята малка страна и застана начело на общочовешкото развитие. В тази тъмна епоха преди хиляда години, когато цяла Европа се задушаваше от вкостеняващатна църковна догма и примитивния средновековен феодализъм, когато Христовото учение на Любовта бе превърнато в мрачен фанатизъм, жестокост и духовен мрак, от малка България лумна ярка светлина, която събуди народите от робския им сън и запали факлите на безброй хуманистични движения, които освободиха човешката личност и доведоха до реално признаване на нейната духовност.
Иван Кирилов "ИСТИНАТА ЗА БОГОМИЛИТЕ"


4.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Завръщането на езотеризма

 • Автор: Христо Маджаров
 • Издателство: Алфиола-Варна
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 1995
 • Брой страници: 40
Additional DescriptionПовече детайли

Днес, както и в миналото, помощта и спасението на човечеството ще дойдат от центровете на Езотеричните Школи, защото съвременната наука не е в състояние да спаси загиващата днешна цивилизация.


3.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Закон за излишъка. Дай излишното, за да ти се придаде необходимото!

 • Автор: Стефан Калайджиев – съст.
 • Издателство: Хелиопол
 • ISBN: 9789545782466
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2010
 • Брой страници: 64
Additional DescriptionПовече детайли

Дай излишното, за да ти се придаде необходимото!
* Богатство
* Бедност
* Излишък
* Недоимък
* Казуси от реалния живот
* Опит за разрешение на проблема "пари-символ"
* В заключение – кратка историческа справка

Книгата "Закон за излишъка" е продължение в поредицата "Четири важни закона", започнала със "Закон за хляба" и "Закон за десятъка".


5.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Златна България : есета и пътеписи

 • Автор: Христо Маджаров
 • Идателство: Алфиола
 • ISBN: 954-8139-35-9
 • Състояние: нова
 • Година: 2002
 • Брой страници: 343
Additional DescriptionПовече детайли

"ЗЛАТНА БЪЛГАРИЯ - исторически есета и пътеписи" са озаглавили новата си книга Хр.Маджаров, Г. Колева и акад. М. Юхма, когото варненци познават от участието му в V-та конференция "България в световната история и цивилизации ". Всъщност това е Златна книга за онази древна и възраждаща се отново България, която припознава сега своите сродници, разпръснати по цяла ЕвроАзия, наречени Българска демосфера. Официалната наука поддържа, че "българите узурпирали Балканския полуостров едва през втората половина на VII век, после се претопили в славянското море и оставили само името си". С тази заблуда са възпитавани десетки поколения, хабилитирани са учени, правили са кариера професори и преподаватели, а политици и държавници изобщо не са обръщали внимание върху въздействието на историята като наука върху формиране на националното съзнание. Въпреки това, "В глъбините на подсъзнанието ни се крият нашите родови и етнически архиви", пише Хр. Маджаров и ги разчита с проникновено вдъхновение. Галя Колева и Михаил Юхма разкриват един малко познат за нас свят. "Сградите, макар и монолитни, са много гиздави... Жителите са приветливи с грейнали лица, независимо от тежкото икономическо положение в републиката. А жените, облечени модерно и с вкус, са като принцеси - излъчват доброта, финес и специфично очарование. Жив е още споменът за безстрашните амазонки, верни войни и защитници на българския род". Миналата година Галя Колева, може би за пръв път в нашата историография, изнесе доклад за "Амазонките". Сега тя ни запознава с научния живот на Чувашия - лаконично, но много впечатляващо. "Днес денят е определен за среща с историци. Акад. Юхма ни разказа за срещите си с Гумильов - синът на Анна Ахматова - проучил, разкрил и описал в много томове древната история на хуните и нашия българохунски корен..." Не е пресилено да се каже, че това е една "ЗЛАТНА КНИГА ЗА БЪЛГАРИЯ", която непринудено, ненатрапчиво, без високопарни словеса, разкрива пред нас един нов-стар български свят, разсинурен от общата ни история чрез бездните на векове и трагични превратности. Една книга, изпълнена с исторически оптимизъм и вяра в ново, светло бъдеще за България.
Варна - ноември'2002 г.
инж. Димитър Боянов - Гл. ред. на в-к "Народен будител"


14.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Златното обещание

 • Автор: Архангел Михаил чрез Рона Хърман
 • Издателство: Аратрон
 • ISBN: 9789546263605
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 462
Additional DescriptionПовече детайли

Рона Хърман е световноизвестен канал на архангел Михаил, който предава чрез нея информация за цялото човечество, изпълнена с ангелска любов и прекрасни напътствия. Посланията в тази книга са много ясни и ни дават чудесна насока и надежда за нашето бъде­ще. Архангел Михаил предава също полезни медитации и утвърж­дения, както и информация за слънчевите и космическите лъчи, за чакрите, тяхното активиране и развитие, както и още много духов­на информация.
“Възлюбени майстори, моля ви да затворите за миг очи. Искам да почувствате моето присъствие, когато започнете да четете посланията, които ви предлагам. Ние имаме Божествена връзка – вие и аз. Вие сте тук, на тази планета, защото отправихме тръбен зов и вие се отзовахте. Трябваше да отговорите на определени критерии и да преминете през това, което би могло да се нарече интензивен процес на обучение, за да сте готови за този велик експеримент върху планетата Земя. Извадете на повърхността този спомен, който се пази в дълбините на сърцето и душата ви, и се потопете в усещането за разширяване, богатство и радост, докато сливаме своите енергии. Изпращам ви лъч любов от центъра на моето същество. Дар, който е само за вас. Ние, от царството на ангелите, желаем също толкова силно, колкото и вие, да възстановим нашата връзка. Вашето присъствие ни липсва, скъпи мои. Разделени сме от твърде дълго време. Обгръщам ви с аура от любов и защита. АЗ СЪМ архангел Михаил.”

Мисията на ангелите е да защитават, подкрепят и напътстват човечеството. Ако само отворим ума и сърцето си, ако приемем съществуването на ангелите за нещо реално и ги помолим за помощ, те ще ни вдъхновят и ще ни помогнат да постигнем изобилие и здраве и да живеем в мир и радост. Обърнете се навътре в себе си и потърсете връзка с тези прекрасни същества на Светлината. Вашият ангел пазител ви очаква.
Рона Хърман

„Мисията на ангелите е да защитават, подкрепят и напътстват човечеството. Ако само отворим ума и сърцето си, ако приемем съществуването на ангелите за нещо реално и ги помолим за помощ, те ще ни вдъхновят и ще ни помогнат да постигнем изобилие и здраве и да живеем в мир и радост. Обърнете се навътре в себе си и потърсете връзка с тези прекрасни същества на Светлината. Вашият ангел пазител ви очаква.”

Рона Хърман


18.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Знаци от небесата. Послания от ангелите, които ще насочат вашите житейски избори

 • Автор: Дорийн Върчу; Чарлз Върчу
 • Издателство: Аратрон
 • ISBN: 9789546263544
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 152
Additional DescriptionПовече детайли

Послания от ангелите, които ще насочат вашите житейски избори.

Bашитe ангeли-пазитeли поcтоянно ви изпpащат поcлания и напътcтвия, чecто под фоpмата на знаци, като дъги, повтаpящи ce чиcлови поpeдици, монeти или пepа, които намиpатe на нeобичайни мecта, както и пecни, които имат cмиcъл за ваc. B тази книга Доpийн Bъpчу и cинът й Чаpлз ни учат как да pазбиpамe значeниeто на знацитe, които поcтоянно cа около наc. Tук щe намepитe потвъpждeния на cобcтвeнитe cи пpeживявания c ангeлитe, запознавайки ce c иcтинcкитe иcтоpии на xоpа, получили отговоp на cвоитe молитви под фоpмата на знаци, cвидeтeлcтващи за любовта и закpилата на ангeлитe. Щe добиeтe и по-яcна пpeдcтава как да молитe ангeлитe да ви изпpатят знаци и щe ce запознаeтe c пpимepни молитви, c които да тъpcитe помощ за cвоитe взаимоотношeния, за каpиepата, здpавeто и дpуги жизнeноважни cфepи от вашия живот.

Дорийн Върчу e яcновидка и доктоp по пcиxология, която pаботи cъc cвeта на ангeлитe, eлeмeнталитe и извиceнитe учитeли. Tя e автоpка на много книги и гадатeлcки каpти. Доpийн изнаcя ceминаpи по цeлия cвят и учаcтва в много тeлeвизионни и pадиопpeдавания.

Чаpлз Bъpчу e голeмият cин на Доpийн Bъpчу. Oщe като дeтe Чаpлз започва да pаботи c майка cи у c ангeлcкитe cфepи, за да дадe надeжда и наcока за изцeлeниe на xиляди xоpа, а в пpодължeниe на повeчe от ceдeм години той pаботи peдом c Доpийн, помагайки й в оpганизацията и пpовeжданeто на pазлични cъбития по цeлия cвят.


9.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Из Словото на Учителя Беинса Дуно. Книга на тайнствата

 • Автор: Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно)
 • Издателство: Логос – Варна
 • ISBN: 978-954-9734-36-2
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2009
 • Брой страници: 382
Additional DescriptionПовече детайли

Коментарии Елеазар Хараш

Цялата слънчева система, цялата вселена, това е строеж на разумните същества, които са строили с милиарди години, преди светът да е съществувал и са създали този свят, който ние виждаме.

Един ден, когато душата се освободи от всички връзки, като ангел ще разпери крилата си и ще пропътува всички слънчеви системи, като се ползува от всички блага.

Засега в камарата на човешката раса няма много представители от Старците на Светлината.
Другите разумни същества имат повече депутати. От земята имат само 25 Старци, но 25-ят не присъствува на заседанията.

Учителят


16.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Из Словото на Учителя Петър Дънов. Божествена магия

Автор: Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно)
Издателство:  Логос
ISBN: 978-954-9734-45-4
Състояние: нова
Година на издаване: 2011
Брой страници: 336

Additional DescriptionПовече детайли

Който е направил връзка с Бога и поддържа отношенията си с Него, той е намерил магическата пръчица в живота си. Той е маг, съзнателно работи със своя ум, със своето сърце и със своята воля.

Да разбираш живота си и да живееш според неговите закони, това значи да владееш магическата пръчица.

В старо време човека на Любовта наричали маг, а днес го наричат княз, цар, божество.

Учителят


14.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Изворът на доброто: Последните думи на Учителя Петър Дънов.

 • Автор: Б. Боев, Б. Николов – съставители
 • Издателство: Кибеа
 • ISBN: 9544743154
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2002
 • Брой страници: 336
Additional DescriptionПовече детайли

Вече по-добре информирани, хората ще започнат да разпознават истинската духовност, когато я срещнат и ще оценят величието на приноса на Петър Дънов към духовното наследство. Това величие се състои в изказването и въплъщаването на трите основни принципа на неговото учение: Любовта, Мъдростта и Истината. Мисля, че той е най-универсалният духовен учител на миналия век, това, което Хегел нарича световна историческа фиура, чиято значимост ще се осъзнавапостепенно през следващите векове. Вечните принципи са неподвластни на времето и се оценяват отново и отново от всяко следващо поколение. /Дейвид Доримър - автор на "Другото лице на живота - етика на взаимообвързаността"/

През Втората световна война, след началото на бомбардировките над София, Петър Дънов се премества с група последователи в село Мърчаево, на Витоша, където са посрещнати сърдечно в дома на Темелко. Там той дава последните си указания и съвети, като обобщава всичко говорено преди и очертава бъдещето на човечеството. Тези последни слова са записани стенографски и представени от най-близките му ученици Боян Боев и Борис Николов в книгата „Изворът на Доброто". Веднъж Учителят уточнява, че в лекциите и беседите си често е отговарял на неизречените въпроси на слушателите. И тук само част от въпросите са изречени.

Това обяснява внезапните отклонения от темата в много от беседите, както и разговорния стил на изложение. Разговорите „Изворът на доброто" са заключителната част на Словото на Учителя. В тях Петър Дънов хвърля последен поглед на изминатия път, обобщава, преоценява, пояснява всичко, върху което е говорил, спира се върху най-същественото, дава последни напътствия на учениците. Разговорите „Изворът на доброто", както и цялото Слово на Учителя, отразяват съвършения свят, от който той идва, чистия и свят живот, към който той ни води. Този живот се открива сега за всички хора.


12.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Изкуството да си жена

 • Автор: Кимбърли Уилсън
 • Издателство:  ИК “Кръгозор”
 • ISBN: 9789547712515
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 204
Additional DescriptionПовече детайли

Заредете живота си със спокойствие, блясък и щипка ексцентричност!
Станете транквилиста!
„Транквилиста е жена, която приема и реализира всичките си страни – стреми се към мир и душевен покой, има свой собствен стил и сама взема решенията си. Тя обича модата и филантропията. Купоните и молитвите. Забавленията и просветлението. Златната среда и пластовете стара дантела. Тя е вие и тя съм аз. О, да – тя също така блести. В буквалния смисъл на думата.”
Кимбърли Уилсън

- Баланс, душевен покой и доброта
- Социална активност и стилен живот
- Блясък и вдъхновение всеки ден

Това е изкуството да си жена!

Кимбърли Уилсън ни показва как да овладеем това изкуство до съвършенство. Пред читателите се простира път, който авторката е извървяла лично и сега ни повежда с вдъхновение по него.
Уилсън ще помогне на всяка жена да се усъвършенства в осем стъпки - да осъзнае и да открие своя неповторим потенциал, да открие силата, с която да промени себе си и света, в който живее.

Където и да ви заведе този път, смейте се от сърце, пръскайте искрите на щастие около себе си. Живейте пълноценно. Оставете следа след себе си.


12.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Изкуството да слушаме

 • Автор: Христо Маджаров
 • Издателство: Алфиола-Варна
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 1995
 • Брой страници: 24
Additional DescriptionПовече детайли

Книжката разяснява психическата настройка, необходима за правилното и непротиворечиво възприемане на хората.


3.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Изцеление с енергия. Пълно ръководство за практически лечебни техники

 • Автор: Стар Фуентес
 • Издателство: Монт
 • ISBN: 9789548055536
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 221
Additional DescriptionПовече детайли

„Лечителката е създала програма, която развива способностите на учениците й. Да направи познанията си достъпни на всички е проява на благородство и жест, която ще помогне на мнозина да развият лечителските си способности."
Стивън Халпърн, композитор, артист, изследовател и лечител, който използва изцелителните свойства на звука.
В тази книга, с изключително практическа полза, опитната лечителка и преподавателка Стар Фуентес разяснява детайлно целия изцелителен процес от начина, по който да се определи типът на лекувания, до етапите на завършването на изцелителната сесия. Новопрохождащите лечители могат без усилия да развият познанията си, а натрупалите вече известен опит да ги обогатят.

"Изцеление с енергия" съдържа над 40 илюстрирани изцелителни техники и упражнения, 140 лечебни твърдения за определени страдания и справочник с повече от 100 разбираемо обяснени термина. Достъпно предадената мъдрост обхваща понятия от физически, емоционални, ментални и духовни изцелителни методи, които могат да бъдат прилагани от всеки за самоизцеление или за обогатяване на опита си като лечител.

Книгата е невероятен източник на отговори за всеки въпрос относно изцелителния процес.

Стар Фуентес може да твори чудеса. Учила е при прочути лечители от цял свят и има над 10 000 ученици, които прилагат техниките, описани в тази книга.


8.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Изцеляване на отрицателните енергии. Как да подобрите енергията в дома и на работното място

 • Автор: Ан Джоунс
 • Издателство: Кибеа
 • ISBN: 9544745714
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 280
Additional DescriptionПовече детайли

Как да подобрите енергията в дома и на работното място.

„В нашия свят има мрак, за да можем да оценим светлината – пише Ан Джоунс. – Вижте, опознайте, наблюдавайте мрака, но после продължете напред. Не позволявайте да попаднете в неговия плен и не се бойте от силата му. Вижте злото и продължете напред. Поемете по добрия път, той ще ви отведе у дома. При светлината.“ Това е посланието на световноизвестната лечителка, която е убедена, че всеки влияе върху своето обкръжение – с личността, мислите и нагласата си. Много неща могат да се променят към по-добро, ако гледаме позитивно на живота, ако поддържаме дома си чист и подреден и уважаваме околната среда.
На базата на богатия си опит Джоунс показва как да се защитим от отрицателната енергия, да й се противопоставим и да я пречистим. Нейните изпитани техники са достъпни и резултатни. Особено вдъхновяващи са целебните символи, които всеки може да приложи в ежедневието. Книгата запознава читателя с тъмните страни на съществуванието, но посочва и пътя, който води към светлината.

Преди около петнадесет години Ан Джоунс внезапно е насочена от „глас“, който й казва, че трябва да стане лечител. Приемайки предизвикателството, тя започва да лекува с енергия свои приятели и членове на семейството. След това получава напътствие и за символите, които оттогава използва в практиката си.
Ан Джоунс е световноизвестен оратор и признат лечител. Тя изнася лекции по целия свят, следвайки мисията си да помага на хората да разберат себе си, да излекуват белезите, причинени от душевна травма, да отворят сърцето си, за да приемат и дават повече любов. Автор е на книгите „Да излекуваш себе си“, „С отворено сърце“ (издадена на български език от ИК „Кибеа“, 2010 г.), „Ефектът на вълната“, „Свързване с душата“. Живее в Хемпшир, Великобритания.


15.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Изчистване на чакрите

 • Автор: Дорийн Върчу
 • Издателство: Аратрон
 • ISBN: 9789546263469
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2010
 • Брой страници: 88
Additional DescriptionПовече детайли

Как да събудим духовните си сили, за да знаем и да лекувате

Щом се изчистите от негативните енергии на страха и безпокойството, естествените ви духовни способности ще се пробудят. Тази вътрешна сила ще ви позволи да тълкувате бъдещето, да общувате свободно с Бог и ангелите, да лекувате себе си, други хора и цялата планета.

В тази книга Дорийн Върчу ще ви запознае с различни медитации и визуализации за изчистване на чакрите, за да активирате лечителските и психичните способности, с които всички ние сме родени. Освен това тя включва ангелска терапия за изчистване на чакрите, методи за сканиране на аурата и чакрите, както и много напътствия за работа с енергията на различните чакри за осъществяване на вашата Божествена мисия.

Дорийн Върчу е доктор по психология, популярна писателка и ясновидка, която работи с ангелите, елементалите и Извисените учители в своята дейност като лечител, преподавател и писател. Тя провежда семинари по тези теми по целия свят и е автор на много книги, сред които "Лечение с ангелите", "Ангелска терапия", "Ежедневни напътствия от вашите ангели", "Пътят на работника на Светлината" и други.


6.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Историческият път на Бялото Братство през вековете - т.3

 • Автор: Влад Пашов
 • Издателство: Авир
 • ISBN: 954-90719-7-9 т.3
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2003
 • Брой страници: 350
Additional DescriptionПовече детайли

Книга трета

Западната езотерична традиция:
ХРИСТИЯНСТВОТО като Окултна Школа.

Любовта е Словото на Бога.
Любовта означава, че си роден от Огън, а не от земя.
Любовта превъзхожда всички постижения.

Има едно Братство,
което пътува в света и носи културата.
То е било в Египет, Индия,
Халдея, Персия, Вавилон,
Палестина, Гърция, Рим,
Англия, Франция, Германия,
сега то постепенно се премества
у славяните и в България.
И там, където то действува,
всичко се движи, расте и развива.
Глава на това Братство е Христос.

УЧИТЕЛЯТ

СЪДЪРЖАНИЕ

1
Увод 5
2
Християнството като Окултна Школа 7
3
Характер на християнския езотеризъм 14
4
Христос - проявеният Бог, Духът Божи 52
5
Христос и развитието на човечеството 74
6
Исус от Назарет 86
7
Исторически сведения за съществуването на Исус Христос 106
а) Източници от еврейски произход 106
б) Римски източници 108
в) Новооткрит есейски пергамент 110
г) Рапорта на Пилат Понтийски до императора Тиберий 113
8
Йоан Кръстител 124
а) Йоан Кръстител в светлината на Окултната
Наука 132
9
Призоваване на учениците 144
а) Начало на Благовестието 148
10
Езотеричният кръг на учениците 150
11
Обща характеристика на четирите Евангелия 165
12
Композицията на Евангелията 213
а) Композицията на Евангелието на Йоана 219
б) Композицията на Евангелието на Матея 234
в) Композицията на Евангелието на Лука 244
г) Композицията на Евангелието на Марко 258
д) Композицията на Деянията на Апостолите 262
13
Раждането на Християнството и неговото развитие 272
а) Начало на гоненията 302
б) Трите течения в първичното християнство 312
14
Същност и мисия на Християнството 323


7.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Историческият път на Бялото Братство през вековете - т.4

 • Автор: Влад Пашов
 • Издателство: Авир
 • ISBN: 954-90719-8-7 т.4
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2004
 • Брой страници: 256
Additional DescriptionПовече детайли

Книга четвърта
Евангелието на Йоан - Книга на Мъдростта.
Евангелието на Лука - Книга на Любовта.

Аз съм Светлината на света...
Аз съм Хлябът на Живота...
Аз съм Пътят, Истината и Животът...
Аз съм Истинната Лоза...
Аз съм Вратата на овците...
Върви подире Ми!

СЪДЪРЖАНИЕ

ЕВАНГЕЛИЕТО на ЙОАН - Книга на Мъдростта
Общо за произхода и значението на Евангелието на Йоан 5
Учението за Словото 17
Седемте знамения - стъпки в Пътя на ученика 36
Сватбата в Кана Галилейска 36
Общо за седемте знамения 42
Второто знамение - изцелението на сина на царския служител 47
Трето знамение - "Дигни одъра си и ходи!" 48
Четвърто знамение - нахранването на петте хиляди 51
Петото знамение - ходенето по езерото 60
Шестото знамение - проглеждане на сляпородения 66
Седмо знамение - възкресението на Лазар 69
Съдбата на света - ликвидация на кармата 78
Тайната Вечеря 81
Предаване и съдене на Христа - смърт и възкресение 88
Възкресението на Христа 91

ЕВАНГЕЛИЕТО на ЛУКА - Книга на Любовта
Характер на Евангелието на Лука 103
Етерният Христос в Евангелието на Лука 111
Събитието в Палестина-централно събитие в земното развитие 115
Пролог на Евангелието на Лука 128
Пътят на живота на Исус - Път на душата 129
Благовестията в Евангелието на Лука като окултни факти 130
Мисли на Христа, които са ясни окултни истини 151
Духовете познават Христа. Силата на Словото Христово 152
Притчите в Евангелието на Лука 161
Блаженствата в Евангелието на Лука 169
Степените на пречистване на душата в Евангелието на Лука -степени на Пътя 175
Изцеленията на Христа 188
Царството Божие и Царството Небесно 189
Риболовът на Петър в Евангелието на Лука 191
Пътуването за Ерусалим-Пътят на учението 194
Превръщане на вярата в знание 207
Езотеричното и екзотеричното в Евангелието на Лука 212
Второто идване на Христос 227
Значението на Христос за пробуждането на човешката душа 230
Христос и пробуждането на човешката душа 242
Любовта, Вярата и Надеждата като фактори за развитието на човешката душа 249


6.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Йога на словото + CD

 • Автор: Зор Алеф
 • Издателство: ВББ
 • ISBN: 9549352048
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2004
 • Брой страници: 334
Additional DescriptionПовече детайли

Да преобразим живота си чрез енергията на речта!


20.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Кабала - ключ към вашата вътрешна сила

 • Автор: Елизабет Клеър Профет, Патриша Р. Спадаро, Мъри Л.Стейнман
 • Издателство: Кибеа
 • ISBN: 9789544745509
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 344
Additional DescriptionПовече детайли

Елизабет Клеър Профет е световноизвестна писателка. Автор е на класически творби на духовната литература като "Сродни души и двоен пламък", "Последните години на Исус", "Падналите ангели и произходът на злото", "Прераждането - липсващата брънка в християнството", както и поредицата "Джобни пътеводители в практическата духовност".

Тя въвежда новаторски техники в практическата духовност, включително съзидателната сила на звука за личностно израстване и преобразуване на света. От 60-те години на ХХ век провежда семинари и обучения по целия свят по въпроси на духовността, личностното израстване и мистичните пътища на световните религии. Участвала e в предаванията "Древни пророчества" по NBC и "Необясненото" на A & E, както и в "Донахю", "Шоуто на Лари Кинг", "Нощна линия", "Соня на живо" и други.

Патриша Р. Спадаро и Мъри Л. Стейнман са съавтори на Елизабет Клеър Профет и в бестселъра "Сен Жермен – пророчество за новото хилядолетие". Патриша е съавтор на "Вашите седем енергийни центъра" и "Изкуството на практическата духовност". Тя е автор и редактор в Съмит Юнивърсити Прес. Мъри - основателят на "Тайм Стратеджис Консултинг" - е специалист по комуникации, лектор и професионален астролог.
Участвал е в много телевизионни и радиопрограми, включително "Опра" и "Донахю".

"Книгата на Елизабет Клеър Профет е истински шедьовър. Богатата традиция на Кабала оживява на език, достъпен дори и за незапознатите с тази древна класическа традиция."
Каролайн Мис


30.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Как да разкрием миналите си прераждания

 • Автор:Тед Андрюс
 • Издателство:Аратрон
 • ISBN:
 • Състояние:нова
 • Година на издаване:1996
 • Брой страници. 182
Additional DescriptionПовече детайли

Тази книга ще ви помогне да разберете факта, че вие сте господари на собствената си съдба. Тя ще ви разкрие, че това, което сте днес, е резултат от вашето минало и че това, което ще станете утре, се предопределя от начина, по който живеете днес.
Авторът на книгата, Тед Андрюс, разглежда девет различни техники, които можете да използвате, за да получите достъп до миналите си прераждания без помощта на професионален хипнотерапевт. Дадени са пълни инструкции за безопасно и лесно връщане в миналите прераждания и дори е показано как да попаднете на точно определени дати и места от вашето далечно минало.
Включени са обяснения за кармата, сродните души, душите близнаци, за мистериите на раждането и смъртта, животните и прераждането, настройване към идващото дете по време на бременност и др.


3.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Какво има на онзи свят

 • Автор:А. Форнесе
 • Издателство:Айхама
 • ISBN:
 • Състояние:нова
 • Година на издаване:2002
 • Брой страници:220
Additional DescriptionПовече детайли

Разказ на духа Франчезо. Този разказ ми беше предаден преди една година и сега, като го представям на читателя, не претендирам да съм авторът му, тъй като аз съм действал само като оръдие и се постарах да предам с най-голяма акуратност и точност думите на духа Франчезо, който е сам авторът на разказа и който е един от неколцината духове, които са ме помолили да напиша техните опитности в Духовния мир.
Авторът на този разказ е духът Франчезо и аз много пъти съм го виждал материализиран (в сеанса от облак се превръща и взема форма на човек, така щото всички присъстващи да могат да го видят и чуят). В това състояние той е бивал познат от мнозина приятели, които са участвали в сеанса и които са го познавали, когато той е бил още на Земята.
Предавам разказа на читателя така, както аз съм го приел от самия дух-автор, а отговорността за верността на казаното и описаните сцени, оставям на самия него.


5.70 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Карма - Основна сила изграждаща съдбата на човека

 • Автор: Лариса Дмитриева
 • Издателство: Славена
 • ISBN: 9545791225
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2000
 • Брой страници: 300
Additional DescriptionПовече детайли

Книгaтa КAPМA е първият рaздел нa втoрия тoм нa гoрепocoченoтo зaглaвие. Tя зaпoзнaвa читaтеля, пo кaкъв нaчин дейcтвa един oт ocнoвните Кocмичеcки зaкoни - Зaкoнa зa Кaрмaтa и дaвa неoбхoдимaтa духoвнa хрaнa зa вcеки чoвек, притежaвaщ търcещ ум и oтвoренo cъзнaние.


6.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Ключът към незабавно просветление

 • Автор: Suma Ching Hai
 • Издателство:
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година на издаване:
 • Брой страници: 110
Additional DescriptionПовече детайли

Тайната на одвъдния свят, Посвещение , Методът Куан Ин


5.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Книга за тайните

 • Автор: Ошо
 • Издателство: Одисей
 • ISBN:
 • Състояние: запазена
 • Година на издаване: 1944
 • Брой страници: 352
Additional DescriptionПовече детайли

Беседите върху "Виджяна Бхайрава Тантра" са сред най-важните, изнесени от Ошо, в които индийския мистик разяснява подробно 112-те тантристки метода на Шива.


12.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Кодът на сътворението

 • Автор: Димитър Мангуров
 • Издателство: Хелиопол
 • ISBN: 9789545782589
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2010
 • Брой страници: 68
Additional DescriptionПовече детайли

"Дали мъдpocтта в Свoбoднoтo Mаcoнcтвo ни oтвeжда дo Слънчeвия Бoг Хpиcтoc, cтанал за тpи гoдини чoвeк и пpeминал пpeз peална Смъpт и Bъзкpeceниe заpади наc и бъдeщата cъдба на Tвopeниeтo или вoди дo Слънчeвия Дeмoн Сopат, дeбнeщ oт чиcлoтo "666"? Дали "зидаpитe" наиcтина пpитeжават изгубeният Кoд на Сътвopeниeтo и щe гo pазкpият ли пpeз 2012 гoдина пpeд cвeта?"

"Tази книга e плoд на oбичта ми към Спаcитeля и дълбoката тpeвoга-oтгoвopнocт за cъдбата на Избpания му наpoд - Бългаpcкия, cpeд кoйтo Буднocтта за знамeнията на Mиxаилoвoтo Bpeмe e cилнo замъглeна, а пpoпълзяванeтo на вcякакви антиxpиcтиянcки импулcи oт Изтoк и Запад към чoвeшката Душа e пoчти бeзпpeпятcтвeнo." Бeз cинтeз в Aзът-Хpиcтoc на Aнтpoпocoфията c импулcа на Бoдxиcатвата Беинса Дуно, Boлeвата буднocт e Heвъзмoжна и чoвeчecтвoтo e пpeдваpитeлнo oбpeчeнo да изгуби битката cpeщу идващия във Физичecкo тялo Aнтиxpиcт Apиман, кoйтo бeз cъмнeниe e "Князът" на Toзи "дeмoкpатичeн" cвят."
Oт автopа
Cъдъpжание
Пpедгoвop
Легендата за Xpама
Cвoбoднoтo Mасoнствo
Изгубената Дума
Cледгoвop oт издателя


5.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Колелото на живота

 • Автор: Кирпал Сингх
 • Издателство: Зограф
 • ISBN: 9789541501948
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2008
 • Брой страници: 128
Additional DescriptionПовече детайли

Общочовешката дейност на Сант Кирпал Сингх е получила международно призвание, като едно от дадените му отличия в знак на уважение е Орденът на Свети Йоан от Йерусалим, "Рицари на Малта". По време на своите световни обиколки се е срещал с папа Павел IV в Рим за обмяна на мнения за постигане мир и спокойствие в света.


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Колобър. Тайните на Тангризма

 • Автор: Спас Мавров
 • Издателство: Данграфик
 • ISBN: 9789549418347
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2008
 • Брой страници: 160
Additional DescriptionПовече детайли

Изнесената тук информация е основата на Учението на Тангризма. Като Учение то има своите вътрешни ритуални интерпретации, които религиозната практика е отработвала в съзнанието на българите. От изложените идеи става ясно, че тази практика би трябвало да бъде минимална, принципна и с по-голяма нагласа на душата да следва съзнателно, отколкото да изпълнява поведенчески канонични обреди и внушения. Затова наричаме Тангризма Учение с религиозна практика.
Монотеизмът, като начало на Знанието, в което Божественото Вселенско ниво трябва да бъде интерпретирано до Земното Познание, е процес развиващ духовността като Цялост, като единство между Дух и Материя. Вътре в цикъла на Времето тази цялост се предава чрез колобърството от хилядолетия. Преданието твърди, че е от 12000 години. Календарът на българите го потвърждава.
Учението има своите допълнителни разработки на много от изложените в текста идеи.Тях ще представим в следващите книги.

Части от книгата:

ПРАВИЛА ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ТАНГ-РА
Танг-Ра е Висш Всевишен, Единствен, Необясним и Безпределен като Небето, където Той пребъдва.

Амон-Ра е Негов Син. Синът служи на всички, но отговаря само пред Вашата. Танг-Ра има безброй Синове. Шест от тях са братя на Амон. Амон-Ра не е Безпределен. Той е Всевишен и Асиметричен.

Колобърът е Служител и Син на Танг-Ра. Бъди достоен служител и ще станеш Син на Небето. Само служителят на хората може да стане Син на Танг-Ра.

Свещенико на Танг-Ра, бъди справедлив и милостив.

Бъди добър със страдащите и не изпускай от око тези, които от себе си не виждат нито едните, нито другите.

Усъвършенствай се и наставлявай душите.

Пази търсещите и ги поддържай! Създавай, без да притежаваш, сътворявай света около себе си, без да търсиш слава. Управлявай го, без да властваш над него - бъди чист и всеотдаен като лъчите на Слънцето, като Духа на Танг-Ра. Бъди огледало на Неговия Дух, както Луната е отражение на Слънчевите лъчи; както ехото отговаря на викащия в пространството.

Не подминавай викаща душа.

Научи се да разпознаваш молещия се от страдащия, търсещия от нуждаещия се, плачещия от хленчещия, емоционалния от развратения, пристрастения от фанатика.

Нищо да не те обижда. Всички, които са те обидили, по какъвто и да е начин, са обидили себе си! Ти си тяхното отражение. Ти си отражението на света.

Пази се от фанатиците и от развратените.

Помни: и едните, и другите ще те наранят. И едните, и другите ще искат да те направят като себе си - да им приличаш. Но ти си колобър на Танг-Ра, а колобърът отразява, без да приема и показва, без да осъжда. Той осветява душите, без да ги ослепява, без да задължава.

Фанатици и развратени души не приемай за ученици! На тях благодетел не можеш да бъдеш.

Ще постигнеш тези качества, само ако овладееш Четирите СИЛИ на душата. Ако станеш Четвъртичен в единството си и Единен в четирите Сили - ще бъде безсмъртна душата ти и божествен духът ти. Четирите Сили имат братя-близнаци на Земята и те се наричат ДЖИЛОВЕ. Джиловете управляват душите според Сила, която управлява тях.

Четирите Джила на душата са:

1. Южен Джил, който ще даде сила на словото ти.

2. Северен Джил, който ще даде чистота на мисълта ти.

3. Източен Джил, който ще те научи как да служиш на хората.

4. Западен Джил, който ще провери качеството на делата ти.

СВЕЩЕНИ МЕСТА НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ

1. ЦАРЕВЕЦ
Един от Главните геомагнитни центрове на икосиедричната структура на кристалното тяло на Земята. Основен център на Жлезата на Времето - Балканския полуостров. Чрез неговата дейност се включва началото на всеки нов енергиен цикъл на планетата. Специфичен геомагнитен излъчвател, свързан с ядрото на планетата. Всички геомагнитни центрове на Земята по един или друг начин са свързани с него, както и той с тяхната дейност. В сегашната епоха, която започна на 03.03.1993 г., центърът Царевец ръководи дейността на всичките Дванайсет подцентъра на Балканите. В зоната на този свещен център се намира и най-сакралната река на Балканите - Янтра. Кодовете на нейното име крият дълбока тайна. Движението на водите й оформят изключително фини енергийни процеси около тялото на центъра.

2. МАДАРА
Мадара е Свещеното място на Танг-Ра и Небесната конница. Главен център на Централната Костенурка. Глава на Третата Костенурка. Полов център на Първата Костенурка. Намиращият се на платото на Мадара релеф на Конник е Образ на Танг-Ра, когато чрез Сина си Амон-Ра е слязъл дълбоко в материята и ръководи чрез своите пратеници съдбата на народите на Земята.

Поради изключителното значение на този център за Тангризма, ще го разгледаме по-подробно. В него се крие великата тайна за Лоното и Цикличността на Творчеството на Танг-Ра на Земята.

Центърът Мадара се намира на главното ребро на направлението, носещо енергиите на Балкана (Стара планина) по посока на центъра Вратна (Варна). Основните базови центрове Витоша - В. Търново - Вратна имат своите два междинни центъра: Царичина и Мадара. Те са специфични центрове на икосиедрично-додекаедричната система. Като място имат изключително енергийно въздействие по направление на енергоносителите на полуострова (Балканския). Едновременно с това енергийното ребро, по което протичат енергиите на Стара планина, е основа на два триъгълника от икосиедричната система и затова Царичина и Мадара са изключителни възлови зони. Едната от техните страни е ребро на голямата енергийна полоса, минаваща през В. Търново и Казанлък в направление към Гърция (Атон).

Да разгледаме по-подробно центъра МАДАРА.

Нашето знание указва център за енергетизиране по направление на триединството на енергийния поток от Вселената, който включва подсистемите по направление на тялото на Стара планина. В средата на разстоянието между Витоша и Вратна се намира В. Търново - главният енергиен център на Жлезата на времето - Балканите. Оста на движение на енергиите е перпендикулярна на оста на Стара планина, което прави планината непрекъснато енергиен приемник. Разпределението на енергиите, навлизащи в полуострова от центъра Мадара става в две основни посоки: към В. Търново и към Вратна. Същевременно центровете на триъгълниците от икосиедричната система имат населени места с вертикално разпределение на напреженията, което ги определя като балансьори на вътрешното направление и преразпределение на енергиите от В. Търново и Мадара. Така Мадара се балансира от Дулово и Бургас. Целият район Дулово е осеян с могили, в Бургас се намира един от най-древните долмени - той именно е тялото, носител и вибрационен разпределител на енергиите на този център. Историята и бдителното око на тези, които бдят над еволюцията на човечеството са се погрижили да не бъдат разрушени нито могилите, нито долменът в Бургас.

Центърът Мадара трябва да се разглежда по кодовата система на един от най-сакралните кодове на посветените от степента Орел - с обратния ход на Коня, тоест с рефлексната вълна на огледалната сфера. Така символиката се слива с кодовите полета на Акасхиковата зона (Акаша).

Центърът Мадара първо трябва да се раздели на основните енергоносители на името - сричките Ма - Да - Ра (Ма - вода, Да - космична оплождаща субстанция, Ра -енергия на живота). Така разделени, те регистрират трите основни същности на енергията, навлизаща от космоса в земята през този център. Това са Трите направления на Динамичността на Бога (Триквестера в Кръга). Като Жлеза на времето, Балканският полуостров трябва да приема пълнотата на небесните посланици, защото тук се регистрират непрекъснато всички промени в състоянието на жизненото тяло на Земята - нейният енергиен етерен потенциал - тялото на енергиите на Земята. Като такъв -жлеза на времето - центърът трябва да внася непроменената константа на космичния творец Ра, на проявената му същност в двуполюсното единство на енергиите Ян и Ин, творящи в материята - Ад и Ам.

АД определя началото - първия, константния организатор на структурата на огнените енергии на Вселената, навлезли стабилно в материята и принудили я да твори - да се развива. Това е Адам, който все още е Кадмоничен - двуполов, но вече е готов да слезе в материята, чрез Ам - женската полярност, можеща да матрицира материята. Все още говорим за ниво енергийно – етерни тела. Нито за физика, нито за грубата, земна материя и нейните седем субстанционални елемента - същности.

И така частицата АД, която определя мъжкото начало на слизащия в материята космичен огън, ни дава информация, че това е творящият Отец - Бащата.

Частицата АМ, която изразява женската потенция на материята и нейната способност да развива творението в бъдещето, дава способността на Програмата, заложена в АД, да се развие чрез Методиката на елементите на материята в плодове, в продукт на битието. Това е Майката.

Частицата Ра отговаря на творческите енергии на съответното космично тяло (звездата), около което се образува планетната система. За нас това е Слънцето. Тя дава информация и за едно по-високо ниво, регистриращо специфичен вид енергия от вселенен порядък, способна да активизира творческо развитие и еволюция на творенията, притежаващи я. Нейна еманация е така наречената Душа, която оживотворява формите. Затова главният бог на Вселената Танг-Ра я притежава в името си.

Изводите са, че центърът МаДаРа, когато се прочете по обратния ход на коня, дава трите съставни същности на триединството на Светата Троица.

РА - непроявената енергия на космоса, когато е навлязла в енергийните полета на слънчеви системи като нашата, става творящият, непознаваем първичен източник на творчеството - живот. Тази субстанция, пряко работеща в материята се нарича ЕЛЛИ или Елохим (Амон-Ра - Слънцето) - плазменият енергизатор на система от планети, можещи да достигнат развитие и да изнесат развитието на видовете. Когато стигне до ниво на творчество в дадена планета, Ра става Баща (Баба) на родовете или АЛЛАХ, както са го наричали в Четвърта коренна раса. Но не е Йехова, Богът на юдеите и т.н.

АД - проявяващата се, но все още само като Програма мъжка енергия на огъня в космичната материя

АМ - проявяващата се женска енергия в материята чрез заложената Програма.

Тук, на Мадара, те са в единство и неразрушима цялост. Всяка година те приемат тези енергии и ги разпределят в земята, като по този начин контролират и енергетизират човечеството. Това става главно чрез твърдия контрол на циклите. Законът за Цикличността се контролира и развива от тук - от Балканите.

Тези три сили са творили в материята и чрез тях е създаден Първия човек в неговата енергийна и физическа цялост. Тази субстанция от висши проявени същности е Онзи АДАМ (Ад+Ам), двуполовият, съдържащ в себе си и Ева, който Мойсей описва в Библията, но хитричко премълчава, а може би не знае, къде е станало първотворчеството.

Този Адам, двуполовият, след принудителната си смърт, въведен в нея от Княза на планетата, е разделен по волята му на две: Адам и Ева. И е заселен да живее в Свещеният център на формите - Рупите. А тялото на АдАм е съхранено и продължава да се съхранява в Царичина. Първите хора на земята са българите - гости от космоса в пълния смисъл на думата. Те са стопани на земята, поверена им от Луцифер - планетарният ангел на Земята, която е неговото тяло. Луцифер не трябва да се бърка с Княза на планетата.

По нареждане на Елохима, на Земята слизат множество Небесни синове, за да подпомогнат земното човечество в еволюцията му. Това са божествените синове от Шеста глава на Библията, които като виждат, че земните жени са красиви, вземат ги за жени и така създават потомството на нераждащите поколения хермафродити - титаните.

Тук, на МаДаРа, се намира земното лоно на Танг - Ра или на Бога - Творец („Иже си на небеси") на човешките родове като двусъщностна андрогинна система. Творчеството на земните хора, принципната физическа система на двуполовия Ад и Ам, се реализира на Земята от Аллах. Не е еврейският Йехова, защото той е разделящият половете и поставящият ги в противоборство до окончателното им ново сливане, но на духовно ниво. Когато това духовно ниво изпълни предназначението си за единосъщност като "плът от плътта си" - тези двойки се освобождават от земната принадлежност и напускат пределите на Слънчевата система - те отново стават небесни души, двусъщностни хора.

Отдавайки днес почит на това Велико Триединство, ние отдаваме почит на свещената енергия на Великия Творец (Танг-Ра) в Слънчевата система чрез Амон-Ра, Сина и на Проявената им творческа енергия в материята (Майката). Представяме на читателя знанието, което преданието е завещало за значението и задачите на този релеф.

Релефът е на височина 23 м от подножието на скалата и представлява композиция от Конник, Куче и Барс -свещеният безгривест лъв. Изпълнена е като барелеф. Според някои от изследователите, на паметника има следи, които може би са от птица, най-вероятно Орел.

Внимателният наблюдател ще забележи, че най-характерно за състоянието на цялата композиция е излъчващото се спокойствие. Конят и Конникът имат повече тържествено-ритуална поза, отколкото динамичното напрежение, характерно за изобразяването на бойни и ловни сцени в изкуството. Лицето на конника не личи ясно, но дългата коса и брада са достатъчно добре различими. Ръката (дясната), държаща копието е също спокойна, а не в бойно положение, при което е характерно напрегната, свита лакетна става и здраво стискаща десница. Тук имаме точно обратното - спокойно придържане на копието, опряно в тялото на победеното животно. Характерен белег, че конникът е с български произход е стремето. Лявата ръка на конника държи нещо, което е неясно и трудно определимо, но много прилича на чаша.

Съществен е и фактът, че конникът не държи юздите на коня, както би трябвало да бъде, ако сцената е ловна. В спокойно стъпилия и вдигнал само левия си крак кон има характерен за българите белег - оплетената конска опашка. Това е много важен езотеричен знак за нас, защото знаем, че опашката е била ЗНАМЕ на българската орда. Но не свободно веещата се опашка, а оплетената - символ на реда и дисциплината. Здравата и хармонична държавна власт, охарактеризирана от оплетената конска опашка е задължителен белег по-късно за всеки властелин на Европа, когато е изобразяван на кон. Такава плитка са носели всички свещенодействащи в българската религиозна практика - колобрите. Само те и Канът са имали право да означат себе си като държавни служители на върховната (небесна) власт.

Непосредствено след конника се намира кучето. Това свещено животно на прабългарите, въпреки че е в динамична поза, не се включва активно в идеята за ловна сцена, при която щом кучето е съпричастно към побеждаването на звяра, трябва да има подчертано агресивна поза.

На преден план, с притиснато от копието тяло към земята, лежи животно, оприличавано на Лъв. Липсващата грива, типична за изобразяването на лъва, внася известна неувереност в изследователите на монумента. Ние твърдим, че според преданията това е Барс - свещеното животно от Зодиака на българите, което в класическия зодиак съответства на Лъва. Подчертаваме, че механичното пренасяне на Българското Колело на Живота, Зодиака, не може да съвпада като символи с познатия ни днес класически зодиакален кръг, защото Българският е на Дванайсет хиляди години и е систематизиран по съзвездията от тогава. Класическият зодиак днес е дело на посветения Рама, в началото на епохата Кали - преди 5000 години. Смятаме за несъществено да разискваме повече този въпрос, защото календарът на българите го потвърждава категорично.

По-важен е въпросът, защо е такова състоянието, в което е изобразено животното Барс (Лъв)? Казваме състояние, защото то не е убито, а липсват и описателните в изкуството рани и течаща кръв, подсилващи внушението за смърт. Опашката е високо вдигната, свободно извита към конника. Това не е опашка на мъртъв хищник, не внушава и страдание на умиращо животно. Животното е покорено, крайниците са прибрани покорно един до друг, а главата е положена смирено върху тях. Нито гръбначният стълб, нито позицията на четирите крайника, нито която и да е мускулна група говорят за стилизирано предаване на страдащо или умиращо животно. Не е възможно да бъде мъртво, защото тогава четирите крайника биха заемали свободни пози в пространството, типични за мъртвото тяло. Вдигнатата нагоре опашка изключва идеята за подобна посока на разсъждения.

Покорено, приемащо спокойно покорството си животно - това излъчва позата на Барса от релефа в Мадара.

Всички тези характеристики не ни дават основание за тълкуване на сцената като ловна. Дори когато се внушават идеите за велик вожд, непобедим воин и ловец, древните художници са намирали достатъчно изразни средства да ни покажат страданието и борбената същност на победеното от човека животно. Позата на елементите на композицията: Кон, Човек, Куче и Барс е спокойна, тържествено динамична, а не войнствено героична. Не може да става и дума за смъртна агония.

Казаното до тук подкрепя напълно основателно нашето становище за езотеричен прочит на символиката на този древен паметник. То се базира на някои от тайните на Тангризма, запазени до днес от потомствените колобри на БОГ Танг-Ра - богът на българите. Да узнаем днес повече от знанията на Тангризма не е възможно, защото Борис Първи, наречен още МИХАИЛ, целенасочено е избил всички колобри и заличил светилищата им. Но българското колобърство все още е живо. И като Дон Хуан в Мексико, то предава тайно своето учение на когото е нужно. Най-известното в древността монотеистично философско-религиозно учение потъва в лабиринтите на тайна школа, заради невежеството на един цар, явно лишен от Орендата си. Но Знанието на първия монотеистичен народ на Пета Коренна Раса - Българският - не може да умре така лесно. Танг-Ра е Безсмъртен и Единствен хилядолетия преди Йехова.

От митологията на прабългарите ще извлечем жалоните на този прочит. И първият от тях е, че народът на Единния бог Танг-Ра е народ на небето, който е слязъл на Земята, за да даде на стадно и племенно живеещия човек идеята и формата за държавата и космичния ред. Той идва от съзвездие Еднорог, което се изобразява като кон с един рог на челото. Рогът е винтообразен, дълъг и бойно насочен напред. Там живеят воините и пазителите на небесния ред. И Танг-Ра, Небесният Бог ги изпраща където е нужно, за да се премине от хаотичния стаден живот към ред и организация на обществото. Еднорогът е третата степен в развитието на духовния път на Козирога - най-висшата, както казахме още в предговора. Тя се получава само в материалните полета, затова Духът слиза в материята, но запазва своята двусъщностност, изразена в двете основни звездни религии - на Амон-Ра (Синът) в Египет и на Танг-Ра (Вселенният Баща) при българите. Тук ще напомним, че Българин не е националност, а степен на духовна еволюция.

Конникът, изобразен в Мадара, е този Небесен воин, изпратен от Бога, за да възвести и положи началото на монотеистичната религия и държавата, без която тя е немислима. Атрибутите, носени едновременно от Човека и Коня са именно такива - оплетената конска опашка (държавната власт) и чашата в ръката на Човека, която винаги е означавала Дълг и Служение. Тържествуващият КАН и воин носи атрибута на дълга и служението, възседнал формата на осъществяването - държавата (конят със стреме).

Да разгледаме още малко третия символ в композицията - Кучето. То определено внушава радостно скачане около господаря си. Цялата му поза не изразява ловен скок, за да нападне жертвата, а по-скоро радостно игриво следване на господаря. Неговата опашка също е вейната нависоко, което личи от направлението на опашните прешлени, излизащи от таза и следите по скалата. Според досегашното тълкуване, това е бойно нападащо куче, но всеки срещал се с куче в живота си ще ви каже, че когато кучето (всеки хищник) напада - опашката е свита между краката или ниско встрани. Вейнатата нагоре или движеща се встрани опашка винаги изразява радост и дружелюбие.

В езотеричен смисъл този символ олицетворява съзвездие Голямо куче. По-точно, звездата Сириус. Това е неотменната връзка между Народ и Звезда, ръководеща циклите на еволюцията на Седем Слънчеви системи, една от които е и нашата. Амон-Ра и Танг-Ра са единосъщни. Голямо куче е едно от 56-те съзвездия, известни на българите далеч преди посветеният пророк на Индия (Рама) да оповести новия цикъл и да даде новите имена на Зодиака -само на дванайсетте съзвездия, отбелязващи Еклиптиката на нашата Слънчева система в епохата Кали юга.

Покореното животно в краката на конника - Барсът -езотерично съответства в композицията на съзвездие Лъв. Барс (Лъв) е съзвездието на дълбоките езотерични тайни на нашата Вселена. То е царско съзвездие и бележи пътя на Човека и Народите, когато достигат висотата на своето развитие.

Движението на Душата по Колелото на Зодиака определя динамиката на съзвездията в което се ражда душата. Съзвездията Еднорог и Голямо куче са съседни и в комплект с главното съзвездие на Нашето небе - Орион. Българите са били добре запознати със значението му и символиката му в Звездната религия. Неподвижността на двете съзвездия около Орион показва, че съзвездие Лъв е „подвижно" в еволюционен план, тоест владеенето на Небесните тайни е лично достижение в духовността, а не звездна даденост. Затова покоряването на Барс (Лъв) означава, че е дошло времето на овладяването на земните народи от небесния народ.

Всички митологични сцени, пресъздаващи бой с лъвове, имат подобна скрита информация. Като коляно от старата Шумерска цивилизация, българите знаят и пазят смисъла на изображението на боя между Цар и Лъв. В релефа от Мадара звездните знания на българите свързват в едно няколко съзвездия, изключително важни за съдбата на българите и Балканския полуостров. Еднорог, Сириус и Лъв бележат нов Цикъл в битието на цялото човечество.

Що се отнася до птицата, ние се придържаме към мнението, че би трябвало да е Орел. фиксира се Горния свят, който временно е изоставен от Първия конен народ на Небесното войнство - еднорозите, наричани още българи. Вторият народ са траките, но в друго направление. Тук ще уточним още едно от значенията на степента Гарван.

Враната е предвестникът на Орела и Първото животно в Йерархията на посветените в култа синове на Танг-Ра. Съзвездие Врана (Пегас) е мястото в нашата вселена на най-висшето съзнание на Човека, затова Първата шаманска степен е Гарван и се получава след знак свише. То е 33-то съзвездие от митологията на българите. Гарванът (Враната) е една от изнасящите душите в Горния свят, затова дори в приказките Орелът, носещ човека към Горния свят, когато иска късовете месо, казва „Га-а-а „. Затова Ной ще пусне първо черния Гарван да провери излязла ли е сушата - тоест материалният свят проявен ли е в новия цикъл.

Смятаме, че птицата в релефа е Орел, защото той също извежда душите на Горната земя, но успоредно с това е и символ на Кана, на владетеля - пратеник на Танг-Ра.

Сокол по принцип не се изобразява като символ в земни сцени, защото той е пазач на Горния свят и се приема, че не е в пряка връзка с хората.

Предполага се съществуването на още един символ в композицията. Според нас би трябвало да го има - Чашата.

Чашата е един от най-старите символи в митологията на българите. Съзвездие Чаша съответства на Сърцето на Дракона - същността на небесното тайнство и знание. Китай отлично знае и пази неговите тайни. Научил ги е и Мойсей в Мемфис, затова на тази „старовремска змия" е поверил ролята на знаеща тайните на Бога. Знаел ги е далеч преди него и българският Колобър, който изпраща посветения Аспарух да открие знака и мястото. Това място е Балканският полуостров - ЖЛЕЗАТА на ВРЕМЕТО. Отварянето и затварянето на всеки вътрешен цикъл на времето започва от тук - от Балканите. Чашата сивмолизира резервоара на енергията ЦИ в човешкия организъм и еволюцията на духовните центрове на Първата и Централната костенурка, като отразява и състоянието на Третата костенурка. Тези центрове са Тимусът, Слънчевият сплит и Половата система. В главата за Небесната костенурка говорихме за това. Чашата, която се превърна в мит и фетиш за рицарите-масони наистина съществува, но в съвсем друг план и смисъл. Можем да кажем, че тя се намира символично в тялото на всеки човек.

Мадарският конник е обърнат на ЮГ, защото така гледа в свещената посока на българите. Освен това разрушителните енергии на геомагнетизма на земята най-слабо влияят на каменната структура. И защото... така гледа към Сфинкса. Те са култови символи от преди Потопа. Мадарският конник е знак за завърналите се синове на Танг-Ра. Тази тайна знаят и траките, и славяните, затова така радушно приемат българите. Византия не можа да ги подчини, но Аспарух ги покори с тайнството на своя Бог. Те стават единен народ под егидата на Единния бог. Нашата държава никога не е била славянобългарска, а само България. Както и азбуката ни е Българската Глаголица, преработена в знаковата си система за удобство при изписването и наречена от създателя си Св. Климент Охридски на името на Св. Константин Кирил-философ - Кирилица.

В аспекта на изложените разсъждения ще прибавим още един момент, специфичен за този релеф. Става въпрос за техниката на изсичане на релефа, която има елементи, характерни само за Египетския релеф - вдълбаната във фона ивица около конника и коня, подчертаваща формата. Този ефект на рязкото очертаване на границата между светлина и сянка е типичен за Египет и не съществува в нито един образец на античната или ранновизантийската скулптура. Жлебът подчертава определени места от тялото на конника и коня, което го прави още по-характерен, защото подчертава високите познания на скулптора и факта, че той е познавал техниката на египетския релеф. Друг интересен момент е пластичният фон, който хармонизира и подчертава формите на релефа, без да е изравнен. Това е още една прилика с Египет. Древните предания в Тангризма насочват именно на там посоката, откъдето българите са дошли на Балканския полуостров хилядолетия преди потопа.

Жлезата на Времето пази тайната, която Аспарух е знаел. Той търси именно Мадарския конник, когато идва към полуострова. Знаел е преданието, която гласи:

Това е мястото, на което Небесният народ (Саманите) са слезли във форма (Руните), за да дадат на земните хора тайните на Небесните закони. Ти (Аспарух) се завръщаш, когато Човечеството е усвоило тайнствата на Барса (Лъв) и е покорило гордата му природа в себе си. Сириус (Кучето) те приветства, защото времето се е изпълнило. Създай държава, в която Двамата Небесни ще дадат на Земния промяната на времето и цикъла. Чашата на служението е изпита и народът ти може да получи своята заслужена почивка. Орелът ще изпълни повелята да започне цикълът на завръщането на Душите на Горната земя.

Нека отново се вгледаме в този покорен от копието (Владичество в служение) Барс, със жива, вдигната опашка и скачащото радостно куче, за да схванем онова дълбоко езотерично внушение, оставено ни от древните праотци. Те са знаели толкова много за Небето над нас, че календарът им и днес учудва с точността си. Мадарският конник не е владетелски знак на Аспарух, а е времеви символ на народ, живял някога тук, обходил света и завърнал се на мястото, което е най-чувствително сега за енергийните промени на идващия нов цикъл. Аспарух е знаел тази тайна. Знаят и пазят тайните и днес наследствените ни колобри. Знаеше я и Далай Лама, когато сам пожела да посети страната ни, но невежеството на тогавашното правителство не осъзна причината за височайшето посещение. Понякога магическата сила на една мандала или култова статуетка може да е по-могъща от армии. Знае я и Папата, който също сам посети България, но негово Светейшество не спомена и дума за знанието, съхранено във Ватикана в РАКЛАТА на Танг-Ра, която Михаил му предаде.

3. РУПИ
Място на формите. Геомагнитен под център на Балканския полуостров. Полов център на Централната костенурка и Третата костенурка. Тук са творени първите хора на Земята от небесен тип. Това творчество е известно в преданията като Небесни хора. Рупа на санскрит означава форма. В Тангризма това е мястото на творчеството на Човешкото тяло. Тъй като е Третото Творчество на Бога, то е Мястото, където Той реализира във физически форми идеите си. Всичко, каквото казахме за Третата костенурка, за Творчеството на Елохима на планетата Земя, се отнася преди всичко за този център. С някои от характеристиките си той остава непроменен след потопа, за което говори наличието на доста ендемити.

4. ЦАРИЧИНА

Място на дълбоката тайна на подменянето на АДАМ

- Небесният, Андрогинен Син на Небесния Бог, с АДАМ на Планетарната Йерархия. Тук са съхранени останките от Телата на нашите Праотци. Царичина крие тайните на Двете творчества. Тя пази останките на Петия Адам (мъж, жена ГО създаде). Той е живял на Балканския полуостров и е погребан тук. Като пазителка на творчествата, Царичина е живата история на Човечеството на Земята.

5. ХИЛЯДНИК (Витоша)
Свещен подцентър на Жлезата на Времето. Хилядолистникът на геомагнитния център Балкански полуостров. Според преданията, Витоша няма естествен произход и е последният от заработилите центрове на Балкана. Тук именно Далай Лама изгради своята Мандала, когато енергиите на полуострова запулсираха, но невежеството на нашите управници не схвана защо Негово светейшество сам пожела да ни гостува и защо бързаше да развали мандалата при едно потулвано и до днес условие.

6. СТРАНДЖ

Специфичен геомагнитен център на Балканския полуостров, свързан с Горната земя (финия свят). Неговите хълмове са енергийни центрове, организирани в сложна геомагнитна система, разгърната до свещената планина Родопи, където е светилището на Орфей и двойното светилище Перперикон - на траки и българи. Мястото, където Жън-ай е Ум-ай.

Странджа планина е проекция на Небесната твърд

- Небесната земя на траките. В нея се намира и центърът на Луната-Майка.

7. СОКАР (Сакар)
Сокар е геомагнитен център, свързан с Египет и цялата му култура. Самото име говори за мястото, с което пряко контактува в Египет - планината Сакар.

Сок-АР е едно от имената на Озирис като сокол. Сак и Сок са две характеристики на Сокола-пазач на Царството на Небето и Царството на Тамата. Душите, които Сокола отпраща към мястото на тяхното пребиваване. Планината Сокар е ОКО на Хор, тя е планината на соколите. Тъй като Хор е син на Озирис, който е Бог и на Подземното царство, Сокар планина се явява място, от където душите отиват на Небето или в Подземното царство. Но Озирис е и Небесният Бог (съзвездие Орион). В контекста на главната тема ще допълним, че Сак (земният) и Сок (небесният) са всъщност Хор или Озирис - Бащата. Озирис в Египет се припокрива доста убедително с Танг-Ра при българите.

Името на бога Хор в Египет има и други връзки с Тангризма. Тази едно бременност на характеристиките на Сак и Сок, които са всъщност качества на Хор, го характеризират като двойнствен, двусъщностен, едновременен. Хор означава единство. Хор е единството на Озирис - Небесен и Подземен владетел. Тайните на Египет са забулени в много воали, затова ще прибавим само, че на Балканския полуостров имат своите магнитни центрове всички народи и култури на земята, достигнали до момента духовно развитие.

В митологията на българите „Сказание за дъщерята на Кана" Алпът Карга има двама сина - Сак и Сок, които го предават в битката му да помогне на хората. Това е притча за невъзможността на душата Сокол да заема позиция „За" или „Против", защото Соколът е пазач, а не воин. Сакар планина пази много от тайните на небесния Сок, които са свързани със съдбата на Човечеството и българския народ.

Всичко казано за Алпа Карга, неговата съпруга Чък Чък Бий и синовете им Сак и Сок е притча за тайните на двете същности на Хор. Тази тайна е знаел и българският Кан Хор Бат (Кубрат), който изпраща своя посветен син Аспарух да върне българския народ на Свещения полуостров. Карга Алпът е всъщност Посветеният, който е помощник и покровител на хората, както обяснихме за степента Гарван. Интересен момент в тази песен е името на съпругата на Карга Алпа - Чък Чък Бий. Нейното име дава информация, че тя е всъщност Чин Чин, тоест съпругът й е брат на друг Алп, друг син на Бога. Съвпадението с нашето знание днес за кода Чин Чин или Чинка, е явно.

8. АТОН

Следващият по реда си геомагнитен център на Планетата, който в синхрон с Балканския полуостров ретранслира енергиите на новия Цикъл на Новата епоха. Свещен център на духовността от незапомнени времена. Владетели и пазачи на този полуостров са Дева Мария и Свети Георги Победоносец. Тук е мястото, където великият Ангелогласен Йоан Кукузел отработва православните вибрации на епохата на Иисус Христос. От тук зазвучават първите вибрации на „Полиелеят на Българката", който е най-съвършената система на отношенията на Седемте Сина на Словото. Те са в пряка връзка с дейността на Орфей в планината Родопа. Сега сме в епохата, когато техните два жалона на песнопението (7 и 12) се претворяват във междинната вибрация на гласа на Валя Балканска. Полуостровът Атон е приемник на вибрациите на центъра Царевец и техен разпределител във втората МА - водата на планетата, майката на видовете.

9. УМ-АЙ (Перперек)
Свещен подцентър на геомагнитните потоци на Балканите за Българи и Траки. Лоното на Втората ипостас на Танг-Ра - Жън - ай. Място, където Великата Богиня -Майка ЖЪН-АЙ дава плодовете на творчеството - УМ-АЙ (Синът). Перперек е място на сборните енергии на двата народа - траки и българи.

Ум-ай е Лятното Слънцестоене - ведрият лик на Амон-Ра, когато опложда природата за раждане. Денят Ум-ай е най-дългият ден в годината на прабългарите и бележи началото, когато започва Небесната благодат. Тук всяка година Жън-ай, Майката, ражда своя Син и Богът Танг-Ра става Баща, тоест Троичен. В системата от сакрални геоцентрове на Балканския полуостров Този хълм е Вторият полюс на системата Мадара - УМ-ай. Това е движението на динамиката Баща - Син. Център на Третата костенурка, Огненото сърце на Елохима върху Земята.

Свещен център е и за траките, защото като деца на Небесната твърд те знаят къде е мястото на Твореца на Земята. Не е случаен и фактът, че само на трийсетина километра се намира и главното светилище на Орфей. Тук Небесният Живототворящ Амон-Ра опложда земната снага на Родопа - Седемте струни на Лирата на Орфей пробуждат Родопа за Живот.

10. СВЕЩЕНИТЕ ПЛАНИНИ

На Балканския полуостров има Седем свещени планини, които са специфични центрове, свързани с други части на Земята. Всяка от тях носи вибрацията на един от Седемте сина на Словото и я предава на друг център, намиращ се някъде на земното кълбо. В определен езотеричен смисъл те са Колела (чакри) на Балканския полуостров. Привеждаме имената им, както ги знаем от преданията.

1. Рила - Урма

2. Пирин - Хонтай

3. Стара планина - Балкан

4. Витоша - Хилядник

5. Сакар - Сокар

6. Родопа - Родопи

7. Странджа - Страндж

Родопа и Странджа са предимно тракийски центрове. Траките и особено Орфей отработват там много тайни по подготовката на Балканския полуостров за идващата нова епоха.


9.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Концентрация и медитация, ръководство за развиване на ума

 • Автор: Крисмъс Хъмфрис
 • Издателство: Шамбала
 • Състояние: запазена
 • Година на издаване: 1996
 • Брой страници: 214
Additional DescriptionПовече детайли

Тази книга е не само четиво, което има за цел да разшири интелектуалните познания на читателя. Тя е едно полезно ръководство за тези, които правят първите си стъпки по Пътя. Авторът предлага конкретни практики на концентрация и медитация, като прави многобройни паралели между методите на отделните школи на будизма, европейския окуртизъм и мистицизъм. В тази книга се срещат Изтокът и Западът, молитвата и медитацията, обединени от великата цел - постигането на Просветлението.


0.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Копнеж за обич

 • Автор Невена Неделчева
 • Издателство: Бяло Братство
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година на издаване:2010
 • Брой страници:
Additional DescriptionПовече детайли

Творбата на Невена Неделчева засяга един извечен въпрос – за обичта и майчинството, осветен в светлината на Учението на Беинса Дуно. Тази вълнуваща книга трябва да достигне до всяка жена и до всяка майка в нашето време. Задачата на този роман е да ги насочи към светлината, идваща от идеите на Учителя, за да разберат жената и майката, че те трябва да се превърнат в онази Нова Ева, която се приближава до идеала, водещ ни към мистичната Божествена Майка на света.


9.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Короната на живота

 • Автор: Кирпал Сингх
 • Издателство: Зограф
 • ISBN: 978 954 15 0205 1
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 20о8
 • Брой страници: 319
Additional DescriptionПовече детайли

Знание и неговите източници

Знанието е два вида: 1) окончателно и крайно или 2) получено в света на явленията и относително. Знанието в неговата крайна реалност е състояние на съществуване и никога не се увеличава. То вече е там и се разкрива посредством светлината на Атман, издигаща се едновременно над обекта, който опознава и обекта, който е опознаван, отвъд които няма нищо.

Истинското знание е изцяло действие на душата и е съвършено само по себе си, и е независимо от сетивата и сетивните органи. Професор Дж. М. Мъри казва: „Един всезнаещ ум прегръща цялостта на съществуване в аспекта на вечността. Щом спечелим достъп в света на съществуване, ние придобиваме цялостно виждане". Според Шанкара, „най-висшето знание е непосредствено свидетелство за самата реалност", защото тогава опознаващият и опознаваното стават една реалност. Но истинското Себе, което е чиста съзнателност, не може да бъде обекта на знанието.

Знанието, получено чрез опита от външния свят, е също като знанието на животните. То има за основа и произхожда от сетивните органи, и като такова притежава форми и модели, като ясно се вижда, че във всички тях отсъства истинско знание. Но нищо не става реално, докато не се преживее. Дори една пословица не е пословица, докато не е подкрепена с примери от действителния живот и практиката.

Цялото знание на опита в света на явленията е разкривано или посредством възприятие (усещане), или посредством свидетелство (доказателство) от свещените писания. Човешкото възприятие никога не се е смятало за истинско, съвършено и вярно. Човек може да види змия в едно въже, или призрак (дух) в пъна на едно дърво. Обикновено нещата не са онова, което изглеждат, че са. Цветовете на нещата, които виждаме, са онези цветове, които те не са погълнали, а са „отхвърлени" навън. Червенината на розата не е част от розата, а нещо чуждо на нея. Също така, умозаключението и свидетелството (доказателството) от свещените писания не са съвсем надеждни. Източникът на умозаключението е предишен опит, който сам по себе може да съдържа грешка и дори това да не е така, ситуациите в настоящето може да не съответстват изцяло на знанието, придобито в миналото. Такъв е случаят дори с интуицията, която е сбор от целия опит в подсъзнанието. Облак дим на върха на далечно възвишение може да загатва за огън или може да бъде част от мъгла. По подобен начин, доказателството от свещените писания, макар че се приема за непогрешим и сигурен източник на знание, не може винаги да бъде разглеждано като такова. „Ведите", които съставляват Божественото знание, се появяват и изчезват съответно в началото и края на всеки един цикъл от време. Смята се, че „ Ведите " са неизчерпаема мина от вселенско и съвършено знание. Но терминът „знание" означава „запис от духовни опитности, придобити в надсетивните нива". Мигът, в който опитностите, спечелени по този начин, се обяснят на човешки език и се сведат до записано слово, те придобиват форма и метод - и мигът, в който те придобият форма ...

СЪДЪРЖАНИЕ

Предговор 11

ЧАСТ ПЪРВА. Йогийски модели
Глава първа. ЙОГА: ВЪВЕДЕНИЕ 17
Умствени модулации (врити). 23
Душа и Свръхдуша 26
Пракрити, т.е. материя 30
Връзката между трите тела и петте обвивки (кош) 34
Разделяне на творението съобразно обвивките (кош) 35
Глава втора. ЙОГА ВИДИЯ И ЙОГА САДНА39
1. Основите на йога в древността39
Произход и техника на йога-системата 39
Основни схващания 41
2. Пътят на Аштанг йога и неговите разклонения 44
I-II. Яма и Нияма 45
III. Асани 53
Асана като форма на йога. 56
Ползите от асана 57
Съвършенство в асана (асана сиди) 64
Храна 65
IV. Пранаяма, т.е. йогийско дишане 67
Плексуси и чакри 69
Пранаям: елементарни упражнения 71
Сук Пурвак пранаям72
Пранаям като форма на йога 75
Пранична дисциплина 76
Ползите от прана йога 78
V. Пратиахара, т.е. контрол над сетивата 79
VI. Дарна, т.е. самиям 81
Дарна като форма на йога 88
VII. Диан, т.е. дълбоко съсредоточаване 100
Диан като йога-система ЮЗ
Ползите от диан йога 105
VIII. Самади Ю6
Самади йога 111
3. Аштанг йога и съвременният човек 115
Глава трета. ФОРМИ НА ЙОГА121
1. Мантра йога, т.е. йога на изричането 121
Техника на мантра йога 123
2. Хата йога 125
3. Лая йога 135
4. Раджа йога137
5. Джнана йога, т.е. йога на знанието 144
6. Бакти йога, т.е. йога на предаността146
7. Карма йога, т.е. йога на действието150
8. Други форми на йога, за които се говори в „Багават Гита"153
Йога на медитацията 153
Йога на духовната опитност 153
Йога на мистицизма 154
9. Йога в свещените писания на Зороастър 156
10. Йога и науките, занимаващи се с външното161
Глава четвърта. АДВАЙТИЗЪМ164
Себе-то - основата на съзнателен живот 165
Естеството на творението 166
Себе-то, т.е. Атман 168
Естеството на Себе-то 169
Индивидуално знание и съзнателност 169
Знание и неговите източници 170
Естеството на Браман 172

ЧАСТ ВТОРА. Изследване на Сурат Шабд Йога
Глава пета. СУРАТ ШАБД ЙОГА 179
Йога на Звуковия Поток на Бог 179
Звуковият Поток 188
Крайъгълните камъни (основите) 192
Една съвършена наука 210
Учителят 218
Глава шеста. СЪЩНОСТТА НА РЕЛИГИЯТА 242
1. Древни религиозни школи: индийска, китайска и иранска 244
Хиндуизъм 244
Будизъм 252
Таоизъм 256
Зороастрианство 260
2. Християнство 262
3. Ислям 273
4. Сикхизъм 281
Глава седма. НЯКОИ СЪВРЕМЕННИ ДВИЖЕНИЯ 293
Розенкройцерство, теософия и движението „Аз Съм" 294
„Християнска наука" и „Субуд" 296
Спиритизъм и спиритуализъм 297
Хипноза и месмеризъм 299
Глава осма. ЗАКЛЮЧЕНИЕ 301


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Космическият ритмус тъче вселената

 • Автор: Христо Маджаров
 • Издателство: Алфиола
 • ISBN:
 • Състояние:
 • Година на издаване:1995
 • Брой страници.44
Additional DescriptionПовече детайли

Разглежда същността на Словото, мисията на учителите, Космосът като свръхорганизъм, спектър от цикли на живота. Дава практическо използване на Космичната Енергия.


3.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Космогонията на Розенкройцерите или мистично христианство : Елементарен трактат върху миналата еволюция, сегашното състояние и бъдещето развитие на човека : Неговото послание и мисия - ясен разум, меко сърце, здраво тяло - ч.2

 • Автор: Макс Хайндл
 • Издателство: Алфиола
 • ISBN: 954-8139-05-07
 • Състояние: запазена
 • Година на издаване: 1993
 • Брой страници: 194
Additional DescriptionПовече детайли

"Тази книга дава един завършен очерк на Учението на Западната Мъдрост, доколкото може да бъде направено публично достояние в днешно време. Тя съдържа обширно изложение на еволюционните процеси на човека и универса, сравнявайки го с научното и религиозното становища. Авторът е получил това Учение лично от Розенкройцерското Братство. Това е техният най-последен контакт." (М. Хайндл)


15.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Космогонията на Розенкройцерите или Мистично християнство : Елементарен трактат върху миналата еволюция, сегашното състояние и бъдещето развитие на човека - ч.1

 • Автор: Макс Хайндл
 • Издателство: Алфиола
 • ISBN: 954-8139-05-7 (ч. 1)
 • Състояние: запазена
 • Година на издаване: 1992
 • Брой страници: 192
Additional DescriptionПовече детайли

"Тази книга дава един завършен очерк на Учението на Западната Мъдрост, доколкото може да бъде направено публично достояние в днешно време. Тя съдържа обширно изложение на еволюционните процеси на човека и универса, сравнявайки го с научното и религиозното становища. Авторът е получил това Учение лично от Розенкройцерското Братство. Това е техният най-последен контакт." (М. Хайндл)

Инж. Хр. Маджаров казва следното в предговора на книгата ''Космогония на Розенкройцерите'' от Макс Хайндл:

''При пребиваването си в САЩ преди повече от век /1888-1895 г./, Учителят Беинса Дуно е участвал в заседанията на Старшите Братя. За това свидетелства неговият тогавашен спътник В. Граблашев, по-късно негов ученик и бъдещ професор по философия в Чикаго. Последният бил впечатлен от дълбокото уважение, с което посрещнали и приели неговия водач и ''сънародник''. В заседателната зала е имало кръгла маса с 13 стола и насядали около нея 11 човека, а Учителят се упътил към 12. (David Lorimer, ''Prophet for our times - Live and teachings of Peter Deunov'', Rockport, Massachhusetts - 1991, стр. 15-16).
(Защо Орденът на ''Розата и Кръста'' е съставен от 12+1 Старши Братя читателят ще научи от този труд.) Този факт показва, че те са знаели кого очакват, откъдето следва, че са знаели и бъдещето, тъй като Учителят започва да сформира духовни групи след повече от 10 г. ( Макс Хайндл след 20г.)

Сега в Маунт Еклесия - международния център на Розенкройцерското братство, ни разказаха как Старшите Братя са избрали д-р Рудолф Щайнер да изнесе Древната Мъдрост и Тайното Знание пред Западния свят. По-късно с тази Задача са натоварили Макс Хайндл. И двамата са били ясновидци от висш порядък и за двамата Учителят Беинса Дуно казва, че са изпратени от Бялото Братство; и двамата говорят за предстоящата мисия на българите, макар и да нямат такива ученици.

''Учителите не са в противоречие, а работят в синхрон по един ПЛАН'' - казва Учителят. Така например Р.Щайнер твърди, че получава указания за своята работа от невидими духовни помагачи, а след своето ''заминаване от този свят'', продължава да посещава беседи при Учителя.''

ЗА КНИГАТА

Кой е Кристиян Розенкройц? През 1459 г. като учител на неголям кръг посветени ученици се явява Кристиян Розенкройц. Под това име е бил известен на света човек, който е бил въплъщение на една много високо развита духовна същност - Кристиян Розенкройц е бил произведен в сан Eques Lapidis Aurei, Рицар на Златния Камък.
Кой е М. Хайндл? Ясновидец от Висш порядък, осъществил последният контакт лично с Розенкройцерското братство

Част от мотото, общо за Розенкройцерите и за Бялото братство в България:

ЯСЕН УМ
МЕКО СЪРЦЕ
ЗДРАВО ТЯЛО

Трактат за миналата еволюция, сегашното състояние и бъдещото развитие на човека.
Изключително задълбочен преглед и подробно изнасяне на дълго пазени в тайна познания, принципи на действие и взаимодействие на видимите и невидими светове. Развитието на човека, от изначалния семенен атом – до тази форма в която се виждаме днес, както и какво се случва с този семенен атом, когато приключим със земното си присъствие. За пръв път се разкрива толкова цялостно историята на Земята от нейното сътворение до сега. Библейските текстове и събития коментирани такива каквито са съгласно учението на Розенкройцерите. Интересно е да узнаем за връзката бежду Богомилите-Розенкройцерите- Беинса Дуно – Рудолф Щайнер и Макс Хайндл. Всички работещи за изнасяне на Древната Мъдрост и Тайното Знание пред Западния свят. Показва се целта на човешката еволюция, пътя, който трябва да бъде пропътуван и средствата, чрез които тази цел се постига.
Пилат запитал „Какво е истина?” и като нямал възможност за прозрение отвътре, не получил отговор!


15.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Космогонията на Розенкройцерите или Мистично християнство : Елементарен трактат върху миналата еволюция, сегашното състояние и бъдещето развитие на човека - ч.3

 • Автор: Макс Хайндл
 • Издателство: Алфиола
 • ISBN: 954-8139-05-07 (ч. 3)
 • Състояние: запазена
 • Година на издаване: 1993
 • Брой страници: 262
Additional DescriptionПовече детайли

"Тази книга дава един завършен очерк на Учението на Западната Мъдрост, доколкото може да бъде направено публично достояние в днешно време. Тя съдържа обширно изложение на еволюционните процеси на човека и универса, сравнявайки го с научното и религиозното становища. Авторът е получил това Учение лично от Розенкройцерското Братство. Това е техният най-последен контакт." (М. Хайндл)

Ч. 3: Бъдещето развитие на човека и Посвещение. - 1993


15.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Краят на света се отменя, но денят на Великото пришествие идва!

 • Автор: Лариса Дмитриева
 • Издателство: Огън
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 1999
 • Брой страници: 88
Additional DescriptionПовече детайли

Разговори за края на света в светлината на "Тайната доктрина" и Агни йога.


3.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Криптограми на изтока

 • Автор: Записано от Елена Рьорих
 • Издателство: Лада
 • ISBN:
 • Състояние:нова
 • Година на издаване:1993
 • Брой страници:80
Additional DescriptionПовече детайли

Да събираш криптограми на велики мисли, значи да надникнеш в душата на народа.


2.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Кундалини и чакрите

 • Автор: Женивиев Полсън
 • Издателство: Аратрон
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година на издаване:1996
 • Брой страници:244
Additional DescriptionПовече детайли

Ние всички притежаваме мощната еволюционна сила на Кундалини, която може да ни отвори за гениални състояния, психически сили и космично съзнание.


5.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Към Извора на Любовта. Пътят на един Мистик

 • Автор: Бориславил (Борислав Русанов)
 • Издателство: Интрвю прес
 • ISBN: 9789546660756
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 493
Additional DescriptionПовече детайли

Да бъдеш допуснат в света на жив български мистик, да станеш съпричастен с неговите мисли, чувства, премеждия и поуки, които са извлечени от десетилетен духовен път - това е шанс.

Бориславил (Борислав Русанов) е учител и в житейския, и в духовния смисъл. Свързан е с Школата на Бялото братство, а негови учители са Беинса Дуно, Исус Христос, Ошо и още много от духовните водачи на човечеството.

Той разказва за Пътя си, съчетал различни духовни практики: медитация и йога, християнски мистицизъм и тантриски техники, осъзнато сънуване, и най-вече - здраво стъпил на методите на Беинса Дуно - българското съкровище в световната духовна традиция.

В книгата изкушените читатели непременно ще познаят и част от себе си - своите болки, разочарования, търсения. И ще пият глътки мъдрост и любов от извора...


19.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Лечение с феите

 • Автор: Дорийн Върчу
 • Издателство: Аратрон
 • ISBN: 9789546263674
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 196
Additional DescriptionПовече детайли

Една истинска приказка...

Когато група природни феи установяват контакт с Дорийн Върчу, нейният живот се превръща в една очарователна история, изпълнена с послания за изцеление и истинска любов. Тази книга е личната история на Дорийн за това как феите са й помогнали да се справи с проблемите в личния си живот и да се подготви за една духовна връзка.

В тази вдъхновена книга, изпълнена с очарование и вълшебство, ще видите как феите запознават Дорийн с нейната дългогодишна сродна душа и ще научите също за невероятните способности за проявление, които притежават елементалите.

Дорийн споделя посланията, които делфините, русалките, водните кончета и други членове на царството на елементалите са й предали за романтичната любов, за околната среда, за бъдещето на нашата планета и т.н. Ще разберете как феите могат да помогнат и на вас да привлечете и проявите в живота си чудеса. Всъщност тази книга ще ви покаже как да работите с тези магически създания, така че да излекувате и изпълните със сила и красота целия си живот!

Дорийн Върчу е доктор по психология, духовен психотерапевт и ясновидка, която работи със сферите на ангелите и феите. Тя провежда курсове и семинари по цял свят, като преподава своята система за работа с тези магически същества. За повече информация можете да посетите нейния уебсайт: www.AngelTherapy.com.


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Лидерът. Отключете своя уникален потенциал

 • Автор: Дийпак Чопра
 • Издателство: ИК “Бард”
 • ISBN: 9546552457
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 240
Additional DescriptionПовече детайли

Да станеш лидер е съдбоносен избор, един от най-важните, които прави човек в своя живот – това е решението да излезеш от сянката и да застанеш в светлината на прожекторите.
Авторът на бестселъри и духовен водач Дийпак Чопра ви приканва да станете един от най-успешните лидери на нашето време – лидер с визия, способен да сбъдне високите цели, които си е поставил.

Л = Любознателност – наблюдавай и слушай!
И = Идентифицирай емоциите!
Д = Дълбоко осъзнай нещата!
Е = Екип за бързо реагиране
Р = Ръкополагане в сан
Ъ = Ъгъл на пресичане
Т = Търси синхрон!

След като идентифицирате своя душевен профил и ценностите, които искате да развивате и отстоявате, можете да използвате тези седем висши умения, за да развиете уникалния си потенциал на лидер. Според Чопра единствено лидерите, които се ръководят от душата, израстват до велики водачи. Щом веднъж се осъществи тази връзка, вие ще имате неограничен достъп до най-важните качества за един лидер – креативност, интелигентност, организационни способности и любов.

С помощта на този уникален наръчник ще се научите как да изберете вдъхновяващата посока и успешно да реализирате визията си. Бъдещето се разкрива пред вас сега, точно в тази минута. За вас остава изборът...


12.99 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Листа от градината на Мория

 • Автор:
 • Издателство: Логос
 • ISBN:
 • Състояние:нова
 • Година на издаване:1992
 • Брой страници:96
Additional DescriptionПовече детайли

Защо, о Пламенний, отвръщаш своя Лик?

Моят взор ти причинява болка. Твоите крила още не са свободни. Не се ожесточавай духом, разбери явяването на Великото в Малкото. Знанието не идва скоро, щом духът се вълнува.

Ние ви откриваме пътища. Не разтваряйте случайни книги. И, посещавайки сборища, грижли­во носете светилника, що ви е да­ден.


2.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Личността. Как да отключите скритите си силни страни

 • Автор: Д-р Роб Йънг
 • Издателство: ИК “Сиела”
 • ISBN: 9789542809609
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 240
Additional DescriptionПовече детайли

Извлечете максимума от най-голямото си преимущество – вашата личност – за да постигнете най-доброто от себе си и тя да работи за вас. Ако искате да се изкачите по стълбата на своята кариера, да стартирате свой собствен бизнес, да сте по-добър родител, прочут музикант или художник, „Личността“ ще ви помогне да постигнете успех, без значение с какво сте решили да се занимавате. Всеки от нас е уникален. Всички ние имаме индивидуални особености и черти, които можем да използваме да вървим напред. Ключът към успеха е да знаем в какво сме добри и как да използваме своите силни страни. „Личността” ви показва как. Чрез поредица от въпросници и анализ на отговорите ще научите как да се възползвате от вашите таланти, за да отключите и постигнете максимума на своя потенциал. Книгата на вашето по-добро бъдеще…

Д-р Роб Йънг – психолог и инструктор – е всепризнат авторитет в областта на психология на високите постижения. Обучава хора от различни сфери: от бизнес лидери и спортисти до медийни личности и музиканти. Той използва тестове за личността, за да помогне на клиентите си да се възползват максимално от своите силни страни, да преодолеят слабостите си и да постигат по-големи резултати. Той е експерт, търсен от телевизионни програми, вариращи от новините по CNN и ITN до Big Brother и Working Lunch („Работен обяд”) на BBC. Притежава две научни титли в психологията. Защитил e докторска степен в психология на упражненията и спорта с основен акцент върху мотивацията и върховото представяне.

„Леснодостъпна, основана на задълбочени проучвания книга, която би заинтригувала всеки човек.”
Ейдриън Фърнхам, професор по психология в University College, Лондон

„Практично и достъпно. Това е задължително четиво за всеки, който иска да постигне по-голямо себепознание и бъдещи успехи.”
Фиона Дент, директор на Executive education, Ashbridge Business School


12.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Ловци на духове

 • Автор:Ед и Лорейн Уорън
 • Издателство:Хипопо
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година на издаване:1995
 • Брой страници:200
Additional DescriptionПовече детайли

Със своето участие в над 3 000 случая през последните четиридесет години, Ед и Лорейн Уорън са помагали на хората да разберат, да се справят и преодолеят сблъсъка си със света на свръхестественото. По-долу са изброени някои от техните най-невероятни случаи:
- Едно шестнадесетгодишно момиче е подложено на сексуални атаки от страна на един от най-страшните видове демони - инкубус.
- Сатанинските сили прогонват цялото население на един град от техните домове.
- Едно малко, бедно, планинско селце е хвърлено в ужас от честите прояви на легендарното същество Бигфут.
- Ясновидско видение посочва трима мъже, които преди време са убили една красива, млада жена.
"Ловци на духове" ви предлага конкретни доказателства за съществуването на невидим демоничен свят, който се намира много по-близо до нас, отколкото сме си представяли. Тази книга представя подбрани случаи - смайващи вашето въображение.


2.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Любов и Еволюция

 • Автор: Христо Маджаров
 • Идателство: Алфиола
 • ISBN: 954-8139-21-9
 • Състояние: нова
 • Година: 2003
 • Брой страници: 384
Additional DescriptionПовече детайли

В книгата е изразено ново разбиране за Космичната Творческа Енергия - изразена в Мъжки и Женски форми. Авторът дава принципи и методи как да ги използваме оптимално, с техните предимства и недостатъци, за кармична Свобода и Еволюция.


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Любовта остава, т.1

 • Автор: Галина Петрова
 • Издателство: Ариадна 93
 • ISBN: 978-954-8565-03-05
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 149
Additional DescriptionПовече детайли

С “Любовта остава” Галина Петрова поставя начало на интригуваща трилогия, която е творчески образ на нейния опит и знания, придобити в процеса на времето. В нея авторката руши консервативната материалистическа представа, че човешкото съществуване започва и завършва с физическото тяло. Тя доказва по пътя на художественото слово, че всеки в своето цяло е сложна енергийно-информационна система, която търпи изменения във времето и пространството.

В трилогията авторката преосмисля живота си, като аргументира причините за стеклите се обстоятелства, които идват от фините нива на Вселената. Чрез изминалия житейски етап и получените по-късно познания тя се стреми да убеди читателя, че кармичните структури имат определящо значение за земния път на човека.

Първите две книги под заглавие «Любовта остава» са отражение на живота й, наситен с така присъщите за хората любов и страдания, а третата – “Поглед в отвъдното” дава отговор на изминалите събития. В процеса на усъвършенстването си авторката достига до задълбочено разбиране на промените, които настават в живота й и са част от общия Божествен план. Създаденото структуриране в три последователни книги е изключително прецизно и се основава на духовна еволюция. Всеки човек в житейския си път има възходи и падения, щастливи и нещастни отрязъци от време, но малко са тези, които търсят и намират обяснение за случващото се в живота им, а Галина Петрова го прави. В първите две части тя се връща към миналото си, а в третата обяснява по нетрадиционен начин причините за съпътствалите я събития.

В подредения свят на Вселената няма случайни неща и това, което става е строго детерминирано и обусловено. Авторката аргументира по своеобразен начин предопределеността на човешкия живот. Макар, че му се дават пътеки като избор, той е начертан в определени рамки, от които не може да се излезе въпреки свободната воля. Предначертаният на човек земен път може да бъде забавен, лакатушещ, но в своята цялост и посока е определен.

Хората се прераждат, заради заложения процес на духовна еволюция. Човек идва на земята да работи, да се усъвършенства, да придобива добродетели. Когато реши задачите си в материалния свят той влиза в Божествения и получава нови, които са свързани с цялостното духовно израстване. Това е процес, чрез който се усъвършенства, за да получи по-висша мисия в следващата си реинкарнация. Постъпките в сегашния живот носят последствия в бъдещия, където и както да се развива той. И ако в света на хората се допускат грешки при които човек тръгва в една или друга посока в Божествения свят цари мир, ред, хармония

Без да представя теоретично понятия като живот след смъртта, карма и прераждане Галина Петрова доказва по фактологичен път присъствието им в процеса на човешкото съществуване. Тя се насочва към тях в цялата трилогия понякога доминиращо, а друг път с цел да подчертае някакво стечение на обстоятелства от нейния живот. Авторката повежда читателя през времето, като често е с него в бъдещето, а после го връща отново в нейната настояща реалност.

В третата книга с дълбочината на прдобитите познания Галина Петрова създава стройна система от въпроси, чрез които се стреми да отговори вечно търсените в, които са свързани с физическата смърт и живота след нея, който има единствено духовни измерения.

Трилогията е написана на основата на любов, страдание и духовна зрялост, които съпътстват авторката през различните периоди от живота й. В нейната цялост книгата е интригуващо четиво за повратностите в битието.

Галина Петрова е от носителите на новото възприемане на света с неговата сложна и многопластова структура, която с времето е все по-пълно и задълбочено изследвана. Авторката прокламира по своеобразен път новите научни знания, които доказват съществуването на висша разумна субстанция.

Трилогията е предназначена не само за тези, които харесват художественото слово, възприемат познанието с цялата му дълбочина и всеобхватност, но и за онези, които проявяват своеобразен скептицизъм към знанията в областта на психотрониката.

Със заложеното многопосочно съдържание книгата е в състояние да промени живота Ви.

ЕМИЛИЯ ЦЕНОВА

ДОБАВЯМ ЛИНК КЪМ САЙТА СИ, ОТКЪДЕТО МОЖЕТЕ ДА СИ ИЗТЕГЛИТЕ СЪВСЕМ БЕЗПЛАТНО ЕЛЕКТРОННИТЕ МИ КНИГИ:

http://galinapetrova.hit.bg/

А МОЖЕТЕ ДА МИ ПИШЕТЕ И НА jina97@abv.bg


8.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Людмила и Ванга

 • Автор:Валентин Сидоров
 • Издателство:Репортер
 • ISBN:
 • Сътояние:нова
 • Година на издаване:1998
 • Брой страници:48

3.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Материалът Сет

 • Автор: Джейн Робъртс
 • Издателство: Сим Инвест
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2007
 • Брой страници: 344
Additional DescriptionПовече детайли

Джейн Робъртс (1929-1984), авторка на бестселърите "Сет говори" и "Естеството на личната реалност" е един от най-признатите в света авторитети в областта на метафизиката.

"Класическият труд на Джейн, "Материалът Сет", буквално промени живота ми и ускори личното ми усъвършенстване. Чудесното редуване на цитати от Сет и обясненията на Джейн ясно и достъпно успяват да разтълкуват същността на вътрешната и външната реалност, както и огромните лечебни и креативни сили, които притежаваме."
Рик Стар, Президент на New Awareness Network Inc., автор на "Приключения извън тялото"

"Книгите за Сет представят променящата се карта на реалността с една нова диаграма на психиката... полезна за всички изследователи на съзнанието."
Дийпак Чопра, автор на "Седемте духовни закона на успеха"


12.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Медитацията: навлизане навътре

 • Автор:Шърли Маклейн
 • Издателство:Гуторанов и син
 • ISBN:
 • Състояние:нова
 • Година на издаване:1994
 • Брой страници: 236
Additional DescriptionПовече детайли

ПРЕДГОВОР ОТ АВТОРКАТА. През последните седем години моят живот е едно необикновено приключение. Някои биха го нарекли одисея в космичното съзнание и аз съм съгласна с това, но бих добавила, че то е съвсем прагматично и ориентирано към земно приложение в действителния живот.Някога, когато чувах тези думи, си мислех, че това просто е: „себичност", а може би дори и егоцентрична фантазия. Вече не е така. За мен това е една велика истина. „Опознай себе си" - и всичко останало ще последва. Всъщност сега разбирам, че ми е невъзможно да разбера каквото и да било за света, за неговите обитатели, страданията и конфликтите им и пълния потенциал на самия живот,докато не се свържа със същите тези течения и истини в себе си. Разбирането и любовта към другите започват с разбиране и любов към себе си


5.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Метатайната

 • Автор: Д-р Мел Гил
 • Издателство: ИК “Бард”
 • ISBN: 9789546551382
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2010
 • Брой страници: 264
Additional DescriptionПовече детайли

Законът за привличането, разкрит в „Тайната”, е един от седемте древни принципа. Тук са останалите шест!

„Метатайната” е книга за тайна, която отвежда отвъд всички тайни. Тя навлиза дълбоко в естеството на Вселената и човека и разглежда вечния закон на привличането. В нея са описани стъпка по стъпка начините и техниките, с помощта на които ще добиете духовно и материално богатство, ще намерите любовта и мечтаното щастие. В основата й лежат събития от реалния живот и уроците, научени от автора при общуването му с Учители и мъдреци от цял свят.

Известни хора, посветени в Метатайната, ни помагат да вникнем в седемте херметични закона и коментират загадъчните им проявления във Вселената и в нашия живот.

Държите в ръцете си безценен дар! Той е ключът към древни тайни, известни на малцина избрани.

Освен извор на познание и житейски наръчник за самоусъвършенстване, книгата разказва и вълнуващата история на един човек, предприел трудно и рисковано пътуване в търсене на Метатайната.

“Нашата кръв е кодът на Вселената.”

„Законите на битието са седем. Този, който ги познава и разбира, притежава вълшебен ключ за вратите на Соломоновия храм на мъдростта и благополучието.”

ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!
„Ако си на кръстопът, прочети „Метатайната”! Тя ще те просветли и ще ти помогне да осъзнаеш къде да търсиш щастието и средствата за неговото постигане!”

Джо Витале, световноизвестен специалист по маркетинг, писател и метафизик

„Метатайната” ще те мотивира да се потопиш в себе си и ще ти покаже богатството на живота! Непременно я прочети!”

Боб Проктър, философ, писател и имиджмейкър

„Мета“ е хубава дума. Но повечето хора не я разбират. Тя просто говори за онова, което не можеш да видиш с очите си. Трябва да го съзреш с „вътрешното си око“ и да го осъзнаеш.

„Мета“ означава отвъд физическото. Знаеш ли, че 99% от населението на Земята е програмирано така, че позволява на външния свят да контролира вътрешния? Ако искаш да получиш желаното, трябва да дадеш възможност на вътрешния свят да контролира външния. В това се състои цялата метатайна.“

Боб Проктър


21.99 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Методът Силва

 • Автор:Хосе Силва
 • Издателство: Нова Епоха
 • ISBN:
 • Състояние:нова
 • Година на издаване:2009
 • Брой страници:176

Състояние: Запазена

Additional DescriptionПовече детайли

писание:

Методът Силва - контрол на ума предлага пълния курс от техники за контрол на ума по Метода Силва като самоучител и покaзвa кaк хоpaтa могaт дa сe нaучaт дa пpeодолявaт нaпpeжeниeто, лошитe нaвици, eмоционaлнaтa нeувepeност и доpи болeститe с помощтa нa cветoвнo извеcтния 4-дневен куpc пo метoдa нa Силвa.

Блaгодapeниe нa твоpчeскaтa визуaлизaция можeтe дa пpидобиeтe способносттa дa виждaтe оновa, към коeто сe стpeмитe, a слeд товa дa напpaвитe тaкa, чe то дa сe случи.


4.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Мисли за всеки ден, 2011-2012

 • Автор: Петър Дънов
 • Издателство: Бяло Братство
 • ISBN:978-954-744-158-3
 • Състояние: нова
 • Година: 2011
 • Брой страници:258
Additional DescriptionПовече детайли

БИБЛИОГРАФИЯ:

1. Акордиране на човешката душа (архив на Б. Боев), т. 1 – София, 2008.
2. Обичайте и радвайте се (УС 1939/40) – София, 1997.
3. Най-лесното (МОК 1940/41) – София, 1998.
4. Постижимото (НБ 1933/34) – София, 1999.


3.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Мисли и афоризми с коментарите на Майката

 • Автор: Шри Оробиндо
 • Издателство: Шамбала ООД
 • ISBN: 9789543191727
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 496
Additional DescriptionПовече детайли

Промените, които се случват днес, са интелектуални, морални, физически в своя идеал и намерение: духовната революция чава да настъпи нейния час и междувременно създава вълни тук и там. Докато не дойде тя, смисълът на другите не може да бъде разбрам, а до тогава всички обяснения на настоящите събития и прогнози за бъдещето на човека са напразни неща. Понеже нейната природа, сила, случване са това, което ще определи следващия цикъл на човечеството ни.

Шри Оробиндо ни казва, че човекът е проходно същество и че от цялото страдание на света ще се подаде едно същество от светлина, способно да проявява Божественото.

Така, всички тези, които не са удовлетворени от света, така както го знаем, знаят, че техният стремеж не се издига напразно, и че светът се променя.


22.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Мистерии в зората на епоха Водолей: (19-20 век): За тези, които знаят, че не знаят

 • Автор: Христо Маджаров
 • Идателство: Алфиола
 • ISBN: 978-954-8139-57-1
 • Състояние: нова
 • Година: 2011
 • Брой страници: 400
Additional DescriptionПовече детайли

Инж. Христо Маджаров е роден и живее във Варна - град на древни култури и мистерии. От детска възраст има интерес към Тайното познание. Изучава редица езотерични учения и достига до Школата на Учителя Беинса Дуно. Негови водачи в този път са преки ученици от тази Школа, сред които е и д-р Методи Константинов. Преди да бъде разрушен "Изгревът", живее в бараката на Боян Боев и има лични контакти и духовни опитности.
От началото на писателската си дейност (като студент) изследва древната история на България и посочва Боян Мага като основател на Богомилството...
През 1980 г. предава за печат в Париж съвместен с д-р М. Константинов труд "Новата Култура през Епохата на Водолея". Пребивава в Гьотеанум, Дорнах (Швейцария), в антрапософската школа на д-р Рудолф Щайнер. 1991-94 г. - живее в САЩ и изнася лекции по психотроника, радиестезия, NEW AGE, Учението на Учителя Беинса Дуно и др. Посещава центрове на Йогананда и сключва контакт с Братството на Розенкройцерите (подписва договор за издаване на книгите им). Оттогава започва издаване на книги, които се превръщат в бестсейлъри: "Новата Култура през Епохата на Водолея') поредиците "България 6 световното обединение", "Световни мистерии') държи лекции и пише "Любов и еволюция"; "Мелхиседек" (1995); "Завръщането на богомилите"; Толемият заговор срещу българите" 1 ч. и 2 ч. Събужда Българския Дух навсякъде, където има българи. Творбите му са многопластови, поне на три нива и затова всеки намира по нещо за себе си. След гостуването си в Чувашия (2000) издава съвместен труд "Златна България".
За разработки и публикации по българознание е награден 2003 г. с почетно звание "Заслужил деятел на чувашката национална култура"; а от 2006 г. е академик на Международната Академия по Българознание, Иновации и Култура (МАБИК).
През 2005, по покана на духовното общество Оомото, изнася лекции в Япония, след което се ражда книгата "Пътуване през времето. Българо-японски мистерии"...
Книгата, която читателят държи в ръцете си, представя успоредни световни езотерични хронологии. Още предварителните лекции ориентираха много търсещи Тайното познание.


20.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Мистериите на Шамбала

 • Автор:Светозар
 • Издателство:Данграфик
 • ISBN:
 • Състояние:нова
 • Година на издаване:2009
 • Брой страници:512
Additional DescriptionПовече детайли

Днес, когато цялото човечество страда от катастрофи, войни, неизлечими болести, опитвайки се да намерят изход, хората все повече се обръщат към мъдростта на Изтока, към йога учението. Има много книги по йога, но знанията в тях са дадени замъглено. В книгата "Мистериите на Шамбала" сакралните практики са изложени в достъпна за европейците форма, те ще ви помогнат в кратък срок да постигнете резултат, да се сдобиете със здраве, младост, гъвкавост. След като изучите йогистките практики, вие ще видите колко просто се решават всички проблеми. Ще намерите нужния съвет, как да си намерите тантра-партньор и да създадете с него здрав хармоничен съюз, как да стигнете до взаимно разбирателство с децата си, как да постигнете успех в бизнеса. Ясновидството, хипнозата, четенето на мисли, телепортацията ще престанат да бъдат за вас вълшебна приказка, а ще станат реалност на вашия духовен живот. Ако при четенето на различни книги досега не сте успели да се ориентирате какво представлява йога, от тази книга ще разберете всичко.


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Мисълта е тази, която има значение. Избрано от Луиз Хей

 • Автор: Дейвид Р. Хамилтън
 • Издателство: “Монт”
 • ISBN: 9789548055604
 • Състояние:нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 238
Additional DescriptionПовече детайли

„Като учен, възприел нов начин на мислене, Дейвид изгради мост, който ще помогне на много търсещи хора да разберат връзката между тялото, съзнанието и духовната същност."
ЛУИЗ ХЕЙ
В тази задълбочена книга д-р Хамилтън обяснява как духът и емоциите могат да влияят на благополучието на тялото ни и дори на структурата на ДНК.
Ще откриете информация от съвременни научни изследвания и най-нови необикновени доказателства за:

* Физическото въздействие на медитацията върху тялото
* Защо изпращането на лечебни мисли към някого му помага да се излекува
* Как силата на любовта влияе върху растежа на клетки в тялото
* Как мислите и чувствата ни влияят на това, колко бързо ще се излекуваме.

„Дейвид Хамилтън е наистина вдъхновяващ мислител, който е използвал своето научно познание, за да ни докаже, че мислите ни оформят света".
Гордън Смит

Дейвид Р. Хамилтън има почетна степен по органична химия и няколко години работи като учен във фармацевтичната индустрия. Неговите изследвания за връзката съзнание-тяло го подтикват да напусне и да стане мотивационен говорител. Сега той пътува по света, за да разяснява връзката между съзнанието и тялото.


8.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Молитвата

 • Автор: Кирпал Сингх
 • Издателство: Зограф
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2007
 • Брой страници:174
Additional DescriptionПовече детайли

Това е най-подробното, най-пълното и най-полезното ръководство за мистична (духовна) молитва, написано през съвременната епоха. Изследвани са всички форми и аспекти на молитвата - от най-елементарната и най-дуалистичната молитва до най-висшия етап на молитвата - молене без прекъсване - в който всичко е молитва.

В края на книгата са събрани молитви от всички религиозни традиции.


8.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Молитви, формули, правила за работа, мека подв.

 • Автор: Петър Дънов
 • Издателство: Бяло Братство
 • ISBN: 954-8091-77-3
 • Състояние: нова
 • Година:2003
 • Брой страници: 240 мека корица
Additional DescriptionПовече детайли

Правила, наставления, молитви и формули от Учителя. Книгата е от три части. Първата част се състои от правила и методи. Втората - формули и молитви. Третата - наряд за седмицата.


3.60 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Мордот ин Махария : Мъдростта на Старците, кн. Първа

 • Автор: Елеазар Хараш
 • Издателство: Логос Варна
 • ISBN: 9789549734386
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2009
 • Брой страници: 266
Additional DescriptionПовече детайли

Кpaсoтaтa нa eдин Стapeц e скpитa в Heгoвитe Дълбини, нo нe всeки мoжe дa стигнe дo тaм, зaщoтo тpябвa дa си пpидoбил eднo нeoбикнoвeнo Бeзмълвиe. Кaзвaм: Дoстaтъчнo ли e тoвa Бeзмълвиe, зa дa сe дoкoснeш дo eдин Стapeц? He, нe e дoстaтъчнo. Имa и дpугo нeщo, кoeтo тpябвa дa си пoстигнaл. Тo e скpитo в сaмoтo бeзмълвиe. Ho дopи и сaмoтo Бeзмълвиe нe знae тoвa.

Пъpвият Стapeц


14.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Мъдростта и нейните богатства- лекции 2-ри том

 • Автор:Елеазар Хараш
 • Издателство:
 • ISBN:
 • Състояние:нова
 • Година на издаване:1998
 • Брой страници: 232
Additional DescriptionПовече детайли

Окултни лекции държани в градовете Варна и София през 1991 г.

Закон за медитация: Човек няма никакви врагове в лицето на своите мъчнотии. По-голям враг от себе си човек няма. Най-големият му враг е неговото неразбиране. (Учителят Петър Дънов)


3.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Мъртвите ни говорят

 • Автор:Франсоа Брюн
 • Издателство:Гуторанов & Sherry M.
 • ISBN:
 • Състояние:запазена
 • Година на издаване:1991
 • Брой стриници:195
Additional DescriptionПовече детайли

Мъртвите ни говорят" - книга, разтърсваща съвременните религиозни и научни схващания за смъртта.
Реалността на отвъдния живот днес става научен факт. Човечеството влиза във връзка с невидимото...
Книгата на Франсоа Брюн не само набляга на основните научни открития на ХХ век: записа на гласовете на мъртвите върху магнетофонна лента, видеоизображенията от отвъдното, апаратурите за улавяне на гласове и образи от минали събития...
Този труд има и амбицията също да синтезира и основните насоки на бъдещия ни живот.
За първи път един пастор и богослов открито се опълчва срещу догмите на католическото християнство, изпразнили от съдържание основните понятия на човешкото съществуване. Нещо повече, посланията, изпратени ни от "мъртъвци" по време на техните общувания с хора от Земята, са преценени от ъгъла на най-големите мистични текстове в различните религиозни традиции...


2.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Напътствия на богините - 44 гадателски карти + ръководство

 • Автор: Дорийн Върчу
 • Издателство: Аратрон
 • ISBN: 9789546263490
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 143
Additional DescriptionПовече детайли

Богинитe ca cилни и любящи aнгeлcки cъщecтвa, които жeлaят дa ви помогнaт във вcякa облacт нa вaшия живот. C тaзи колодa от 44 гaдaтeлcки кapти нa Дорийн Върчу виe можeтe дa ce зaпознaeтe c богини от paзлични култуpи от цeлия cвят и кaк тe могaт дa ви бъдaт от помощ. Вcякa кapтa ноcи поcлaниe от опpeдeлeнa богиня зa товa кaк дa подобpитe вaшия живот, здpaвe, взaимоотношeния, финaнcи, кapиepa и духовeн път. Пpeкpacнитe pиcунки нa кapтитe изобpaзявaт Куaн Ин, Лaкшми, Бpиджит, Изидa, Aтинa, кaкто и богини от кeлтcкaтa, мaянcкaтa, eгипeтcкaтa, гpъцкaтa, тибeтcкaтa и будиcткaтa тpaдиция.
Ръководcтвото към тeзи кapти щe ви помогнe дa нaпpaвитe точното и пълно тълкувaнe нa нaпътcтвиятa от богинитe зa вac, вaшитe близки и клиeнти. Heзaвиcимо дaли cтe нaчинaeщи или нaпpeднaли в paботaтa c гaдaтeлcкитe кapти, виe щe откpиeтe, чe поcлaниятa нa богинитe ноcят Божecтвeнaтa блaгоcловия във вaшия живот.


30.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Невидимата закрила

 • Автор: Йона Шварц
 • Издателство: Бяло Братство
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година: 2009
 • Стр.264
Additional DescriptionПовече детайли

Целта на книгата е да подаде ръка на човека в тези тежки времена и да хвърли светлина в мрака... Наречена още "Школа на живота", тя е родена в дома на духовния баща Беинса Дуно, в дома на Белите братя. Идеята й се слива със стремежа на човека да стане Човек...


9.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Нищо в тази книга не е вярно, но е точно така

 • Автор: Боб Фрисъл
 • Издателство:Екслибрис
 • ISBN:
 • Състояние:
 • Година на издаване:2003
 • Брой страници:242
Additional DescriptionПовече детайли

Езотеричният смисъл на паметниците на Марс

Историята на издигането на нашата планета към по-високо съзнание и невероятните събития, свързани с това, е представена чрез преживяванията на издигнатите учители, Тот, Бабаджи и един симпатичен водач от 13-тото измерение – Друнвало Мелхиседек, който разказва за реалностите извън нашето трето измерение, езотеричния смисъл на паметниците на Марс, изместването на полюсите…


8.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Нова Земя: Пробуждане за целта на вашия живот

 • Автор: Екхарт Толе
 • Издателство: Кибеа
 • ISBN: :  9544744827
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2009
 • Брой страници: 280
Additional DescriptionПовече детайли

И видях ново небе и нова земя... – се казва в Библията. Основата на новата земя е новото небе, т. е. Пробуденото съзнание. Не става дума за бъдещи събития, които ще ни направят свободни. Единствено настоящият момент ни прави свободни. Осъзнаем ли това, значи сме се пробудили. Посланието на Толе е насочено към всеки, който се стреми към духовност и себеусъвършенстване, за да заживее в хармония с целостта на живота.

Главната цел на тази книга не е да снабди ума ви с нова информация или да се постарае да ви убеди в каквото и да било, а да предизвика промяна в съзнанието, т.е. пробуждане... Тази книга е посветена на вас.

Не можете да се сражавате с егото и да победите, точно както не можете да се сражавате с тъмнината и да победите. Всичко, което ви е нужно, е светлината на съзнанието. Вие сте тази светлина.

Екхарт Толе


20.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Новата поява на Христос

 • Автор:Алис Бейли
 • Издателство:Анхира
 • ISBN:
 • Състояние:нова
 • Година на издаване:1994
 • Брой страници:160
Additional DescriptionПовече детайли

Тибетският учител Джуал Кхул ни запознава, чрез Алис Бейли с идеята за новата поява на Христос.


5.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Овладей силата на ТЕС (Техника за емоционална свобода). Уникален метод за самолечение и самоусъвършенстване

 • Автор: Патриша Карингтън
 • Издателство: ИК “AMG Publishing”
 • ISBN: 9789549696325
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 288
Additional DescriptionПовече детайли

Техниката за емоционална свобода (ТЕС) е метод за самолечение и средство за решаване на личностни проблеми, създаден на принципите на древната китайска медицина. В момента ТЕС е един от най-популярните методи, които се използват от енергийната психология. Той е лесен за усвояване, както ще се убедите ако прочетете книгата, и може да се прилага индивидуално от всеки човек.
Разберете как да използвате ТЕС, за да постигнете конкретни цели: отстраняване на страхове и фобии, лечение на стари емоционални травми и посттравматичен стрес, облекчаване на физическа болка и дискомфорт, при проблеми с килограмите и зависимости, за развиване на положителни навици и постигане на повече успехи в личния живот и работата. Пробвайте ТЕС върху всичко, което ви пречи да се развивате или което искате да подобрите! – съветват експертите.
ТЕС вече е доста популярен метод и в България, за което говорят стотиците публикации в интернет. Книгата „Овладей силата на ТЕС” ще помогне на всички тези хора, вече запознати с техниката, да усъвършенстват уменията си при работа с нея. Например тук авторката разкрива едно не толкова познато у нас допълнение към ТЕС, разработено от самата нея и наречено Метод на избора. Тя дава и ценни съвети за това какво да правим, когато един проблем се окаже многопластов и как да обърнем внимание на всеки един от неговите аспекти поотделно.
В същото време книгата е напълно подходяща и за начинаещи, тъй като обяснява в детайли как точно действа ТЕС, прилага доказателства в полза на нейната ефективност и предоставя подробни инструкции как да се практукува.
В „Овладей силата на ТЕС” читателите ще се запознаят и с резултатите от един уникален експеримент, при който десетима души с най-разнообразни проблеми са били събрани и са практикували ТЕС 4 дни под наблюдението на опитни терапевти – някои от тях познати ни от нашумелия филм „Тайната”. Освен че са обобщени в книгата, историите на десетимата участници в експеримента са представени и в документален филм с името „The Tapping Solution”.

Аз бях скептичен, но съм широкоскроен човек и се реших да изпробвам ТЕС. Не мога да нарека резултатите по друг начин, освен феноменални!
Джо Витале, участник във филма „Тайната”

ТЕС възстановява хармонията и баланса в нашите енергийни системи и така косвено атакува всички болки в тялото.
Боб Проктър, участник във филма „Тайната”

Д-р Патриша Карингтън е клиничен психолог, популярен автор и един от първите експерти по ТЕС. Има сертификат за ТЕС мастър и е създател на Метода на избора в ТЕС. Преподавала е във Факултета по психология на университета „Принстън”, а сега е асоцииран лектор към медицинското училище „Робърт Ууд Джонсън” в Ню Джърси, САЩ, където учи своите студенти да гледат на пациента като на „цялостно човешко същество”.


12.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Огледалото на ученика

 • Автор: Тибетеца (Джуал Кхул), чрез Биргит Ломборг
 • Издателство: “Данграфик”
 • ISBN: 9789549418446
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2009
 • Брой страници: 376
Additional DescriptionПовече детайли

Книгата е много полезна за тези, които са стъпили на Пътя. В нея са обяснени специфичните преживявания между посвещенията, капаните на личността и как могат да се избегнат. Но истински полезна ще бъде, ако докато я четете, не си казвате "Това не се отнася за мен".

Приятно и ползотворно четене!

" Целият ни живот е дълъг и нелесен път на развитие. Но когато за първи път сериозно се замислим над собствения си живот - защото идва моментът да прозрем своята цел, състояща се в това да станем същество, ръководено от душата и управляващо своята хармонизирана личност - именно тогава ние стъпваме на пътя на съзнателното саморазвитие... Да забелязваш как животът ти все повече и повече се изпълва със Светлина, защото можеш от сега нататък да преобръщаш всяко противодействие в положителен процес на самовъзпитание, това е щастие, неподвластно на никакво разумно обяснение.

Но само когато човек при напълно пробудено съзнание започва да управлява целия ход на своето развитие, само тогава той истински разбира с каква огромна, макар и удивителна задача се е захванал. Тази задача е необикновено трудна, тя изисква напрежение и отдаване на всички сили, но заедно с това е възвишена, благородна и вдъхновяваща. Най-прекрасното усещане за мен беше, че със всяка малка победа, която печелех над себе си, аз ставах поне малко по-полезна за делото на Йерархията, и доколкото поставям служенето на Великия План над всичко на света, то аз не можех да откажа и се съгласих, когато Тибетският Учител Д. К. ме попита не искам ли да работя с Него - за Еволюцията, за Йерархията.

Той искаше да напише две книги за саморазвитието, тъй като виждаше, че много ученици биха могли много по-бързо да се справят със своите трудности, ако разбираха как по-ефективно могат да преодолеят различните кризи по своя път. Той не скриваше от мен, че да се приемат ежедневно диктовки от Него ще бъде трудна, изнурителна работа, както не скриваше и това, че за много и много ученици тези книги ще бъдат наистина неоценима помощ.

За мен безусловно беше много ласкателно, радостно и приятно да допринеса по този начин своята малка лепта за осъществяването на Великия План, особено предвид тази голяма и неоценима помощ, която аз и съпругът ми получихме в процеса на нашето собствено развитие. Няма да крия, че изпитвах някои съмнения ще бъда ли в състояние вярно и точно, както трябва да предавам мислите и идеите на Д. К., тъй като се чувствах недостатъчно компетентна за това. Но Учителят обеща ежедневно да провежда с мен дисциплинарен тренинг, така че да ни стане и на двамата ясно ще мога ли да приемам диктовките с точността, която Той изисква, или не.

Накрая, след няколкомесечни тренировки и обучение, започна самата работа над първата и втората част на книгата “Огледалото на ученика”.
Моята ежедневна работа с Д. К. беше трудна, тежка, но извънредно вдъхновяваща. И аз, и моят съпруг извлякохме много поуки и полза за нас, и затова единственото ми пожелание към всеки, който прочете тези книги, е да ги възприеме с цялото си сърце - като неоценима подкрепа и пособие в помощ на самия себе си..."

Огледалото на ученика
Биргит Ломборг
На Ал Тер Акопян – с уважение, благодарност и любов
Предисловие
Целият ни живот е дълъг и нелесен път на развитие. Но когато за първи път сериозно се замислим над собствения си живот – защото идва моментът да прозрем своята цел, състояща се в това да станем същество, ръководено от душата и управляващо своята хармонизирана личност - именно тогава ние стъпваме на пътя на съзнателното саморазвитие.
Към този момент като правило вече сме въоръжени с достатъчно солидни знания, постигнали сме умението положително да реагираме на всички срещнати в живота трудности. Когато разбираме, че всевъзможните фази на нашия жизнен път – това са различни възможности, които ни се предоставят, за да се учим и по този начин да се придвижваме все по-напред по Пътя на Еволюцията, ние едновременно с това разбираме и това, че колкото е по-развита нашата способност за самодисциплиниране на живота, толкова по-полезни се оказваме за нашите По-големи Братя, Учителите от Шамбала, в Тяхната огромна самоотвержена работа, имаща за цел да съдейства за всяко духовно развитие на Земята.
Моето собствено съзнателно развитие започна преди няколко години, но особено интензивно стана от времето, когато преди около година срещнах моя сегашен съпруг. През цялото това време ние ежедневно се занимавахме усилено с психотерапия, много трудна работа, изискваща пълно себеотдаване и голямо напрежение на силите, но едновременно с това необикновено обогатяваща и разширяваща възможностите на съзнанието. Да забелязваш как животът ти все повече и повече се изпълва със Светлина, защото можеш от сега нататък да преобръщаш всяко противодействие в положителен процес на самовъзпитание, това е щастие, неподвластно на никакво разумно обяснение.
Но само когато човек при напълно пробудено съзнание започва да управлява целия ход на своето развитие, само тогава той истински разбира с каква огромна, макар и удивителна задача се е захванал. Тази задача е необикновено трудна, тя изисква напрежение и отдаване на всички сили, но заедно с това е възвишена, благородна и вдъхновяваща. Най-прекрасното усещане за мен беше, че със всяка малка победа, която печелех над себе си, аз ставах поне малко по-полезна за делото на Йерархията, и доколкото поставям служенето на Великия План над всичко на света, то аз не можех да откажа и се съгласих, когато Тибетският Учител Д. К. ме попита не искам ли да работя с Него – за Еволюцията, за Йерархията.
Той искаше да напише две книги за саморазвитието, тъй като виждаше, че много ученици биха могли много по-бързо да се справят със своите трудности, ако разбираха как по-ефективно могат да преодолеят различните кризи по своя път. Той не скриваше от мен, че да се приемат ежедневно диктовки от Него ще бъде трудна, изнурителна работа, както не скриваше и това, че за много и много ученици тези книги ще бъдат наистина неоценима помощ.
За мен безусловно беше много ласкателно, радостно и приятно да допринеса по този начин своята малка лепта за осъществяването на Великия План, особено предвид тази голяма и неоценима помощ, която аз и съпругът ми получихме в процеса на нашето собствено развитие. Няма да крия, че изпитвах някои съмнения ще бъда ли в състояние вярно и точно, както трябва да предавам мислите и идеите на Д. К., тъй като се чувствах недостатъчно компетентна за това. Но Учителят обеща ежедневно да провежда с мен дисциплинарен тренинг, така че да ни стане и на двамата ясно ще мога ли да приемам диктовките с точността, която Той изисква, или не.
Накрая, след няколкомесечни тренировки и обучение, започна самата работа над първата и втората част на книгата “Огледалото на ученика”. Моята ежедневна работа с Д. К. беше трудна, тежка, но извънредно вдъхновяваща. И аз, и моят съпруг извлякохме много поуки и полза за нас, и затова единственото ми пожелание към всеки, който прочете тези книги, е да ги възприеме с цялото си сърце – като неоценима подкрепа и пособие в помощ на самия себе си.
Бриджит Ломборг
май 1990 г.

Новата вест
Скъпи братя и сестри по Пътя! Отново се обръщам към вас със своята блага вест, тъй като от времето на моята последна информация вие направихте значителна крачка напред и сега ми се предостави нова възможност да ви дам няколко полезни съвета и указания, които, надявам се, ще облекчат разбирането на много проблеми и трудности, с които неизбежно се сблъсква всеки ученик.
Да, аз отново съм с вас, макар и малко преждевременно – защото в нашето време сега вървящите по Пътя на Посвещението изпитват силен натиск отстрани, защото болшинството от вас разпиляват силите си напразно, като ги насочват към решаване на второстепенни, странични проблеми, и накрая - защото по-бързото разбиране на стоящите пред вас проблеми ще облекчи много процеса на изчистване и хармонизация на вашата личност, ще отстрани препятствията по пътя на Светлината на вашата душа, които сега пречат тя да струи леко и свободно. Колкото по-скоро много от вас завършат своя процес на Посвещение, толкова по-скоро самата планета и целият живот на нея ще възприемат огромната полза от това ново велико състояние на разширеното ви съзнание.
Аз – казвал съм това и по-рано – съм изцяло ваш брат по дух и ваш другар, само малко по-напреднал по този Път, отколкото болшинството от вас. Затова, споделяйки с вас своя опит, опита на човек, имащ вече зад гърба си този Път, който на мнозина от вас още предстои да изминат, аз горещо се надявам, че той ще ви помогне много и затова ви съветвам да се отнесете към него с възможно най-голяма сериозност. При такова отношение към моите думи за много от вас те ще станат помощта, утешението и стимула, които ще съдействат за ускоряването на вашето индивидуално развитие, тъй като вие, както никой друг, трябва да разбирате колко е важно сега да се пести от отпуснатото на всеки драгоценно време, да се пести не толкова заради вас самите, колкото заради целия свят.
Възможно е на някои от вас моите думи по повод вашите не винаги добри желания, намерения и постъпки, събрали опита от предишни животи и натрупания опит на предците, да се сторят обидни, възможно е у някого да предизвикат раздразнение, безкрайните повторения на едно и също, повторения, които несъмнено се правят с особена цел, но често водят до това, че у вас възниква чувство на отчужденост или неприемане на моите книги. За вас, както и за всички други, неизменно е необходимо едно – умение да се вслушвате във вашия вътрешен глас, гласа на вашата душа, тъй като той е вашият единствен наставник и водач, вашият висш закон и авторитет. Не е изключено моите наставления в даден момент въобще да не ви бъдат полезни или вие да съумеете да извлечете от тях някаква полза едва след доста време, както не е изключено именно днес те да бъдат за вас тази помощ, от която вие така се нуждаете и която така чакате.
Аз се обръщам към вас, мои братя и съученици, с призива: Бъдете винаги послушни на гласа на сърцето си! За никого от вас аз не искам да бъда безпрекословен авторитет, а и не трябва да бъда, ако моите думи не пробуждат в душата ви ответен отклик или чувство. Аз само се надявам, че много от вас ще могат да облекчат за себе си този мъчителен процес, през който преминава всеки по своя дълъг Път към Посвещението, когато – преди вашата душа да започне да ви управлява – ви е необходимо да разберете, опознаете и победите своята собствена личност.
Преди да пристъпите към четенето на книгата, на онези от вас, които са приели и това мое наставление като учебник за усъвършенстване в благородното изкуство на саморазвитието, в заключение искам да дам следното напътствие: не губете вяра и надежда; бъдете изпълнителни, мъжествени и силни; бъдете готови за безпощадни и обезкуражаващи саморазобличения; колкото и мъчителни да са те за вас; бъдете винаги изпълнени със сърдечна топлота, силна воля и знайте: победата ще бъде ваша!
Смирено и с любов ви изпращам своя сърдечен, братски привет като ваш покорен и предан слуга, известен на много от вас като
Тибетеца
февруари, 1990


12.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Огънят отвътре

 • Автор:Карлос Кастенеда
 • Издателство:Петрум Ко
 • ISBN:
 • Състояние:запазена
 • Година на издаване:1996
 • Брой страници: 332

Състояние: Запазена

Additional DescriptionПовече детайли

"Методът на обучение на дон Хуан се основаваше на схващането, че човек има два типа съзнание. Той ги наричаше десностранно и левостранно съзнание или, накратко, дясната страна и лявата страна. Първата представяше като състоянието на нормално съзнание, необходимо за ежедневния живот. Втората, казваше той, е загадъчната страна у човека, онова състояние на съзнанието, което му дава възможност да бъде магьосник и ясновидец."

В "Огънят отвътре" Кастанеда продължава с все същото си майсторство да изразява в слова неизразимото, да посочва посоки, невъзможни за посочване, и да поддържа равновесието между поетично и философско в невъобразимото си пътешествие до пределите на човешкото съзнание и


4.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Океанът от любов

 • Автор:Кабир
 • Издателство:Зограф
 • ISBN:
 • Състояние:нова
 • Година на издаване:2008
 • Брой страници:334
Additional DescriptionПовече детайли

В действителност "Анураг Сагар" на Кабир е единственият писмен паметник, с който човечеството разполага, чийто обсег се простира далеч, далеч назад и покрива периоди от време, напълно непознати на "Ведите", "Упанишадите" или което и да е друго от свещените писания, известни на света. Нещо повече, "Анураг Сагар" разкрива в последователност разгръщането на Творението от самото му Начало - постепенната изява на различните негови нива на съзнателност - много преди да започне "да тече" и съществува Времето. Боравейки с пероди на продължителност, които човешкият интелект трудно може да си представи, тази грандиозна поема разглежда нещата от онзи космически момент, в който Първоизточникът решава да изяви Себе Си, като вследствие на това възникват неизброимите вселени на видимия и невидимия космос. Разказвайки как Първоизточникът е изявил Своето Творение, "Анураг Сагар" на Кабир посочва също и метода, посредством който изпратените от Първоизточника в по-ниските нива на съзнателност Негови части, наричани от нас "души", могат да се завърнат отново при Него.


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Океанът от любов

 • Автор:Кабир
 • Издателство:Зограф
 • ISBN:
 • Състояние:нова
 • Година на издаване:2008
 • Брой страници:334
Additional DescriptionПовече детайли

В действителност "Анураг Сагар" на Кабир е единственият писмен паметник, с който човечеството разполага, чийто обсег се простира далеч, далеч назад и покрива периоди от време, напълно непознати на "Ведите", "Упанишадите" или което и да е друго от свещените писания, известни на света. Нещо повече, "Анураг Сагар" разкрива в последователност разгръщането на Творението от самото му Начало - постепенната изява на различните негови нива на съзнателност - много преди да започне "да тече" и съществува Времето. Боравейки с пероди на продължителност, които човешкият интелект трудно може да си представи, тази грандиозна поема разглежда нещата от онзи космически момент, в който Първоизточникът решава да изяви Себе Си, като вследствие на това възникват неизброимите вселени на видимия и невидимия космос. Разказвайки как Първоизточникът е изявил Своето Творение, "Анураг Сагар" на Кабир посочва също и метода, посредством който изпратените от Първоизточника в по-ниските нива на съзнателност Негови части, наричани от нас "души", могат да се завърнат отново при Него.


12.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Океанът Руми

 • Автор:превод Красимир Христов
 • Издателство:ЗОГРАФ
 • ISBN:
 • Състояние:нова
 •  Година на издаване:
 •  Брой страници: 120
Additional DescriptionПовече детайли

Oткъcи oт "Мacнaви" и "Дивaн-и Шaмз-и Тaбpиз"

* Знaниe, кoeтo пoвтapяш кaтo пaпaгaл, oтлитa, кoгaтo имaш нaй-гoлямa нуждa oт нeгo.

* "Знaниe" oзнaчaвa нeпocpeдcтвeн oпит зa oгъня: ти caмият дa пoчуcтвaш oгъня, a нe дa бъpбopиш зa димa.

* Аз cъм cянкa, влюбeнa в cлънцeтo. Кoгaтo Ти изгpeeш, aз изчeзвaм.

* Аз cъм влюбeн в Oнoвa, Кoeтo E Haвcякъдe във Bceлeнaтa. Аз cъм Oнoвa, Кoeтo Пpиcъcтвa Haвcякъдe във Bceлeнaтa и кoeтo oбичa. Аз cъм Ти, влюбeн в Ceбe cи. Аз cъм Ти, жeлaeщ Cвoятa Coбcтвeнa Любoв


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Операция Троянски кон - 6

 • Автор: Х.Х. Бенитес
 • Издателство: ИК ” Веда Словена”
 • ISBN: 9545440479
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 192
Additional DescriptionПовече детайли

Поpaди извecтни нeточноcти и apхaизми в пpeводa нa Библиятa нa бългapcки eзик в официaлното издaниe нa Cинодa нa Бългapcкaтa Пpaвоcлaвнa Цъpквa, eвaнгeлcкитe и библeйcки тeкcтовe ce цитиpaт cпоpeд иcпaнcкия и фpeнcки пpeвод нa TОB - Икумeничecки пpeвод нa Библиятa - и ca cpaвнeни c aнглийcкия пpeвод нa NJВ - Новa Иepуcaлимcкa Библия. Bcички имeнa и гeогpaфcки понятия ca пpeдaдeни cъобpaзно c оpигинaлното им звучeнe, зaтовa някои от тях ce paзличaвaт от тpaдиционното възпpиятиe. Читaтeлят вce пaк тpябвa дa имa пpeдвид, чe нacтоящaтa книгa e художecтвeно aвтоpcко пpоизвeдeниe, a нe пpepaзкaз нa peлигиозни тeкcтовe.


8.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Опит за кратко тълкуване и разяснение Евангелието на Йоан

 • Автор: Георги Томалевски
 • Издателство: Бяло Братство
 • ISBN: 978-954-744-084-5
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2007
 • Брой страници: 110
Additional DescriptionПовече детайли

Книгата представя опит да се направи едно малко по-задълбочено тълкувание на текстовете от Йоановото благовестие и да се дойде малко по-близо до скритите истини, изказани в тях...


4.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Освобождение чрез Космично Съзнание

 • Автор: д-р Методи Константинов (съставител: Христо Маджаров)
 • Идателство: Алфиола
 • ISBN: 954-8139-31-6
 • Състояние: нова
 • Година: 2001
 • Брой страници: 168
Additional DescriptionПовече детайли

Представен е Новият Космичен мироглед, очертан от Учителя Беинса Дуно в Неговата Школа.
Това е Вратата на Школата за философи.
Народите и личностите следват Космичния ритъм.
Те ще си подадат ръце по пътя към Светлината.
Най-хуманни и висши максими, носещи истинска Свобода.


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

От кого сме произлезли?

 • Автор: Ернст Мулдашев
 • Издателство: НСМ Медиа
 • ISBN: 9789548477215
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2003
 • Брой страници: 430
Additional DescriptionПовече детайли

Генофондът на човечеството – мит или реалност?

Ако вярвате в древните митове, втората хипотеза е възможна. Ако вярвате в традиционната наука, не се учудвайте, че новите авангардни открития също накланят везните към нея. Може би, макар и в приказно-алегорична форма, митовете са съхранили научните постижения на предходните цивилизации, все още неразгадани от нас. Кой е създал генофонда, кой контролира еволюцията, наистина ли е способен да възроди живота в случай на глобална катастрофа? Кой е човекът, чиито очи са изобразени върху тибетските храмове? Какви са лемурийците, атлантите, фараоните, пророците, ренесансовите гении, Нострадамус, Айнщайн, Ванга?


12.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Отвъд скритите спомени. Пътуване към нашата истинска същност

 • Автор: Д-р Менис Юсри
 • Идателство: Бард
 • ISBN: 9789546552617
 • Състояние: нова
 • Година: 2011
 • Брой страници: 240
Additional DescriptionПовече детайли

Oщe прeди дa ce родим и кaто cъвceм мaлки дeцa нaшият опит cъc cвeтa и c родитeлитe ни e оформил по нaчини, зa които дори нe подозирaмe. В нaчaлото мозъкът ни нe e бил доcтaтъчно рaзвит, зa дa рaзбeрe прeживявaниятa ни, и зaтовa тe ca оcтaнaли в нaшeто подcъзнaниe. Днec, кaто възрacтни, някои от рeaкциитe ни в рaзлични cитуaции ca продиктувaни от минaлото. Te ca ce прeвърнaли в aвтомaтични зaщитни рeфлeкcи, които понякогa ни прeчaт дa поcтигнeм оновa, коeто жeлaeм.

В „Oтвъд cкрититe cпомeни“ д-р Meниc Юcри рaзкривa мощнитe, нeвидими вълни нa влияниe, които опрeдeлят нaшитe дeйcтвия, обвързвaт ни c минaлото и ни зaкотвят в нacтоящeто. Tой прeдлaгa проcти, но eфeктивни упрaжнeния, c които дa опрeдeлим кaк точно дeйcтвиятa ни днec ca cвързaни c прeживявaниятa от рaнното ни дeтcтво и c взaимоотношeниятa c родитeлитe, кaкто и c минaлитe поколeния, иcториятa и културaтa.

Oт книгaтa щe рaзбeрeтe кaк рaннитe ни подcъзнaтeлни cпомeни влияят нa рeшeниятa, които взeмaмe днec и щe нaмeритe упрaжнeния зa рaзкривaнe нa cкритaтa пaмeт.

Cъдържaниe
- Прeдгoвoр
Кoнфликтът мeжду нaшитe нaмeрeния и oнoвa, кoeтo пocтигaмe

- Кaк coциaлният ни мoзък ни прaви тeзи, кoитo миcлим, чe cмe
- Bярвaниятa ca пo-cилни oт рeaлнocттa
- Отнoшeниeтo мeжду вярвaнe и пaмeт
- Haшият aвтoмaтичeн мexaнизъм зa прeдпaзвaнe - Зaщитникът
- Иcтoриятa, cцeнaрият и дeйcтвиятa, кoитo изпoлзвaмe, зa дa cкриeм иcтинcкaтa cи cъщнocт

Прoцecът нa изцeлeниe

- Миcлeнe и чувcтвaнe
- Оcъзнaвaнe нa oгрaничeниятa + cъчувcтвиe към ceбe cи = трaнcфoрмaция
- Haблюдaтeлят и нaблюдaвaният
- Прeживявaнe нa чувcтвaтa тaкивa, кaквитo ca
- Hямa oт кaквo дa ce cтрaxувaмe
- Дoпуcнeтe нoви прeживявaния в живoтa cи
- Изцeлeниeтo e прoцec, a нe мeтoд

Eпилoг. Пътувaнe бeз крaйнa цeл
Пocлeдни думи
Библиoгрaфия


13.99 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Отвъд тайната. Духовната сила и законът за привличането

 • Автор: Д-р Лиза Лав
 • Издателство: ИК “Бард”
 • ISBN: 9789546552488
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 240
Additional DescriptionПовече детайли

Може да имате всичко, което поискате. Но необходимо ли е?

„Тайната” ни запозна със закона за привличането. Според него всичко, което искаме, може да бъде наше. Ала законът за привличането е нещо повече от положително мислене и план за бързо забогатяване. В „Отвъд тайната” Лиза Лав ни учи как да го използваме духовно. Егоизмът и алчността в човешката природа ни карат да искаме още и още. Книгата ни вдъхновява да погледнем отвъд собственото си его и да привличаме и задържаме предмети и събития, които ще бъдат благотворни за нас и за останалите.

Лиза Лав прави закона за привличането достъпен за всекиго, разбулвайки важни прозрения как да намерим истинското и трайно удовлетворение от живота.

„Отвъд тайната” учи как да:

● разберем какво иска духът в този живот
● използваме закона за привличането, за да придобием представа за своята същност и съдба
● създадем и да поддържаме усещането за дълбоко духовно удовлетворение.

Не всеки може да използва закона за привличането, за да спечели от лотарията или да бъде следващият музикален идол. Но с негова помощ всеки би могъл да стане по-щастлив и по-добър.


12.99 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Отговори за непосветените, ч.1

 • Автор:Зор Алеф
 • Издателство:Анхира
 • ISBN:
 • Състояние:нова
 • Година на издаване:2005
 • Брой страници:366
Additional DescriptionПовече детайли

Духовен учител отговаря на въпроси, които вълнуват всеки: за Бога и душата, за греха и кармата, за любовта и секса, за смъртта, зад-гробния живот и прераждането, за ангелите и другите невидими същества... Кои сме ние? Откъде идваме и какъв е пътят ни?
..


8.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Отговори за непосветения ч.1

 • Автор: Зор Алеф
 • Издателство: Анхира
 • ISBN: 9549882160
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2005
 • Брой страници: 366
Additional DescriptionПовече детайли

"Отговори за непосветения" представят беседите на духовния учител, мистик и целител Зор Алеф с неговия баща - писателя Александър Руденко.

Формата на естествен диалог, остротата и актуалността на повдигнатите въпроси, дълбокото древно знание и необичайният стил (разговор на баща и син, където синът се явява в ролята на наставник), превръщат "Отговори за непосветения" в настолна книга за всеки човек, търсещ отговорите на най-вълнуващите въпроси от живота, и отправят читателя в завладяващо пътешествие към собственото му вътрешно съкровище.


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Отговори за непосветения ч.2

 • Автор: Зор Алеф
 • Издателство: Анхира
 • ISBN: 954988239Х
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2005
 • Брой страници: 416
Additional DescriptionПовече детайли

Духовните учители се раждат в човешки тела и това им налага условията на същото съществуване, което животът налага на всеки един от нас.

Но те дават на учениците си онази опора, която превръща догатките в знание, а знанието в осъзната сила. За себе си той казва: "Дойдох да донеса толкова истина, колкото мога."

От филма "Необяснимото", излъчен по БНТ. канал 1 на 12.02.2001 г.


14.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Отново Амазонки

 • Автор: Галя К. Маджарова
 • Идателство: Алфиола
 • ISBN: 978-954-8139-50-2
 • Състояние: нова
 • Година: 2008
 • Брой страници: 312
Additional DescriptionПовече детайли

Този труд раздипля гънките на времената и разказва за мисията на амазонките и връзките им с българския род. „Ние сме генетични носители на нашата история. Така, преди 15 год., американски ясновидец разказваше истории с амазонки, които наблюдаваше в моята аура. Днес Галя оживи това минало." Акад. Хр. Маджаров „Уверена ръка на изследовател пише уникална книга за амазонките. Тя ще бъде ярка страница от общата история на българите... Мисля, че в жилите на нейната авторка тече амазонска кръв..." Акад. М. Юхма „Само една амазонка може да събори кулите от заблуди и да съсече веригите, с които е окована истината за Жената." Изд. „Алфиола " „Тази книга е един жест на признателност към амазонките - Жриците на Светлината, независимо как ги наричаме: богини, самодиви, юди, музи, амазонки. Те са бдели над дедите ни, за да оцелеят след Потопа, за да ни има днес... Произходът им е по-древен от този на фараоните; те са жреческа каста, оцеляла от Атлантида." Галя Маджарова В тези страници ще намерите още за: - Атлантида - родина на Амазонките; атланти в Тракия; - държавническата мисъл на Амазонките и техните градове; - Амазонките и Свещения Граал; амазонския ген на българката; - Сборяново - българската Гиза; защо Кариатидите са десет? - магията на деветте Музи и на седемте Вълшебници; - Вакхански, Дионисови, Елевзински и Орфееви мистерии; - „Показалец..." на Раковски и Самодивите; - „Веда Словена" и преданията за Юдите; - как светът ще се оправи за 25 години ...


14.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Очерци за ведическата литература

 • Автор: Сатварупа Готсвами
 • Издателство: Бхактиведанта Бук Тръст
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 1994
 • Брой страници: 158
Additional DescriptionПовече детайли

Какво представляват Ведите?
Емпиричният подход към ведическата литература
Основни понятия във ведическата литература
Ведическата литература - сиддханта и история
Ученията на ачариите
Имперсонализмът срещу теизма
Ведическата социална философия
Първите индолози
Приложения


2.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Паметта на материята или изкуството на психометрията

 • Автор: Жан Приор
 • Издателство: Гуторанов и син
 • ISBN: 9545070250
 • Състояние: запазена, с печат
 • Година на издаване: 1993
 • Брой страници: 221
Additional DescriptionПовече детайли

Психометрията е особен тип ясновидство, свръхестествено познание чрез докосване. Книгата Ви предлага вълнуващо пътешествие в историята заедно с най-известните съвременни психометрици.


15.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Паневритмия

 • Автор: Георги Стойчев
 • Издателство: Бяло Братство
 • ISBN: 9789547440838
 • Състояние: запазена
 • Година на издаване: 2007
 • Брой страници: 200
Additional DescriptionПовече детайли

Геометричната фигура, в която е синтезирано цялото знание на света, е кръгът, символ на Вечността и съвършенството. Кръгът е универсалният ключ, чрез който можем да познаем една от най-великите тайни - живота. Ще използваме този ключ, за да се опитаме да влезем във вътрешния свят на Паневритмията и на шестте гимнастически упражнения.


4.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Писма от Христос

 • Автор:Багрина Кларк
 • Издателство:Интелект
 • ISBN:
 • Състояние:нова
 • Година на издаване:
 • Брой страници:63

1.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Подсъзнание, прераждане и нива на съзнание

 • Автор: Валентин Ковачганев
 • Издателство: Симолини
 • ISBN: 9789549493580
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2012
 • Брой страници: 100
Additional DescriptionПовече детайли

Тази книга не е за всеки.

В нея се съдържа истината, която не е по силите на всеки да я разбере и приеме, тя убива слабите и помага на търсещите да намерят по-бързо верният път.

В тази книга парапсихологът Валентин Ковачганев споделя прозренията си от личните си странствания, както и опита, натрупан при срещи със страдащи и търсещи хора.

Не приемайте нищо от тази книга на доверие, съмнявайте се и търсете и така ще намерите вашата индивидуална житейска пътека. Ползвайте истината като посока, тя не е абсолют на който да служите сляпо. И не забравяйте да търсите уникалността във всяко събитие и личност, както и това, че се прераждаме стотици пъти.


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Поклонението на Джеймс

 • Автор: Джордж Джоунс
 • Издателство: Зограф
 • ISBN: 9541501435
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2004
 • Брой страници: 94
Additional DescriptionПовече детайли

Това са записки от вътрешното пътуване на Джеймс, един последовател на Кирпал - необикновения духовен ад-епт от XX век. Не е от голямо значение дали тези записки ще бъдат възприети като истина или като алегория. Ако някои сметнат разказаното за алегорично или за плод на въображението, то може да се спомене, че алегорията или фантазията {като литературни жанрове - б.пр.) могат да отразят най-невероятните опитности, които се преживяват в сияйните области на човешкия дух. За мнозината, които вървят по висшия Път на Последователя, тези записки ще опишат опитности, за които те знаят, че са реалност и факт на други нива на съзнание.

В този свят винаги са идвали духовни адепти, Светци-Учи-тели от най-висшата степен, за да даряват неостаряващото послание на Истината. Изпълнени с блаженството от осъзнаването на Бог, те безвъзмездно предават своето знание и своята мъдрост на онези, които искрено търсят най-висшата Истина. Когато един такъв търсещ влезе в контакт с истински духовен адепт, той може да получи от него искра от духовна съзнателност. Човек не може да придобие тази духовна съзнателност единствено с четене на книги, макар духовните твърдения на мистиците2 да са записани в свещените писания. Думите могат да предхождат „виждането"; необходимо е обаче да се извършват вътрешни духовни практики, за да бъде възможно думите да станат реалност.

Авторът на тази книга не претендира за нищо; той просто предоставя на читателя личните духовни записки на Джеймс, един от мнозината, искрено търсещи Истината, който е намерил жив духовен адепт на своето време и който е вървял по „моста на дъгата", докато накрая види своя Истински Дом.


4.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Поклонници на светлината

 • Автор: Борислав Иванов
 • Издателство: Новата цивилизация
 • ISBN: 9789548365246
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2009
 • Брой страници: 144
Additional DescriptionПовече детайли

"Който следва пътя на лъжата - го очаква най-лошото, който следва пътя на истината - го очаква най-хубавото."

"Бори се най-напред със злото в самия себе си!"

"Истината е най-доброто благо!"

"Добри мисли, добри думи, добри дела!"

ЗОРОАСТЪР


7.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Полет над пропастта

 • Автор: Ефим Кушнер
 • Издателство: Новата цивилизация
 • ISBN: 9548365278
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2009
 • Брой страници: 120
Additional DescriptionПовече детайли

Ефим Кушнер е роден на 30 април 1940 г. в гр. Бобруиск. Белорус. През 1960 г. завършва радио техникума в гр. Горки, а през 1966 г, - Московския финансово икономически институт. Поезията го увлича от петнадесетгодишен. Участва в различни литературни кръжоци.
През 1983 г. създава своя храм за духовно и физическо развитие и изучава духовна литература. Повече от пет години се занима ва с: аналитични изследвания върху книгите на Владимир Мегре "Звънтящите кедри на Русия". Автор е на редица книги - "Безкръвната революция", "Завръщането в Рая", На прага на безсмъртието" и пр.
През 1990 г. с вълната емигранти от СССР заминава за Израел.
От 2005 г. се включва в изграждането на родовото имение "Дуброво" около Нижни Новгород в Руската федерация.


6.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Посвещение човешко и слънчево

 • Автор: Тибетеца чрез Алис Бейли
 • Издателство: Анхира
 • ISBN: 9549882071
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2000
 • Брой страници: 176
Additional DescriptionПовече детайли

Пътят на посвещенията, рабиран като: - процес на проникване в тайната на науката за 'АЗ'-а - крепнещо съзнателно единение на човека:
1. Със себе си и с другите въплатени хора.
2. С висшия си "АЗ" и с всички "АЗ"-ове.


7.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Православие и езотеризъм

 • Автор: Евгени Добрев
 • Издателство: Данграфик
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 160
Additional DescriptionПовече детайли

...Тази книга дава отговори, но и поставя множество въпроси, за които трудно може да се намери коректно становище. Структурата на книгата е изградена така, че да прераства по-скоро в справочник на серия от въпроси и съответните им отговори. Те от своя страна имат подчертана конкретност, но едновременно с тази категоричност носят в себе си и и допълнителни гледни точки...

Спас Мавров


6.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Православие и езотеризъм - ч.2

 • Автор: Евгени Добрев
 • Издателство: Данграфик
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 144
Additional DescriptionПовече детайли

...Тази книга дава отговори, но и поставя множество въпроси, за които трудно може да се намери коректно становище. Структурата на книгата е изградена така, че да прераства по-скоро в справочник на серия от въпроси и съответните им отговори. Те от своя страна имат подчертана конкретност, но едновременно с тази категоричност носят в себе си и и допълнителни гледни точки...

Спас Мавров


6.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Практикуване на силата на настоящето

 • Автор: Екхарт Толе
 • Издателство: Кибеа
 • ISBN: :  9789544744762
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2009
 • Брой страници: 152
Additional DescriptionПовече детайли

"Практикуване на силата на настоящето" включва грижливо подредени извадки от излязлата през 2004 г., доказала качествата си на велика духовна сила "Силата на настоящето". Настоящата книга дава тези упражнения и ключове. Четете книгата бавно или я отваряйте наслуки, размишлявайте върху думите, дори върху пространството между думите, и може би след време - или незабавно - ще откриете как нещо съществено се променя в живота ви. Можете да промените и извисите не само вашия живот, но и вашия свят.


13.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Преодолей гравитацията. Изцеление отвъд границите на разума

 • Автор: Каролайн Мис
 • Издателство: Аратрон
 • ISBN: 9789546263681
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 296
Additional DescriptionПовече детайли

В тази книга Каролайн Мис предизвиква традиционния подход към лечението, според който ние винаги можем да намерим причини за това, което се случва с нас. Всъщност не можем и не е нужно да го правим, за да се излекуваме. Сега е моментът да изследваме един модел на лечение, който ни води към по-дълбоки и резултатни истини.

Въз основа на дългогодишната си практика като интуитивен лечител и духовен учител Каролайн Мис разказва истински истории на хора, смятани за “неизлечими случаи”, които като по чудо са се излекували от болестта си. Вдъхновена от тези обикновени хора, преодолели най-различни физически и психологически болести – от рак до диабет в напреднал стадий – тя се възползва от мъдростта на великите мистици, които й дават по-дълбоко разбиране за духовните основи на лечението. Основавайки се на техните учения, Каролайн въвежда модел на лечение, който се позовава на осъзнаването на връзката между нашите седем Божествени дара и седемте ни сенчести страсти.

Неразделна част от този подход на мистично изцеление е ангажиментът, който нашата душа поема, изоставяйки безплодното търсене на причина и логика и работейки в хармония с мистичните закони, които управляват целия живот. В това знание се намира ключът, който разкрива какво значи да преодолеете гравитацията на условностите и да разчупите границите на обикновеното мислене. По този начин ще осъзнаете как да сложите край на личните си страдания и да намерите кураж да изградите нов живот, изпълнен с благословии.

Тази вдъхновяваща книга ни учи, че е възможно да излекуваме себе си и другите със силата на благодатта и да станем господари на собственото си физическо, емоционално и духовно благоденствие.


13.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Приказно поточе

 • Автор: Петър Дънов (Беинса Дуно)
 • Издателство: Алфа-Дар
 • ISBN: 9548785323
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2000
 • Брой страници:

3.50 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Приливи и отливи

 • Автор:Петър Дънов (Беинса Дуно)
 • Издателство:Алфа-Дар
 • ISBN:9548785374
 • Състояние:нова
 • Година на издаване:2001
 • Брой страници:

4.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Пробуждане на душата

 • Автор:Мария Майсторова
 • Издателство:
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година на издаване:2003
 • Брой страници:176
Additional DescriptionПовече детайли

Многовековната свързаност единтствено със сетивния свят предопределя сложността на опита да се освободим от предишните представи и да причислим към битието и това, което сега не можем да възприемем. Може би все още сме в пещерата на незнанието и не сме се обърнали, за да видим огъня. Нека повярваме на тия, които могат да ни кажат какво има от другата страна. Защото световете са свързани. И без да допускаме, че някои от тях е илюзорен, просто да приемем, че има много сложна система, чиито закономерности могат да бъдат обяснени и приближени до нас така, както Висшата любов ни докосва. Мария Майсторова прави това. Написаното е със стойността на откровение и напътствие. Проблемите получават завършени обяснения такива, до които все още не сме достигнали. Но не е трудно да приемем тяхната логика.


5.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Просветлението

 • Автор: Рон Смодермон
 • Издателство: Слово
 • ISBN: 954-439-125-6
 • Състояние: запазена
 • Година на издаване: 1993
 • Брой страници: 148
Additional DescriptionПовече детайли

"Това е въведение към една книга, която от своя страна също е въведение, а именно, към един начин на живот и мислене, развивал се в движението за човешки потенциал през изминалите десет хиляди (а може би и повече) години. Материалът на тази книга не трябва да се разбира като някаква нова, добра идея. Дори не се касае за система от правила как да подредим живота си, в която аз вярвам. Тя не е нова настилка на Вашия път в живота, нито пък някакъв нов метод от рода “изпробвай това”. Това, за което става дума тук, дори не е онова, което изглежда че е, когато четете думите. В действителност става дума за Вас, но не за този “Вас”, който обичайно си представяте, когато мислите за себе си. Този “Вие”, с когото бих желал да Ви запозная, е божественият “Вие”, но в никакъв случай не се ограничава от него. Целта на тази книга е да Ви даде възможност да преживеете себе си като божествен – процес, който през всички времена е бил наричан просветление. За да почувствате себе си като божествен, необходимо е да разгледате всекидневния Вие. Той се описва в Книга първа: Запознаване с разсъдъка. Може би понякога ще се отегчавате при четенето или ще се чувствате засегнат при сблъсъка с всекидневния Вие. Както и да е, необходимо е да се разберат всички негови аспекти, за да бъдете в състояние да видите през него божествения Вие. Терминологията, използувана тук, може би е нова за Вас. За да можете да преминете през следващите страници, от Вас ще се изискват известно внимание и издръжливост. Възможно е също това да Ви донесе много радост. Резултатът ще бъде разширяване обхватността на Вашия живот и ангажираност да вземете участие в него по начин, който може би на “Вас” изглежда невъзможен. Написал съм всяка глава отделно за себе си, за да улесня опресняването на Вашите знания, без да се утежнява нормалният Ви живот. При написването на тази книга не съм имал никакви други намерения, освен да Ви служа. Аз оценявам божествения Вие като истинския източник на онова, което ще постигнете при четенето на тази работа.
Всички идеи в тази книга трябва да бъдат четени и прилагани на собствена отговорност. Те не представляват безпогрешна рецепта за водене на живот. Вие сте отговорен за това, в което вярвате, и за последствията от своите убеждения."


3.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Пространство на любовта

 • Автор: Владимир Мегре
 • Издателство: Новата цивилизация
 • ISBN: 9789548365215
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2009
 • Брой страници: 160
Additional DescriptionПовече детайли

Книгата е разказ за необикновена жена, притежаваща дар за изцеление на душата и тялото на човека.


6.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Протоколи на сионските мъдреци

 • Автор: Ашер Гинсберг
 • Издателство: Хелиопол
 • ISBN: 9545781327
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2010
 • Брой страници: 119
Additional DescriptionПовече детайли

Протоколите представляват кристализирана идеология на юдаизма, извлечена от неизменните и вечните закони на пророк Мойсея, точно такава, каквато ни я рисува 35-вековната еврейска история. С необясним за нашия морал цинизъм, те разкриват грандиозните цели на юдейството, безпощадната жестокост и абсолютната безогледност на средствата за постигането им.
Мислите, изказани в протоколите, хвърлят ярка светлина върху най-големите и мъчно обясними религиозни, хуманитарни и политически събития във всеобщата, а особено в новата история. Те са безпогрешен шифров ключ, с който се разгадавани сложните социални и икономически проблеми, които създадоха най-големите обществени сътресения във всички европейски държави от XV век насам.


3.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Първата и последна свобода

 • Автор: Джиду Кришнамурти
 • Издателство: Кибеа
 • ISBN: 9544742018
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2000
 • Брой страници: 292
Additional DescriptionПовече детайли

Както Олдъс Хъксли подчертава в предговора на книгата, основната теза на учението на Кришнамурти е, че главният проблем на всеки отделен човек може да се реши само по един начин - за себе си и чрез себе си. Почти във всяка глава, независимо от третираната тема (за национализма, за дисциплината, за молитвата, за естеството на аза), това е основната идея. Религиите, догмите и колективните решения никога не са подходящи.
Човек стига до вечната действителност, върху която се крепи съществуването му, не чрез вярата и символите на другите, а чрез самопознанието. Хората с добра воля не трябва да следват формули, защото формулите водят неизбежно до "сляпо" мислене.
Тази забележителна книга с коментарите на Кришнамурти по най-съществените въпроси на живота - за любовта и секса, за страха и властта, за истината и лъжата, за смъртта и бога... - непрестанно трасира пътя на мъдростта като път към свободата - към освобождаване от егоцентричната обвързаност и шаблоните на мислене, наложени от обществото.


12.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Път към съвършенството: Въведение в божественото учение на Учителя Петър Дънов

 • Автор: Петър Дънов (Беинса Дуно)
 • Издателство: Кралица Маб
 • ISBN: 9789545330063
 • Състояние: запазена
 • Година на издаване: 1996
 • Брой страници: 216
Additional DescriptionПовече детайли

Настоящата книга е предназначена за всички, а не само за ония, които се интересуват от окултните науки. Защото въпросите, които окултната наука разглежда, са вечни и универсални.

В основата на изложеното тук стои новото Божествено учение на Учителя Петър Дънов (Бениса Дуно) от България.

Авторът се е постарал да улесни читателя, като му предлага в малък обем максимално количество информация.

В книгата не са застъпени всички окултни теми и науки, въпреки че Учителят ги е разглеждал. Въпросите на астрологията, например, на храненето, при-родосъобразния живот, лекуването и пр. не се разглеждат тук.

Колкото за гадаенето на боб, тази тема е допусната инцидентно, повече за колорит, отколкото като значимост. Но и тя може да бъде оправдана като опит за приложение на казаното относно числата в една окултна област, свързана, какво винаги, с интуицията.

Читателят трябва да знае още, че всяко едно от заглавията в тази книга само загатва, а не изчерпва дадената тема. Без друго това е невъзможно, защото книгите на Учителя са много - над 130 издадени и още десетки неиздадени томове.

Следователно тази книга не цели да обяснява, или да замества самото учение. Тя дори не е "въведение" в строгия смисъл на думата, по-скоро опит да заинтригува любознателните и интелигентни читатели, като ги отправи към самия извор - Учителя и неговото Слово.

Защото, както казва Учителят, ние можем да доведем коня до извора, но не можем да го накараме да пие насила, нито можем да пием вместо него.
Хр. Дочев


7.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Пътища и методи за влизане във връзка с Невидимия свят

 • Автор: Петър Дънов
 • Издателство: Бяло Братство
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година: 2011
 • Брой страници:
Additional DescriptionПовече детайли

”Ще кажете, че разговаряте с духовете. И аз разговарям с тях, при това не се нуждая от медиуми. Направо се разговарям с духовете. Мнозина мислят, че като се разговарят с духовете, всичко казано от тях е повече от чиста монета. Те не подозират, че и в другият свят има толкова нечистота, колкото и на земята. И там има лъжи и заблуждения, както и тук. Там може да се оплетеш много по-лесно. За да се справите с тези лъжи и примки, трябва да имате прозорлив и схватлив ум. Като влезеш в духовния свят между лъжливите духове, те ще те нахранят и напоят, ще те заведат на разходка на техните ливади между безброй цветя, които упояват и ще те приспят. Като се събудиш, ще се чудиш къде си. Те започват добре, свършват зле. Знаете ли, че и духовете са като вас, но с по – ефирни тела, те разполагат с по – големи възможности от тези, с които вие разполагате. Като се отегчат от нещо, те започват да се занимават с хората на Земята – шегуват се с тях, разказват им различни измислици, подиграват се с тях. Ако искате да влезете във връзка с духовете, трябва да събудите духовните си чувства и да се пробуди висшето съзнание.”


1.50 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Пътуване през времето. Българо-японски мистерии.

 • Автор:  Христо Маджаров
 • Издателство: Алфиола
 • ISBN: 978-954-8139-45-8
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2007
 • Брой страници: 240
 • над 100 илюстрации – 22 цветни
Additional DescriptionПовече детайли

Откъде е името “БЪЛГАРИ”?
Български календар и миграции в Далечния Изток
Родственици ли са японци и българи?
Как е създадено Айкидо?
Какво ражда светоусещането на Дзен?
За Новия Порядък според български и японски пророци


13.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Пътят и времето Светска биография на Петър Дънов. Началото, т.1

 • Автор: Атанас Славов
 • Издателство: Бяло Братство
 • ISBN 9548091836, 9789548091831
 • Състояние: нова
 • Година: 1998
 • Брой страници:319
Additional DescriptionПовече детайли

Пътят и времето : Светска биография на Петър Дънов : Т. 1. : Началото


9.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Пътят към Аза

 • Автор: Димитър Мангуров
 • Издателство: Хелиопол
 • ISBN: 9789545782442
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2009
 • Брой страници: 190
Additional DescriptionПовече детайли

Тази книга е опит за отговор на най-важните въпроси в Битието и авторът ще го направи след петдесет години търсене на Истината. Единствената ми молба към читателя е безпристрастно да се отнесе към написаното и тогава с удивление ще открие в него отражението на собствената си многопластова личност.


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Пътят на пробудената душа. Астрология на Tраките.

 • Автор: Спас Мавров
 • Издателство: Данграфик
 • ISBN: 9549418057
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2009
 • Брой страници: 288
Additional DescriptionПовече детайли

Навлизането в мистериите на траките чрез тяхната астрология не е най-удачният вариант да проникнем добре в дълбочината и пространността на знанието им. Всичко, достигнало до нас по един или друг начин (основно чрез легендите им, които Гърция пресъздава като свои), е забулено и закодирано до неузнаваемост. Откриваме го като изящен предмет, като посмъртна маска, озадачаващ ритуал и т.н. Удивлението ни е единствената форма за окачествяване - нямаме ясно установени реални критерии в тракологията, които да позволят изследване в характерен порядък, присъщ единствено на този етнос, религия, бит и култура. От печата върху един съд датираме цяла епоха, от сходствата на творческото въображение окачествяваме нива на духовност и умения. Случайно попаднал в погребението предмет става недоказан еталон за дълги интерпретации и изводи. Един недоказан труд става опорна точка за следваща също толкова недоказана интерпретация. Като прибавим и преднамереното насочване от заинтересовани по една или друга причина среди, въпросът става крайно противоречив и дискусионен. Опитът ни да пресъздадем запазеното от устните предания тайно знание на траките има само тази цел - да се разкрие една от фундаменталните посоки на духовното съзнание на траките. Темата "Пътят на пробудената душа" би трябвало да се разглежда след тайните на химните на Орфей, на мистичния поход на Аргонавтите, мистериите на Дионис и т.н.

Излизането на този труд преди другите се дължи на това, че вече съществува разработка върху принципите и проблемите на езотеричната астрология от Учителя Джуал Кхул, в която той прави анализ на подвизите на Херакъл. Той пропуска да отбележи, че те са тракийски и че езотеричната астрология води своето начало от този народ. Ние смятаме въпроса за фундаментален, затова разглеждаме еволюцията на душата като предхождащ момент от разкриването на тайните на тракийската култура.


15.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Пътят на работника на светлината. Събудете своята духовна сила да знаете и да лекувате

 • Автор: Дорийн Върчу
 • Издателство: Аратрон
 • ISBN: 9789546263414
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2010
 • Брой страници: 357
Additional DescriptionПовече детайли

Чувствате ли се призвани да лекувате другите хора?
Искате ли да участвате активно в разрешаването световните социални и екологични проблеми?
Вярвате ли, че духовните методи могат да помогнат за излекуването на всяка ситуация?
Чувствате ли вътрешно влечение да пишете книги и да обучавате или консултирате другите?
Чувствате ли, че сте тук в името на една висша цел, дори да не сте сигурни каква точно е тя или как да я изпълните?

Ако сте отговорили с “да” на тези въпроси, то вие сте работник на Светлината.
В тази книга д-р Дорийн Върчу описва как е поела по пътя на работника на Светлината. Тя разказва собствената си история за пробуждането на нейните способности на ясновидец и лечител. Думите на Дорийн могат да бъдат вдъхновение за всички, които са тръгнали на духовно пътешествие, чрез което да си спомнят своята Божествена мисия и да преоткрият естествените си духовни умения.
Книгата ще ви помогне да събудите отново своите дарби, като способността да лекувате на духовно и енергийно ниво и да правите психични тълкувания за миналото, настоящето и бъдещето. Дорийн Върчу дава напътствия как да провеждате лечебни сеанси, как да повишите своята психична чувствителност, как да призовавате ангелите, които винаги са близо да вас, и как да отворите третото си око.

Дорийн Върчу е ясновидка и доктор по психология. Тя провежда семинари и лекции на различни места по света и участва в много телевизионни и радио програми. Д-р Върчу е автор на много книги и гадателски карти за духовно развитие и работа с ангелите. За повече информация можете да посетите нейния уебсайт: www.AngelTherapy.com.


15.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Пътят на толтеките. Един разговор с Карлос Кастанеда

 • Автор:Грациела Корвалан
 • Издателство:Аркадия
 • ISBN:
 • Състояние:нова
 • Година на издаване:1993
 • Брой страници:92

Сътояние: Запазена

3.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Пътят на Ученика

 • Автор: Петър Дънов (Беинса Дуно)
 • Издателство: Бяло Братство”, София, 2010 г.
 • ISBN:978-954-744-132-3
 • Състояние: нова
 • Година: 2010
 • Брой страници: 824
Additional DescriptionПовече детайли

Поредицата Съборно слово обединява в хорнологичен ред беседите, изнясяни от Учителя на Седемте Рилски езера, Витоша и в София на Изгрева, систематизирани досега като рилски и съборни. В томчето ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА са публикувани и 12 лекции от Общия окултен клас, държани на Седемте рилски езера от 23 юли – 24 август 1930 г.

Настоящото издание включва беседи, публикувани досега в сборниците:
ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - беседи от Учителя, дадени на учениците от Всемирното Бяло Братство през лятото на 1927 г., София, Изгрев.
ПО БОГА НАПРАВЕНИ - беседи от Учителя, дадени на учениците от Всемирното Бяло Братство през лятото на 1929 г., София, Изгрев.
БЛАГОСЛОВЕНА МЕЖДУ ЖЕНИТЕ - беседи от Учителя, дадени на учениците от Всемирното Бяло Братство през лятото на 1930 г. при Седемте рилски езера.
ДОБРОТО ОРЪЖИЕ – лекции на Общия окултен клас на учениците на Всемирното Бяло Братство IX година (1929-1930 г.) том III.


14.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Раждане. Когато духовното и метафизичното се слеят

 • Автор: Шари Арисон
 • Издателство: Сиела
 • ISBN: 9789542809616
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2011
 • Брой страници: 96
Additional DescriptionПовече детайли

Докато световната икономика стои на ръба на пропастта, а Земята се е устремила към предстояща екологична катастрофа, Шари Арисон – една от 50-те най-влиятелни и богати жени в света, ни изпраща послание. Тя стои начело на Arison Group, чиято дейност се състои в бизнес и благотворителност и включва водещи корпорации като Bank Hapoalim (най-голямата Израелска банка), Shikun & Binui (най-голямата компания в Израел за недвижими имоти и инфраструктура) и Salt Industries – (най-големият производител на сол в Израел). В книгата си Арисон споделя убеждението си, че богатството й е дар, трибуна за изразяване на дълбоките й вярвания за издръжливостта, взаимното уважение и преобразяването на света. Книгата „Раждане“ е призив да създадем нова реалност за нас и за бъдещите поколения. Тя е потвърждение, че притежаваме в себе си силата да превърнем срива в промяна, хаоса в хармония и да трансформираме неуспешните практики в нов начин на живот – модел, който съдържа както душевност, така и материя, за да създадем по-добро и по-светло бъдеще за човечеството.
Да разкриеш себе си винаги e страшно и трудно, особено когато това означава да разтвориш душата и вътрешния си мир. Винаги съществува страх, че хората няма да те приемат, че ще ти се присмиват и съдят или нещо още по-лошо. Потребността ми да оголя душата си пред света води началото си от стиха от Талмуд, в който се казва: „... за този, който спаси една душа, се смята, че е спасил целия свят.” Изпитвам огромна потребност да помогна на човечеството. Искам да подтикна хората към промяна. Искам да ги отведа по-близо до Бог. Ако моето разкриване постигне това, значи страхът и трудностите са си стрували риска.


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Разговори с Бога : Един необикновен диалог – книга 1

 • Автор: Нийл Доналд Уолш
 • Издателство: Недкова и Сие
 • ISBN: 9548342162
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 1999
 • Брой страници: 242
Additional DescriptionПовече детайли

... знаех, че тази книга е за всекиго и че трябва да бъде издадена, защото е чудесен дар за всички, които наистина търсят отговори и които наистина се интересуват от въпросите; за онези, които са поели на поход към истината с искреност в сърцето, копнеж в душата и с отворено съзнание. И това в общи линии сме всички ние.


8.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Разговори с Бога – книга 2

 • Автор: Нийл Доналд Уолш
 • Издателство: Дар-Логос
 • ISBN: 9549903036
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2004
 • Брой страници: 303

Изчерпана наличност

Additional DescriptionПовече детайли

Диалогът продължава...Тази промяна в парадигмата изисква мъдрост,голяма смелост и обща решителност.Защото страхът може да достигне до самото сърце на тези концепции и да ги обяви за погрешни.Страхът може да подрони тези прекрасни истини...Но вие не ще можете да създадете едно общество,за което сте мечтали винаги,докато не осъзнаете с мъдрост и яснота върховната истина,че онова,което вършите на другите,го вършите на себе си;че каквото не направите за другите,не успявате да осъществите и за себе си;че болката на другите е ваша болка и радостта на другите е ваша радост и че когато я отричате,вие отричате частица от себе си.Сега е моментът да пресътворите Истинския си Аз и да осъществите своя дял.Защото когато възстановите своята истинска връзка с Бога,Ние ставаме неразделни.И никой не ще може вече да Ни раздели.


0.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Разумният живот, МОК, III, 1923-24

 • Автор:Петър Дънов (Беинса Дуно)
 • Издателство: Бяло Братство”
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година: 1995
 • Брой страници:
Additional DescriptionПовече детайли

[Сканирана:] Учителя. Разумният живот. Младежки окултен клас. Година III (1923–1924). Част I. София, Издателство „Бяло Братство“, 1995.
Разумният живот
21 октомври 1923 г. [опис]
Живите точки в природата
28 октомври 1923 г. [опис]
Основа на знанието
4 ноември 1923 г. [опис]
Задачи на истинската наука
4 ноември 1923 г. [опис]
Превръщане на цветовете
11 ноември 1923 г. [опис]
Гняв и страх
18 ноември 1923 г. [опис]
Твърдост, смелост, изпълнителност
25 ноември 1923 г. [опис]
Пътят на ученика. Основната идея
2 декември 1923 г. [опис]
Езикът на природата
16 декември 1923 г. [опис]
Упътвания и образи
23 декември 1923 г. [опис]
Единицата и вечността
30 декември 1923 г. [опис]
Отношения между проявите в природата
6 януари 1924 г. [опис]
Приливи и отливи на енергиите. Произход на ума и сърцето
13 януари 1924 г. [опис]
Придобивки на съзнанието
20 януари 1924 г. [опис]
Трансформиране на енергиите
27 януари 1924 г. [опис]
Елементи в геометрията
3 февруари 1924 г. [опис]
[подробности по изданието]


14.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Разумното сърце

 • Автор: Петър Дънов (Беинса Дуно)
 • Издателство: Захарий Стоянов
 • ISBN: 9547394312
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2004
 • Брой страници: 616
Additional DescriptionПовече детайли

През своята близо петдесетгодишна дейност на проповедник, мислител и учител на Бялото Братство Петър Дънов изнася около 8000 беседи, лекции, сказки и доклади. До момента те са издадени в над 350 тома книги. Остават и множество неиздадени.

Философите определят това негово учение като еклектично, теософско и мистично. Християнските богослови - като нехристиянско и антицърковно. Рационалистите обръщат внимание на особената му ориентация към непосредствената практика.

Основният акцент в теоретичната концепция на Петър Дънов е поставен върху човека - неговото място в този свят и неговото бъдеще. На фона на този логически и смислов център гравитират идеите за Бога, света, живота, познанието и морала, но без да губят собствената си значимост. Създателят на учението твърди, че изхожда от една неизменна основа - християнството, влизайки по този въпрос в антагонистично противоречие с Църквата.

Около идеите на Петър Дънов се формира общество от идейни последователи, независимо от десетките хиляди „редови" членове на Братството. Това е онази група от няколко десетки души с университетско образование, които се занимават активно с изложението, разпространението и доразвиването на учението. Този феномен най-малкото по формален признак може да бъде оприличен на философска школа./.../

Константин Златев


6.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Регресия на зачатието, кн.1

 • Автор: Валентин Ковачганев
 • Издателство:
 • ISBN: 9789549493566
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2012
 • Брой страници: 320
Additional DescriptionПовече детайли

Регресия на зачатието е името на методика, която събужда вашите желания, помага да намерите пътя, по който да ги осъществите, да оздравите тяло и да извисите дух.

Тази методика изцяло ще промени живота ви, ще откриете другото мислене, ще развиете нови способности и ще намерите отговорите на много от неясните въпроси на съвременния човек:

Защо хората боледуват и се чувстват нещастни?

Доколко светът зависи от мен и доколко аз от него?

Наказание ли е кармата и как да я преборим?

Има ли Бог и как да го открия в самия мен?

Кой съм аз и какъв е смисълът на моя живот?

Валентин Ковачганев представя първата от петте книги, описващи циклите, през които духът се запознава с материалния свят и уроците, които трябва да научи, баланса между материалното и духовното, както и връзките и отношенията между мъже и жени, родители и деца.


15.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Рила - врата към Агарта

 • Автор: Петър Дънов (Беинса Дуно)
 • Издателство: Бяло Братство
 • ISBN: 9547440276
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2002
 • Брой страници: 110
Additional DescriptionПовече детайли

Тематични извадки от лекциите на Учителя, държани на Седемте рилски езера, влючващи правила и методи за работа в Духовната школа на Рила.


5.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Родовата книга

 • Автор:Владимир Мегре
 • Издателство:Авлиго
 • ISBN:
 • Състояние:нова
 • Година на издаване:2003
 • Брой страници:288
Additional DescriptionПовече детайли

Анастасия е името на главна героиня в поредицата „Звънтящите кедри на Русия“ — езотерични книги, написани от руския писател Владимир Мегре.
В тази книга се разказва за една необикновена жена, която притежава изключителния дар да изцелява душата и тялото на човека.Според твърденията на Анастасия в текста са заложени съчетания от букви и комбинации от думи, които влияят благотворно на хората. Това влияние може да бъде усетено само по време на четенето, когато на слуха не въздействат звуци, които се издават от изкуствени уреди и механизми. Естествените звуци - пеенето на питиците, ромоленето на дъжда, шумоленето на листата на дърветата, помагат за положителното въздействие.


7.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Ръцете си слушам

 • Автор:Джуна Давиташвили
 • Издателство:Медицина и физкултура
 • ISBN:
 • Състояние: запазена
 • Година на издаване:1990
 • Брой страници:176
Additional DescriptionПовече детайли

Суперлечителката ДЖУНА и нейните методи и форми на безконтактен масаж и лечение.Безброй пъти проверявана от свръх скептичните съветски специалсти тя е безусловен доказан феноме допринесъл до официално разчупване на консервативните схващания на социалистите.


3.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Сай Баба Чудотворецът

 • Автор: Хауард Мърфет
 • Издателство: НСМ Медиа
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2005
 • Брой страници: 296
Additional DescriptionПовече детайли

От незапомнени времена Индия, сърцето на Изтока, е страна на богове и мъдреци, владеещи т.нар. сидхи - чудотворните сили. Днес милиони хора по света са убедени, че Сай Баба е прероден бог. Учените приемат, че е един от безспорните феномени на двадесети век. Защото индийският чудотворец, наричан източния Христос, също като в приказките, с едно движение на ръката материализира всевъзможни предмети, извършва хирургически операции, увеличава количество на храната, предприема астрални пътувания, за да се появи на друго място, не рядко в друга материална форма.


16.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Самолечение

 • Автор: Матю Манинг
 • Издателство: Бонкомерс
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 1994
 • Брой страници: 113
Additional DescriptionПовече детайли

Самолечението изисква от нас отговорност за нашето здраве и ни ангажира да изпълняваме това, което е необходимо за неговото подържане. Колкото повече научаваме за себе си и нашите възможности за самолечение, толкова по-малко е вероятно да се нуждаем от лекарства или други медикаменти, които могат да ни навредят междувременно.


3.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Свещена терапия, т.1

 • Автор: Зор Алеф
 • Издателство: Анхира
 • ISBN: 954988225Х
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2003
 • Брой страници: 320
Additional DescriptionПовече детайли

“Свещената терапия” разкрива законите, управляващи живота на човешката душа, и сочи път на преодоляване на страданието, невежеството, нравствените и физическите недъзи на съвременното човечество.

Древното езотерично целителско изкуство за усъвършенстване на ума, душата и тялото на човека е представено в светлината на Единното учение за Бога, Човека и Вселената, което изтрива бариерите между религиите и душите на хората от различни раси и нации.


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Свещена терапия, т.2

 • Автор: Зор Алеф
 • Издателство: Анхира
 • ISBN: 1024654000000
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2004
 • Брой страници: 320
Additional DescriptionПовече детайли

“Свещената терапия” разкрива законите, управляващи живота на човешката душа и сочи път за преодоляване на страданието и невежеството, нравствените и физическите недъзи на съвременното общество.

“О, тайни! Вие не сте били понятни дори тогава, когато Господ се е обличал в плът и е говорил с притчи...

Колко пъти е било така? Но Гласът Божий не замлъква и не замира никога. Той се носи навсякъде, отразява се в пламтящите светлини и пронизва световете до най-дълбокото им подножие, до скритото им ядро. Неговият Глас опасва Вселената, трепетно пееща с Ефира, и докато има Човек, ще има Завет между него и Бога.”


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Свещена терапия, т.3

 • Автор: Зор Алеф
 • Издателство: Анхира
 • ISBN: 1111116000002
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 2004
 • Брой страници: 334
Additional DescriptionПовече детайли

"Свещената терапия" разкрива законите, управляващи живота на човешката душа и сочи път за преодоляване на страданието и невежеството, нравствените и физически недъзи на съвременното човечество.


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Свещени думи на Учителя

 • Автор: Петър Дънов
 • Издателство: Бяло Братство”
 • ISBN:
 • Състояние: нова
 • Година: 2011
 • Брой страници:

8.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...

Свещените звуци

 • Автор:  Тед Андрюс
 • Издателство: Аратрон
 • ISBN: 9546260908
 • Състояние: нова
 • Година на издаване: 1999
 • Брой страници: 248
Additional DescriptionПовече детайли

В сърцевината на всички духовни традиции е учението за Силата на Словото - способността да се използват звуци, музика и глас, за да се предизвикат промени в другите и в самия себе си. Звуците винаги са се считали за пряка връзка между божественото и човешкото. Древните мистични школи са учели учениците си как да използват звуците като творческа и лечебна сила.
Тази книга показва как да се открият магичните и целебни аспекти на гласа, резонанса и музиката. На физическо ниво тези техники са били прилагани за облекчаване на болки, понижаване на кръвното налягане и балансиране на свръхактивността при децата. На метафизично ниво те са се използвали за предизвикване на променени състояния на съзнанието, отваряне на нови нива на съзнание, стимулиране на интуицията и увеличаване на творческите способности.


10.00 BGLЦена:
Loading Updating cart...